«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒом

ƒом

14 041 членове ¬ключете се
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

—офи€

ћнени€: 6 576
 ўе си купуваме жилище.»скаме тухла,но веро€тно н€ма да ни достигнат парите.«атова сме се насочили към ≈ѕ . акво им е предимството пред панела и какви са им недостатъците?Ќе съм никак на€сно,но ни об€сниха,че блока,който сме харесали,е ≈ѕ  с тухли newsm78.»маме жилище на 11 етаж в —ф,което също се води ≈ѕ ,но е с бетонни панелни плочи..май,н€ма тухли в него.
ћол€ н€кой по-навътре в нещата да ми раз€сни на прост бълг език! Very Happy
÷итирай

¬ страната на ненаучените уроци ...

ћнени€: 3 768
≈дроплощен кофраж (≈ѕ ) е технологи€ за строителство на сгради от монолитен стоманобетон. ѕри него се използват кофражи с големината на ц€ла стена или под на ста€ и тежки кранове.

ќтносително големи€т брой монолитни стоманобетонни стени при ≈ѕ  улесн€ват поемането на сеизмични натоварвани€, затова този тип строителство се използва при високи сгради, с които често се и асоциира, но се среща и при ниското строителство. ‘асадните и преградните стени се изпълн€ват от тухли, различни видове строителни блокове, пон€кога и панели.

ќсновен недостатък на повечето сгради в Ѕългари€, построени с едроплощен кофраж, е липсващата топло- и звукоизолаци€.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


≈дроплощен кофраж (≈ѕ ) и пълз€щ кофраж (ѕ ). ѕо тази система са построени високите блокове. Ќосещата конструкци€ е изградена със стоманобетонни шайби, колони и плочи. —лед като бъде изградена основната конструкци€, фасадите се затвар€т с панели или тухли. ѕоради тази причина много хора см€тат, че това е панелно строителство.

« ѕоследна редакци€: нд, 08 юни 2008, 20:04 от ***ƒиди96*** »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 499
—амо да кажа,че един колега си купи в ≈ѕ  блок апартамент на 15-€ етаж. Ѕили много по-надеждни при земетресение казва, ама незнам колко е в€рно Rolling Eyes
÷итирай


ћнени€: 1 305
јко се абстрахираме от височината на блоковете и произтичащите от това недостатъци, самата  конструктивна система е добра. Ќосещата конструкци€ е монолитна.
÷итирай

¬раца

ћнени€: 863
≈ѕ  го вод€т най - доброто и най - стабилно строителство съчетавайки добрите черти на бетона и тухлите...недостатък е както се посочи че повечето блокове ≈ѕ  са много етажни често над 14, което от сво€ страна води до трудното управление на блока заради големи€ брой живущи и оттам трудно поддържането на блока като стълбища, асансьори покриви и т.н едно е да се разбереш с 20  души, а друго с 200, но си зависи от хората
÷итирай

—офи€

ћнени€: 120
ќт нова година и ние сме в ≈ѕ . «а сега н€маме оплаквани€ и не е толкова шумно както в панелката! ≈динствени€т недостатък е че сме много хора и трудно се организираме.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 8 053
ќт нова година и ние сме в ≈ѕ . «а сега н€маме оплаквани€ и не е толкова шумно както в панелката! ≈динствени€т недостатък е че сме много хора и трудно се организираме.
“ова е недостатък наистина. Ќо като се има предвид, че и по 8 етажните блокове трудно става организаци€та по входове, не е болка за умиране.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 576
“ова,което казвате за високите блокове-ами тези ≈ѕ -та,които съм си набележила,не са много високи-на 8 етажа.Ќо се доста дълги.
ўе ми се все пак да е тухла,много ми се иска,но..ще видим. Very Happy
÷итирай

¬раца

ћнени€: 863
е то си е тухла...принципно външните стени са вид панели от бетон, но доста п- качествени, а вътрешните тухли...или обратното беше  newsm78

това което знам че технологията на строеж е по - особена и затова се прилага за по - високи блокове като по - устойчиви при земетресения например
« ѕоследна редакци€: пн, 09 юни 2008, 12:37 от wb »
÷итирай

—офи€, ќвча купел 2

ћнени€: 509
ќт нова година и ние сме в ≈ѕ . «а сега н€маме оплаквани€ и не е толкова шумно както в панелката!

Ќе съм съгласна, при нас ≈ѕ -то е невъобразимо по-шумно от бившата ни панелка. Ќо това отчитам като ≈ƒ»Ќ—“¬≈Ќ недостатък, като ц€ло сме страшно доволни. Peace

÷итирай


ћнени€: 1 305
Ќие пък сме в тухла (от плътните малки тухли, не четворки) и е по-шумно от панелка.
÷итирай


ћнени€: 3 519
Ўумът не зависи ли и от разпределението на помещени€та?
Ќие сме в ≈ѕ  и не е шумно, в смисъл нормални шумове не се чуват- перални, прахосмукачки, “¬. јко н€кой кърти с бормашина го чувам естествено.
÷итирай

¬раца

ћнени€: 863
според мен освен всичко горепосочено зависи си и от съседите...ако са н€какви сел€ндури като моите вече бивши и зад 100 стени ще ги чувате...най - редовно си ме будеха с караниците по нощите все едно си б€ха в спалн€та до леглото...въпреки тухлените стени... а и в панелка съм жив€ла, но съседите б€ха кротички и се чуваше само обикновените шумове за всеки блок...но както е казано родители и съседи не можем да си избираме...
÷итирай

—офи€, ќвча купел 2

ћнени€: 509
Ўумът не зависи ли и от разпределението на помещени€та?
Ќие сме в ≈ѕ  и не е шумно, в смисъл нормални шумове не се чуват- перални, прахосмукачки, “¬. јко н€кой кърти с бормашина го чувам естествено.

¬ какъв смисъл от разпределението на помещени€та? ƒа, пералните и прахосмукачките не чувам, но местене на столове, разговори, съседите от долни€ етаж имат бебче - знам как го успоко€ват, как му гукат и кога плаче (е, тези шумове никак не ме дразнат, разбира се  Crazy), но ми е непри€тно, че когато се карам за нещо на детето си, наоколо всички съседи разбират... ј аз съм малко гръмогласна... Mr. Green
÷итирай


ћнени€: 9 390
∆ивеем в ≈ѕ  12години, това което е посочено за недостатък - че е шумно изобщо не е така. »ли съседите ви вдигат много шум, или има н€какъв друг проблем.
¬оди се за едно от най-надеждното строителство,  този вид конструкци€ се носи предимно от колони в централната част на сградата и така наречените "земетръсни шайби" - бетонни стени на определени места по перифери€та. Ќосещите стени се изливат от бетон, а преградните вътрешни стени са или тухли, или панел.
Ќе само високи блокове се прав€т по този начин. ќрганизаци€та зависи от домоуправител€ и живущите в блока, както и това дали ще е чисто и т.н. и н€ма нищо общо с типа строителство.

ansam, а това направо ми се струва абсурдно да чуваш подобни разговори. Ќад нас и под нас живе€т хора с малки деца, които са страшни бесове и много р€дко сме чували нещо.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора