Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 449


ALBERTA

arogance – Edmonton / Варна
eli_nikol – Edmonton
Ambitious – Calgary / София preggo
Bad Girl – Calgary
mamamia – Calgary / София
Gerii – Calgary preggoBRITISH COLUMBIA

 DaraDar – Vancouver
 Ivkata-Pifkata – Vancouver preggo
Millena – Vancouver

Г-жа Броненосец – Vancouver / Варна


QUEBEC

anibani – Montreal
aninik – Montreal

Вери – Montreal / София
bruni – Montreal
dessenceto – Montreal
Deizi-Kreizi – Montreal
dimple – Montreal / София
dreaming – Montreal preggo

E&M – Montreal / Пловдив
greendream - Montreal
heureuse – Montreal / София
kaka_dora – Montreal
kambanka 2304 – Montreal

kiko-01 – Montreal
 Lady Cherie – Montreal 
mama Desislava – Montreal / София

Mama Veni – Montreal
milla_ – Montreal

МИНЕрВАта – Montreal / Елена
nadin13 – Montreal
November Rain – Montreal
 
nikolova – Montreal
 p4eli4ka – Montreal / Ямбол 
Ronnie – Pierrefonds preggo
rosist – Montreal / Пловдив

shemet_neveroiaten – Vaudreuil / София 
TariliMom – Montreal / Бургас 
tanyta – Montreal
teta beta – Montreal

ZStamenkova – Montreal[/size]


ONTARIO

croco1 – Mississauga
dany_ip – Mississauga
kivitoT – Mississauga / Хасково
Sneji – Mississauga / София
Галче – Ottawa / Варна 
Yanadark – Ottawa / Велико Търново
aneta007 – St. Catharines
a_tita – Toronto / Варна
booboo’s mama – Toronto / София
Jennie – Toronto
Izma – Toronto
Kаролина – Vaughan
MamaMargo – Toronto / Стара Загора
nadi_n – Toronto / Сливен

Pate Jaki – Toronto / София
Sofi – Toronto
val_to – Toronto


Канадки в чужбина
denzul – Sofia, Bulgaria
escorial – Sydney, Australia
Гаргамелчо – Seattle, USA
Titina – Houston, USAВажна информация:
Как се кани роднина в Канада - подробна информация за документите

Как се издава българско гражданство на деца родени в Канада - подробна информация за документите, предоставена от denzul:

Оригиналните канадски актове за раждане изпращам в плик на express post до:
Authentication and Service of Documents Section (JLAC)
Foreign Affairs and International Trade Canada
125 Sussex Drive, Ottawa, Ontario, Canada
K1A 0G2

В пликът към тях слагам малка бележка за какво са там и с допълнително инструкция да го изпратят до Българското Посолство в Отава (като за всеки случай дадох и адрес). Ако те го препратят на посолство намиращо се в Отава става по служебна поща и не ни струва нищо.
В същият плик сложих нормален пощенски плик към посолството (който ще бъде препратен), който включваше:
- сертифициран чек за 30 канадски долара (на акт за раждане. аз имах 2 акта и съответно 60к.д)
- копие на нашите лични документи (със съпругът ни)
- молба с подпис (по една за всеки акт)
- плик на  express post с моят адрес за връщане до мен
и легализираните актове които ще бъдат прибавени от Канадското Външно.

От тук Посолството трябваше да ми създаде препис на български, с който аз да отида в общината по местоживеене в БГ, но ето какво получих като емайл от консулицата (това е новостта):

"За съжаление ние не можем да съставим препис на български от акта за раждане, тъй като
повечето общини не го приемат, а изискват официален превод.
Последните месеци имахме проблеми с издаването от общините на служебно изпратени преписи
на актове за раждане поради което преустановихме издаването на преписи на български език.
За целта като се приберете в България трябва допълнително да се направи превод на актовете
за раждане от преводаческа фирма, като се постави и печат за заверка на превода от Министерство на външните работи на България и след това легализираните канадски актове за раждане заедно с преводите да се занесат в общината по постоянния адрес на майката, служба ЕСГРАОН или административно обслужване на гражданите за официално пресъставяне на акта на български и издаване на ЕГН"

Информация за курсове и места, подходящи за деца в Монреал, предоставена от milla_:

Информацията е събирана от списания, вестници, интернет, брошури, книги и т.н. Ако забележите неточности или искате да допълните нещо, моля пишете ми.


Да вметна нещо предварително - Непременно си изсквайте ресю от всеки курс, защото после като приложите фактурата към данъчните декларация една не малка част връщат под формата на данъци, в зависимост, разбира се, от годишния доход.

Различни курсове и масаж за деца от 0 до 5 год.

Спортен курс за деца от 1-4 год-  (незная как по друг начин да го нарека, но е доста забавен). Единствения минус, който видях е, че както на дъщери ни Виктория, така и на останалите деца, беше трудно (и малко изнервящо) да спазват искания ред за преминаване през различните уреди, играчки и препятствия, но като изключим това курса според мен е много интересен, а и развиващ способностите на децата.

Музикален курс за деца от бебенца до 4-5 год (за горната граница не съм сигурна) - Видях на курса бебенца дори на шест месеца, а някои от майките идваха с по-голямото си дете и едновременно държаха новороденото си бебенце в слинг на себе си по време на курса. На този курс децата се учат да пеят, танцуват и свирят на елементарни инструменти (музикален триъгълник, барабан, маракаси, чинели и др.).

Курсове по плуване - от новородени до към 6-7 год. и за бременни
Обиколила съм много басейни и разбрах, че ако басейна е държавен поддържат температура на водата (по документи) 30 градуса, но в действителност не достига повече от около 27-28 градуса, което за бебенцата е студено, тъй като те много не могат да се движат както би трябвало, за да се позагреят. Докато при частните басейни може да намерите по-добри условия и като удобство в съблекалните (примерно има специални места за преповиване на бебето) и като отопление на залата, както и на водата. Ще ви дам координати на три независими една от друга организации, за които зная. И трите провеждат курсове по плуване (започвайки от едномесечни бебенца) на едно и също място  в топлия басейн  на адрес -  Piscine Lucie-Bruneau 2295, rue Laurier Est (coin Fullum) (друг  толкова топъл, а и да има специални (меки) места за обслужване на бебенцата в съблекалнята, не съм намерила все още). Но въпреки, че провеждат уроците си в един и същ басейн, всяка от тези дами (директорки на своята организация) имат различен телефон за връзка! Тоест те не ползват служебния телефон, който се предоставя на ползващите басейна за курсове. Някои от тях освен в гореспоменатия басейн провеждат курсове и на други места, за което можете да получите информация на сайта им или по телефона.
 В басейната зала на "Lucie-Bruneau" има два басейна - по-големия поддържа температура около 33 градуса и по-малкия - 36-37 градуса, която е идеална за новородените и децата до 1 година, а и за по-големите.
Викито започна да плува, когато беше на 3 месеца и не е спряла до сега – вече над 2 год. по веднъж седмично. Отразява и се супер. Всички курсове изброени по-долу в този басейн разпределят часа в началото в по-големия басейн и последните вече релаксиращи упражнения завършват в топлия басейн (около 10-15 мин). Ако се отиде по-рано на курса и се стои още малко след приключването на часа, стоенето в басейна не е толкова кратко, а и малките за 1 час във водата добре се и тонизират и се забавляват приятно. 

1. École Aquavie Mouvance- Carole Dion-Veechi - www.veechimouvance.com  - Адрес:  Piscine Lucie-Bruneau 2295, rue Laurier Est (coin Fullum).
Курсът тук е на професионално ниво - от новородени до  към  (не съм сигурна точно за горната граница) 3- 4 год.  Има и спасител по време на курсовете, както и различни учители за всяка група. Децата са разпределени на малки групи (около 8 ) не само според тяхната възраст, но и според това дали са начинаещи и напреднали, защото се различават много и самите упражнение според напредналостта (което липсва при по-долу споменатите организации).  Carole Dion продава и дискове с упражнения по плуване за децата (30 дол). При нея има възможност да се плаща на път - 20 дол, ако се плати наведнъж за 4 пъти -  70$, а за общо 7 курса  120$ / en 8 semaines  (цена за лятото 2009 г.).  Плаща се само веднъж в началото на записването (еднократно) 15 дол, за да ти отвори досие. Carole провежда курсове през всички сезони.

2. Курсове за бременни и за бебенца  - (514) 522 6523
За провеждането на  курсове за бременни  при Pierrette  съм описала тук

Курсове от новородени до към 3-4 год -  Pierrette  има две учителки, провеждащи курса в басейна на Laurier Est  и един от курсоветe – в друг басейн (почти всяка година е различен). Едната се казва Валери (води курсовете много професионално), а другата – Силви (лично мнение – еднообразно и не добре организирано водене на курса). При Pierrette последно беше 55 долара за 4 пъти (2008 г.). Времетраенето на часа е около 50 мин. Тя спря плащането на еднократно посещение. Лятото излиза във ваканция и затова тогава не провежда курсове.

3. École de natation Aqua Dynamique
Също курса  е за деца от новородени до към 6-7 год. Hélène Robert сформира броя на групите според  броя на записалите се и на този етап (2009 г.)  само условно са разделени  по възраст, защото ако няма достатъчно може  групата да бъде по-многобройна и смесeна с деца от различни възраст  (например група от 12 деца).  Говори много добре английски и френски език. Има отделен учител само за по-големите деца – между  4 г. и 7 г.  Лично мнение за курса за по-малките –  докато посещавахме този курс (2009 г.) още не беше добре провеждан, една не малка част от часовете често преминаваха само в говорене на теми, незасягащи курса, докато при по-големите беше  доста добре организирано от наетия от нея учител.
При Hélène не се предлага плащане на посещение , а само на курс – за зимата 2009 г. беше - за 14 урока от 40 мин, 135 дол за 1 дете, 115 дол за второ и всяко следващо дете от същото семейство. През лятото засега (2009 г.) не провежда курсове.
 
Мaman, bébé et café
http://php.mamanbebecafe.com/  http://www.babyontheway.ca/  www.enfantetcompagnie.com

Des gymnases intérieurs
www.acrosportbarani.com      www.recreatheque.com      http://www.fundomondo.ca   www.skimontblanc.com      www.kidnasium.net      www.kidzonelasalle.net       www.orange-bleue.com    www.megadome.ca     www.trapezium.qc.ca      www.zigzagzoo.ca       http://www.kazoomcafe.com     http://www.kidzburree.com       http://www.gymnix.com 

Jungle Aventure   Jungle Aventure   Funtropolis   Kidnasium   Kindermotion   Le Cache à l’eau

D'autres endroits pour jouer
http://www.maisonbuissonniere.org/ - място за игра за деца от 1-4 год
Kidzone     Dark Zone Centre d’amusement    Laser Quest, Montréal   Paladium de  Brossard et  de  Longueuil (Patinage à roulettes),  Laser Dôme, 6900, boul. Décarie, Montréal, 514 344-3663, Métro Namur

D'autres idées
Attractions à Montréal  Les plaisirs de l'ouest    70 idées de sorties, sans bottes, ni manteau!    tourisme-montreal   La Ronde   Petits bonheurs   Fort Angrignon   Fun Family   Места за детско парти   Организиране на детски рожден ден     Guide de fêtes d'enfants   montrealfamilies

Une glissage d’eau
www.cascadesdeau.com  www.skibromont.com  www.montsaintsauveur.com
Super Aqua Club, 450 473 1013 Super Splash, 450 229-2909

Escalade à l’intérieur
www.horizonroc.com    www.actiondirecte.qc.ca    www.allezup.com

Des théâtres
theatredestournesols   tricycle    theatredelesquisse   coupsdetheatre    repercussiontheatre   geordie  maisontheatre   

Всички фестивали и предстоящи събития - кликвате върху избрания регион (например върху Монреал, Лавал и т.н.).

Басейни - избирате квартала

Паркове и градини в Монреал

Интересни забележителности, предоставени от mamamia:

Prince Edward Island

Сonfederation bridge in Borden – Carleton – http://www.confederationbridge.com/en/index.php
Founders’ Hall – http://www.foundershall.ca/
International Fox Museum & Hall of Fame -
ELMIRA RAILWAY MUSEUM
Има много фарове - Lighthouses
Potato Museum - http://www.peipotatomuseum.com/site/index.htm
Shellfish Museum -
Green Park Shipbuilding Museum/ James Yeo/ - http://www.gov.pe.ca/peimhf/index.php3?number=1015695&lang=E
Bottle Houses  - http://www.bottlehouses.com/about.cfm
Basin Head Fisheries Museum
http://www.cruisemanada.com/rates.html[/url] - Cruise Manada offers daily seal tours


Монреал
Biodome de Montreal  - http://www2.ville.montreal.qc.ca/biodome/site/site.php?langue=en
The Montréal Tower Observatory - http://www.rio.gouv.qc.ca/
Montreal Botanical Gardens (Jardin Botanique de Montreal) + инспектурата -
http://www2.ville.montreal.qc.ca/jardin/en/menu.htm
хълма Mont (Mount) Royal – в парка Parc du Mont-Royal
Mount Royal shares the top of the mountain with 3 cemeteries.
Стария Монреал - историческата пешеходна зона на града с живописните калдаръмени улички, площад Жак Картие, Notre-Dame Basilica (Basilique Notre-Dame)
Museum of Archaeology and History (Pointe-a-Calliere Museum) - http://www.pacmusee.qc.ca/pages/infos/horaire_tarifs.aspx?lang=EN-CA
Musee pour des enfants - http://www.museepourenfants.com/eng/horaire.html
Cosmodôme – http://www.cosmodome.org/contact_us.html
http://www.tourisme-montreal.org/What-To-Do/Attractions/cosmodom … space-camp-canada
Biosphère  - http://www.ec.gc.ca/biosphere/default.asp?lang=En&n=E1C6BC4A-1#Hours
Redpath Museum - http://www.mcgill.ca/redpath/visiting/
Canadian Railway Museum – http://www.exporail.org/public/en/1_montezabord/default.asp
увеселителния парк: http://www.laronde.com/larondeen/
Notre-Dame-de-Bonsecours Chapel (Chapelle Notre-Dame-de-Bonsecours)
Village du Pere Noel - http://www.noel.qc.ca/en/trip.php

Близо до Монреал
Зологическа градина -  http://www.zoodegranby.com
Сафари парк -  http://www.parcsafari.com/
Parc de la Gorge de Coaticook – /големият мост е там/  http://www.gorgedecoaticook.qc.ca/alcyon.cgi?ACTION=Reference&am … ;ID=75&Lang=2
Rawdon - на 70 км от Монреал, посока север по 25та
http://www.destinationrawdon.com/chutes_dorwin_rawdon.html - Това е парка с водопада, там може само пикник без барбекю
 http://www.destinationrawdon.com/cascade_rawdon.html - Това е парка на реката с каскадите, има си барбекюта на място

Време за губене от Монтреал до Квебек - http://www.lecheminduroy.com/en/index.php

Квебек сити
     
La Citadelle /Цитаделата/ - http://www.lacitadelle.qc.ca/en.html
Hotel du Parliament – Парламента
Fortifications of Québec – стената
Capital Observatory/ Observatoire de la Capitale/ - http://www.observatoirecapitale.org/en/admission_opening_hours.html
Old Québec - http://www.mestern.net/canada/quebec/drive/index.php .
The Promenade des Gouverneurs (sight seeing)
Museum of Civilization - http://www.mcq.org/en/information.html#horaire
Aquarium du Québec - http://www.sepaq.com/ct/paq/
Parc de la Falaise and Kabir Kouba Falls - http://www.chutekabirkouba.com/
Valcartier Vacation Village - http://www.valcartier.com/  - воден парк
Cartier-Brèbeuf National Historic Site
Wax Museum (Musee de Cire)
Traditional Huron Site - http://www.huron-wendat.qc.ca/01/en/index.html
THE HURON-WENDAT MUSEUM - http://www.museehuronwendat.com/musee/horaires-tarifs.php -
/Kabir Kouba waterfall/

Близо до Квебек сити
   
Basilica of St. Anne de Beaupre - http://www.shrinesaintanne.org/eng/index.htm
Address:  10018, avenue Royale, Sainte-Anne-de-Beaupré,  QC, G0A 3C0
Montmorency Falls /Parc de la Chute Montmorency/ - http://www.sepaq.com
Canyon Sainte-Anne   - http://www.canyonste-anne.qc.ca/ENG/location.html
Charlevoix crater 

Предишните ни теми:
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49         
50

# 1
 • Монреал
 • Мнения: 1 467
Да не изтърва нещо  Grinning
Благодаря, Каролина  Hug

# 2
 • Лавал-Пловдив
 • Мнения: 353
Хоп троп и кака тук. Мерси за темата, отивам да пийна едно кафенце на слънце.
Тарили, ние вече почнахме да ходим на нашия парк, някой път като се вземете от градина минете да се видим.
Тази вечер мислим да се разходим в ботаническата.

# 3
 • Мнения: 417
 Peace

# 4
 • Мнения: 3 739
Ей, ама много сме точни, за един годишен сезон изписваме една тема Wink
Каролина   bouquet

# 5
 • Vaudreuil Canada
 • Мнения: 2 603
Каролинка мерси за темата   bouquet

Като уточните срещата за кога ще е ще видим дали ще се класрам иначе и аз искам среща.

# 6
 • Торонто/София
 • Мнения: 251
цоп и аз тука
Каролина -   bouquet

време хич нямам за писане напоследък - гледам да ви чета редовно - надявам се след последния ми изпит на 26ти вече да мога да отдъхна!
много  Hug

# 7
 • Мнения: 753
Каролина, благодаря за темата и се включвай по-често! Много дами ми се губят напоследък...

А за срещата - за мен е без значение кога, включително и уикенд, въпреки, че личните ми предпочитания са за през седмицата, но пък предпочитам да се съберем повечко, така, че и уикенд става, но само да не е следващият т.е. 31-ви и 1-ви, че тогава сме на екскурзийка, а пък тази събота колата е на ремонт. Но за неделя съм ОК! Grinning

# 8
 • Лавал-Пловдив
 • Мнения: 353
днес ядох арабски пасти на жан талон, супер си бяха  Party
тази събота и неделя ще е студено, но ако искате едно барбекю на бушервил близките уикенди, когато ще е топло, аз съм за

# 9
 • Калгари, Канада
 • Мнения: 977
Каролина , благодаря за темата  Hug Заглавието и е прекрасно, и оформлението също (както винаги)   bouquet

Тъкмо си мислех дали ще има нова тема, та да се запиша преди да заминем.  Peace

# 10
 • Мнения: 945
Каролина, Дейзи-Крейзи, благодаря за темата и чудесното заглавие Peace

# 11
 • На бял кон в Pierrefonds
 • Мнения: 1 451
Каролина, благодаря и аз за темата. Много съвпада с пролетното време и настроение напоследък. Само, когато има възможност, може да ми махнеш коремчето до името, че бебето вече е на 3 месеца  :lol

# 12
 • Монреал
 • Мнения: 1 467
Момичета, споделете как върви заплащането за бейбиситинг? Ползвали ли сте такава услуга?

# 13
 • Мнения: 449
Rоnniе, извинявай, че съм пропуснала новината, ама така е като не ви чета редовно.  Embarassed Ще ти махна коремчето чак на следващата тема, защото тази не мога да я редактирам вече.

# 14
 • Лавал-Пловдив
 • Мнения: 353
Момичета, споделете как върви заплащането за бейбиситинг? Ползвали ли сте такава услуга?
Зара го прави срещу 5$ на час

Общи условия

Активация на акаунт