БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 619
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
  • Мнения: 26 522
и аз съм държала тесто за същите кифлички в хладилник за цяла нощ,нищо по-различно им няма на другия ден ако се правят

# 46
  • Мнения: 22 867
Тестото от тази рецепта http://vkusenden.blogspot.com/2013/04/blog-post_9105.html пише, че трябва да постои в хладилник 2 часа. Някой има ли опит от престояване на такъв тип тесто за цялата нощ? Ще ми се довечера да го замеся и за утре сутринта да направя кифличките  Rolling Eyes
нищо му няма в хладилника цяла нощ

Как ми припомнихте тези кифлички, знам ги като  кашкавалките на Porsha, наистина много вкусни. Искам да допълня, че и без мазнината стават чудесни, случайно откритие на lst. Peace
Линк към снимката им, че първия не ги показва. Heart Eyes

# 47
  • Мнения: 0
имам въпрос искам да правя торта и като я извадя от формата отстани да налепя бишкоти... но какъв трябва да е крема за да съм сигурна че няма да ми се разлее ?? Simple Smile

# 48
  • Sofia
  • Мнения: 21 716
Сметанов например.

# 49
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 600
Здравейте, oстанаха ми черешите oт един кoмпoт и ми се иска да ги направя в някакъв сладкиш Simple Smile Мoже ли да ми препoръчате нещo лесничкo. Blush Hug

# 50
  • Мнения: 1 883
пеп-4o мерси за включването! Знаех си ,че ще помогнеш. Последното допълнение към рецептата ти изглежда страхотно. Приличат ми на мини тутманичета. Laughing  Калцонето е фаворит у нас. Синковеца само такива кифлички яде. Hug

# 51
  • София
  • Мнения: 10 825
Тестото от тази рецепта http://vkusenden.blogspot.com/2013/04/blog-post_9105.html пише, че трябва да постои в хладилник 2 часа. Някой има ли опит от престояване на такъв тип тесто за цялата нощ? Ще ми се довечера да го замеся и за утре сутринта да направя кифличките  Rolling Eyes

Понеже не купувам маргарин мога ли да направя рецептата с масло? Същото количество ли да е или да увелича/намаля?

# 52
  • Мнения: 6 819
Здравейте, oстанаха ми черешите oт един кoмпoт и ми се иска да ги направя в някакъв сладкиш Simple Smile Мoже ли да ми препoръчате нещo лесничкo. Blush Hug

Вишневия пай на Тина-Рина?  Thinking Ще потърся линк.  Peace

Ето: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,81.msg41858.html#msg41858 Мисля, че ще стане и с череши от компот.

# 53
  • Sofia
  • Мнения: 21 716
Понеже не купувам маргарин мога ли да направя рецептата с масло? Същото количество ли да е или да увелича/намаля?
Ама разбира се. Същото количество.  Hug

Здравейте, oстанаха ми черешите oт един кoмпoт и ми се иска да ги направя в някакъв сладкиш Simple Smile Мoже ли да ми препoръчате нещo лесничкo. Blush Hug
Препоръчвам - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759959.msg27305796#msg27305796 Simple Smile

# 54
  • Мнения: 1 883
Тестото от тази рецепта http://vkusenden.blogspot.com/2013/04/blog-post_9105.html пише, че трябва да постои в хладилник 2 часа. Някой има ли опит от престояване на такъв тип тесто за цялата нощ? Ще ми се довечера да го замеся и за утре сутринта да направя кифличките  Rolling Eyes

Понеже не купувам маргарин мога ли да направя рецептата с масло? Същото количество ли да е или да увелича/намаля?

Ето това е същата рецепта, която сподели labrex :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156708
Изчетох цялата тема и там много момичета с поделят ,че са ги правили без мазнина. И пак са станали хубави.Аз бих намалила   масло. Но ти си прочети и прецени. Мамето също ги е правила, дано се включи. Аз пък ще се радвам да споделиш после как са станали с масло. Понеже не купувам маргарин.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 18:57 от vela

# 55
  • Мнения: 741
Преди време правих бяла риба на фурна с един Маги-фикс за риба с бял сос /макар че гледам максимално да избягвам полуфабрикати/. Но на децата много им хареса. Сега искам аз да приготвя така риба. Имате ли идея как?

# 56
  • Стара Загора
  • Мнения: 485
Днес купих скариди 1 ринг на опаковката пише, че се размразяват за три часа на стайна температура и са готови за консумация. Минаха три часа аз очаквам гости а те са още като камък. Моля за идея.

# 57
  • Sofia
  • Мнения: 26 522
а как смяташ да им ги сервираш на гостите

# 58
  • Стара Загора
  • Мнения: 485
Не съм приготвяла досега и пише, че са готови за консумация, т.е. вадя от кутията .

# 59
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 600
Тестото от тази рецепта http://vkusenden.blogspot.com/2013/04/blog-post_9105.html пише, че трябва да постои в хладилник 2 часа. Някой има ли опит от престояване на такъв тип тесто за цялата нощ? Ще ми се довечера да го замеся и за утре сутринта да направя кифличките  Rolling Eyes

Понеже не купувам маргарин мога ли да направя рецептата с масло? Същото количество ли да е или да увелича/намаля?

Аз съм ги правила с мас, стават перфектни  Peace

Фoртуна, Мoрена
, мнoгo ви благoдаря   bouquet

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 19:54 от ani_d

Общи условия

Активация на акаунт