Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 7

• 86 986
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Дори да се намокри малко, поне не е пряко. По едно време моето повръщаше доста, слюнката му беше една гъста, аз и казвах "радиоактивна".
Аз май ще си търся скрап, подходящ за бъдещото Лени. Иска ми се сама да си ушия. И някакви дисаги Grinning

# 541
  • Варна
Да, трябваше да напиша: основно спрямо  LennyUp ме интересува.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 00:20 от Priqtelka

# 542
  • София
Лени и Тула се различават най-вече в колана. На Тула е твърд и прав, на Лени-мек и извит. Конкретно за регулиращите се-от този на Тула има оплаквания, както от на Исара. На ленивския колан няма какво да му се деформира и изкриви.
Лени може да се носи с кръстосани презрамки, но това не е + за всеки. На мен не ми допада кръстосването при Лени, но пък ми харесва при Интегра да кажем. На Тула се носят успоредни само.
При Тула качулката се закопчава с копченца(аз го харесвам), на ленти с ластици в кукички,  някои нови модели са с връзки.
Имат разлика в регулирането на презрамките под мишниците. На Тула ми е много удобно, дърпам ги напред и се стягат. На Лени е двустранно, а тези, които се дърпат назад ме побъркват и затова ги държах стегнати и регулирах с малките, които се дърпат напред. На Лени и коланът се регулира двустранно. На някои жени им е широк. На мен ми става на най-стегнатото.
Друго...Лени е бюджетна слингова...има и по-скъпи де, но постижими. На Тула постижимите(поне за мен) са канвас.
Друго не се сещам Grinning

# 543
  • Варна
Много благодаря за подробния отговор!

# 544
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Освен споменатото от Дези, за мен най-голямата разлика и огромен минус спрямо Лени са презрамките. Лени нямат никакво уплътнение (дори с новият падинг) и лично за мен с по-тежко бебе са китайско мъчение.

Тула FTG мисля, че имаше една от първите партиди, която имаше проблем с огъването на колана, след това не съм чувала оплаквания, но не съм се и задълбочавала по въпроса.

Качулката на новите модели на Тула действително се закопчават с копчета, което за мен е дразнещо, защото са много твърди и трудни за нацелване.

# 545
  • София
Да, наистина с Лени малко повече дотежава, а бебето ми е мечка Grinning Но пък с колана не се притеснявам. С Тула не смея да седна. Но с Easy feel го нямаше това, въпреки твърдия колан. Въобще не съм се и сещала, че е възможно да я огъна. По-скоро колана щеше да ме огъне, не аз него Grinning
Копчетата на мен ми допадат, въпреки че наистина понякога е зор с откопчаването.  Като бях наела Лени постоянно имах чувството, че ще съсипя ластика.Че ще го закача и ще измъкна нишки. Вероятно трудно ще стане, но самото усещане, като ги закачах на кукичките ми беше такова.

# 546
Мами, безопасно ли 10 месечно бебе, което от доста време си сяда стабилно, а и вече прави опити да ходи, да се носи в раница (Ergobaby 360) гледащо напред продължително време (примерно час)?
Благодаря!

# 547
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
За всяко бебе не се препоръчва  носене в тази поза повече от 30 минути. Пише го дори в официалните инструкции на всички носилки, които предлагат тази опция.

# 548
Аз не бих го носила изобщо с лице напред. Като срещна някое бебе да го носят така, се старая да не гледам даже, толкова неудобно изглежда Sad

# 549
Съгласна съм, носила съм няколко пъти за 15-тина мин голямото по този начин. Ужасно е неудобно и за висящото бебе и за носещия.

# 550
Здравейте, момичета Simple Smile
За съжаление нямах време да изчета цялата тема, тъй като бебчо отнема 100% от времето ми, та едва успявам да седна за 10тина минути вечер. Искам да ви замоля за съвет - каква ергономична раница да си взема? Уж като марки ми препоръчват Боба, Исара, Тула, но като малко по-бюджетна ми препоръчаха и марката Love and carry - пробвали ли сте тяхна раничка и добри ли са? Понеже разликата в цената е огромна, та се чудя дали не е за сметка на качеството? Благодаря ви предварително!

# 551
  • NE
RS. можеш да тестваш първо няколко раници от библиотекиите. Има фейсбук група - Бебе в слинг, която е пълна и с обяви за продажби, понякога и на почти нови раници. Чувала съм, че Love and carry са добър вариант. Lenny lamb също имат бюджетна линия, а тяхните са от слингов плат, което е определено плюс. Затова предлагам първо да се наеме, хем консултантите биха предложили адекватни решения според възрастта на бебето.

# 552
  • Varna, Bulgaria
Здравейте, мами!
Обръщам се към вас за съвет - каква раница да купя.
Малката се роди края на февруари и подобно на мен, се оказа, че е малка фурничка. Умишлено търся раница чак за есента, когато ще е по-прохладно.
Иска ми се да можем двамата с таткото да я ползваме - аз съм 1.7, а той - 2м.
Малката също е височка - на 5 месеца беше 70 см.
Моля за съвети и по възможност - конкретни предложения. Цената е без значение.

Благодаря!

# 553
Аз взех Hana, още не съм я пробвала, защото чакаме бейби да се роди, но пък ми беше препоръчана от консултанти като бюджетен вариант.

# 554
Поръчах от Тулите на промоция на 26-ти юли късно вечерта, т.е. съвсем на края на намалението. Нормално ли е все още ни вест, ни кост от тях. Никакъв мейл не са пратили.

Общи условия

Активация на акаунт