Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

  • 154 831
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
  • Разград
  • Мнения: 3 110
От днес




Изпуснах малко втасването и много се ядосвам.Следващият път ще стоя при тях и ще ги пазя.

# 736
  • Мнения: 9 776
max-mama, много са си добре даже Peace. Пък за козунаците под мишница - и пътя - ми разбирам ги хората Laughing. Ти само опитваш, пък те да се тъпчат с всичките ти вкусотии, мслиш ли, че им е лесно Crazy?
Само ви разглеждам произведенията, но нищо не правя, щото аз не се спирам само до опитване Mr. Green. И после - и-талията заформена ooooh!

# 737
  • София
  • Мнения: 7 881
Момичета помагайте!

Днес реших да се пробвам да направя козуна по рецептата на Джема.

Миналата година правих същия и горе-долу резултата беше задоволителен, но сега е направо плачевен.

Мисля, че не го оставих да втаса хуваво и затова не ми се изпече изобщо.
Да уточня, че го пекох близо 2 часа, но пак си беше суров.

Моля ви кажете къде бъркам?

Искам да се науча да правя козунаци до Великден!
Ето и козунака:

http://picasaweb.google.com/lh/photo/lXobnc44vcFgbJJ9Adqj6A?auth … p;feat=directlink

http://picasaweb.google.com/lh/photo/9cwrRcsq1-1krht0TUsirA?auth … p;feat=directlink

П.С. Първо втаса 50мин., после 100 пъти бих в масата, после 20 мин втасваше във фурната и тогава започнах пекането, обаче да си кажа не удвои обема си при последното втасване, то от мерак да го опитам, та на сега нищо...

Ооо мразя да се провалям, когато очаквам нещо много да се получи.

Къде мога да се запозная с рецептата и техноогията ?
Тестото въобще не е втасало и много ви е интересно от къде се появява тази кафява консистенция на тестото - или е от препичане или от голямо количество захар.

Иначе може би Джема ако се влючи да каже какви може да са причините.

# 738
  • Мнения: 22 867


Къде мога да се запозная с рецептата и техноогията ?

Мисля, че това е рецептата, в поста на Гелева: Традиционен козунак

# 739
  • Мнения: 335
макс мама, страхотен е този козунак и мн ми е интересно как се е получила тази черта през него като светкавица?

# 740
  • Мнения: 622
Макс мама, сърдита съм ти!  Crossing Arms Стига си показвала разни вкусотии! Лигите ми изтекоха, а днес съм само на плодове!  ooooh! Tired

# 741
  • Мнения: 407
Момичета помагайте!

Днес реших да се пробвам да направя козуна по рецептата на Джема.

Миналата година правих същия и горе-долу резултата беше задоволителен, но сега е направо плачевен.

Мисля, че не го оставих да втаса хуваво и затова не ми се изпече изобщо.
Да уточня, че го пекох близо 2 часа, но пак си беше суров.

Моля ви кажете къде бъркам?

Искам да се науча да правя козунаци до Великден!
Ето и козунака:

http://picasaweb.google.com/lh/photo/lXobnc44vcFgbJJ9Adqj6A?auth … p;feat=directlink

http://picasaweb.google.com/lh/photo/9cwrRcsq1-1krht0TUsirA?auth … p;feat=directlink

П.С. Първо втаса 50мин., после 100 пъти бих в масата, после 20 мин втасваше във фурната и тогава започнах пекането, обаче да си кажа не удвои обема си при последното втасване, то от мерак да го опитам, та на сега нищо...

Ооо мразя да се провалям, когато очаквам нещо много да се получи.

Къде мога да се запозная с рецептата и техноогията ?
Тестото въобще не е втасало и много ви е интересно от къде се появява тази кафява консистенция на тестото - или е от препичане или от голямо количество захар.

Иначе може би Джема ако се влючи да каже какви може да са причините.

Да сложих повечко захар.  И пеках много 1 час и половина, защото не се изпичаше.Сега ще потърся рецептата. Да това е рецептата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22004.msg3638749#msg3638749

Да кажа само, че май ми беше и малко по-твърдо тестото. А че не беше удвоило обема си при последното втасване е верно, ама и аз от бързане да го опитам, ама че съм. А сега след като прочетох много за козунаците виждам колко е важно да втаса хубаво козунака.

Утре пак ще пробвам, обаче в магазина не намерих прясна мая, а само суха.
Да пробвам ли изобщо утре.

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 19:28 от pepa_ilkova

# 742
  • София
  • Мнения: 7 881
....
Къде мога да се запозная с рецептата и техноогията ?
Тестото въобще не е втасало и много ви е интересно от къде се появява тази кафява консистенция на тестото - или е от препичане или от голямо количество захар.

Иначе може би Джема ако се влючи да каже какви може да са причините.

Да сложих повечко захар.  И пеках много 1 час и половина, защото не се изпичаше.Сега ще потърся рецептата. Да това е рецептата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22004.msg3638749#msg3638749

Да кажа само, че май ми беше и малко по-твърдо тестото. А че не беше удвоило обема си при последното втасване е верно, ама и аз от бързане да го опитам, ама че съм.

Утре пак ще пробвам, обаче в магазина не намерих прясна мая, а само суха.
Да пробвам ли изобщо утре.

Наистина е много тежко тесто с мазнини и захар и за него трябва да се запасите с дълго време за втасване (в зависимост от условията може и да надскочи час). Лично аз не бих увеличавал захарта и без това по рецепта тя вече е на границата на допустимото. Когато имате голямо количество захар работете или с пудра захар или се стремете кристалната захар да се разтвори предварително много хубаво.

# 743
  • Мнения: 1 283
ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА   Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт