polly гофретите ги забърквам в зависимост от това какви съставки имам. Стандартно 2 яйца, 1ч.ч. кис. мляко, 1 бакпулвер, 1 ванилия, захар слагам на око понеже после ги мажа с шоколад, за да не станат много сладки. И брашно на око. Ако имам пр. мляко правя с прясно мляко. Сместа трябва да е по гъста от на палачинките. След като загрее гофретника мажа с масло и изсипвам от сместа, тя се надува малко. А гофретника ми е най-обикновен, не е от тези дето се въртят. 1 гофрета е от 5 сърчица залепени едно с друго аз ги режа и ги отделям на малки сърчица. Всяко сърчице го мажа с шоколад залепвам отгоре друго сърчице и поръсвам с пудра захар. Сина ми много ги харесва така.
Дори и да е чугунен гофретника ти, ако го намажеш обилно с масло не мисля, че ще имаш грижи. Пробвай.
Аз също не знам как да направя гофретите хрупкави, ако има тайна моля някой да сподели. Моите остават меки. Може би трябва да пробвам без да ги мажа с масло да видим.
И масло слагам в сместа задължително за да са хрупкави, с повечко масло е по-вкусно.