Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 7

• 87 505
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
  • NE
Аз категорично не се разбирам с колана на Исара, както и на Тула. Предпочитам по-широки колани. Завъртя се тестерското Лени и  честно казано ми хареса колана, нищо че е мек. Платката обаче ми се видя къса за моите разбирания. Затова е хубаво да се наемат няколко и да се прецени. В момента може да се наемат доста различни раници като характеристики от библиотеките.

# 166
Не вярвам Лени да ти е по-удобна от Исара.Коя Исара имаш?Сигурна съм че ако си решила да й търсиш нов собственик ще й намериш.
Слингова с регулируем панел. Поизбеляла е и затова се чудя. Онзи хубав слънчев цвят е.
Ако се нагласим добре на гръб май ще си остана с нея Simple Smile

# 167
Момичета, и ние взехме слингова Исара. Слагах два пъти малката, но много плаче. Дали нещо аз не мога да я наглася или пък й е голяма? Ужя регулиран. Тя е на почти 3 месеца. На 6-ти сме на консултация, но все пак...

# 168
Вели, опитай да излезете навън веднага след като я сложиш в раничката. Ако мислиш, че е нагласена добре и е удобно, ще и стане интересно навън и от еавномерното ходене ще се успокои.

# 169
Може и да опитам, но честно казано не е страх да не й навредя нещо...

# 170
Аз имам раничка, но още не съм я пробвала. Вчера стана на 4 месеца. Караме със слинг засега. Може да попиташ някой консултант дали е добре, във фейсбук групите качват също мамите снимка с питане дали е ОК поставено бебчето.

# 171
Смених слингова Исара с Бейби Мънки и после с бюджетно Лени. Бих взела Лени Ъп, но младежът вече наближаваше две години и нямаше смисъл, за по-малко дете бих. Определено не съжалявам за тази смяна. Моята лична класация е:
1. Лени (с новите, по-добре подплатени презрамки)
2. Бейби Мънки
3. Исара (слингова)
Алое и Боба са ми може би двата най-лоши опита. Тула и Соул Ануна не са лоши. Но като цяло топ 3-то ми определено е в изброените горни, в този ред Simple Smile

# 172
Консултант би казал, че на 3 месеца бебето е още малко за раница, дори да е регулируема. Обяснявали са ми, че мускулите на гръбчето не били още добре развити и затова. Аз от 3,5 месеца го сложих. Питах в групата със снимка и ми казаха само как да коригирам, за да е нагласен добре. Много по-късно ми го казаха другото, може би щях да поизчакам още. Въпросът е, че имах еластичен слинг и той вече беше започнал да ми става неудобен.

А бюджетно Лени от къде може да се купи?

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 08:38 от Elektra.13

# 173
  • NE
Koalababy са официален вносител. Периодично пускат и преордър от сайта на Lenny lamb.

# 174
Благодаря Simple Smile

# 175
И аз се ориентирам  към модел от слингов плат, сега сме на 4 месеца.
Освен това имам проблеми с лумбалните прешлени и ми е важно да ми е удобна раницата.

За съжаление бюджетните ленита са от нерегулируемия вид (разбира се).

Исара съм пробвала само една от канвасите, беше ОК, но не ми се стори уау.

Бейби мънки ми се иска да мн тествам, има един пеперуден модел, гледах ревю и ми изглежда супер.

Аурора,  бейби мънкито ти е едва второ в класацията, какви са предимствата на лени-то?

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 16:24 от lady_Joy

# 176
Честно казано, близки са много. Ленито ми е голяма и стара любов и си мислех, че ако някой ден му оправят падинга на презрамките, веднага го вземам - после се сдобих с едно тестово с новия падинг, хареса ми повече някак (мекичко от всякъде, по-мек колан, компактно, като ръкавичика ми пастна, не че мънкито не е, просто ленитата са ми слабост, трудно ми е да определя).
Но за по-малко дете бих взела Лени Ъп или Бейби Мънки, защото са регулируеми. Бейби-то се регулира супер лесно и в движение (не е с векро като Исарата), за Лени Ъп не знам, не ми е попадало. Единственият недостатък на Ленито (бейсик) за мен е трудното регулиране на презрамките, докато детето е в носилката. Трябва си ми асистент. Но ние вече се носим много рядко и в последно време го носеше почти изцяло баща му, така че не ми е било проблем. За по-малко бебе и често носене, може Бейби Мънки да ви е по-добър вариант. Съветът ми е да вземете и двете от библиотека и да прецените, все пак е доста индивидуално. В Мънкито и аз се влюбих като наех точно тази с пеперудите, после си взех и Симфонията за лична употреба.

# 177
  • NE
Huggyberry също е хубава, регуляема, слингова раница.

# 178
Аз пробвах едно Лени на среща и ми се стори ужасно удобно. Но това за няколко минути. Друго ще е сигурно ако нося час-два. Все пак си мисля, че ще ми е по-удобна заради широкия колан.
А размер бебе до колко се носи? Моето е на 1г, високо 74см. Не трябва ли по-голяма да взема като няма да е регулируема?

# 179
  • NE
Аз го пробвах 2 седмици след рд-то. Сина ми е златната среда и беше към 75 см тогава. Имаше доста хляб в раницата. Видях, че една майка с януарче бяха пробвали тодлър малко преди рд-то им и писа, че е било огромно все още. Пак зависи от детето, но мисля, че babysize до към 1,6 г. може да се носи. Проблема идва, че раницата е много плътна. За лятото абсурд да се носи.
Една раница ако не я метна на прилично разтояние не мога да придобия ясна представа. Гледам винаги да наемам за целта, да си начеша крастата.
После съм най-доволна от лятната ми Чимпа и с чудесно зимно яке си е екстра. Днес му направих във виелицата тест на якето (без бебето) и си е чудно за тежки зимни условия. Затова мисля и след като проходи да си го задържа.

Общи условия

Активация на акаунт