Моля за съвет - безотговорен баща и насилие пред детето

• 18 080
  • 76
  •   1
Отговори
# 15
Не е нищо ново. Просто преди нямаше къде анонимно да го споделят. Винаги е имало жени, "ударили се на ръба на шкафа" без да искат.

# 16
  • Насред хаоса
Не е ново, но в момента нараства страшно много. Толкова ли са смачкани днес младите момичета и жени, че да понасят от обиди до побоища с мисълта, че това е нещо в реда на нещата и с времето ще се оправи?

# 17
  • Sofia
Ако някой са го били, малтретирали (независимо физически или психически) или пренебрегвали от малък нищо чудно да приема това за нормално. Той друго не е видял. Дълбоко се съмнявам, че човек израснал в "нормално", здраво и обичащо семейство ще търпи подобно нещо.

# 18
Разведи се с тоя урод,той после ще трепе и детето ти и ти кво ще направиш а?Аз знам кво е щото съм го преживял лично,и ако не искаш после детето ти да те псува и да му е кофти цял живот заради тебе просто разкарай тоя и си гледай детето без насилие!

# 19
  • София
Не е ново, но в момента нараства страшно много. Толкова ли са смачкани днес младите момичета и жени, че да понасят от обиди до побоища с мисълта, че това е нещо в реда на нещата и с времето ще се оправи?

Дай си сметка в каква действителност растат- в детските градини крясъци и шамари; в училище- същата работа- за агресивните най- голямото наказание е преместване в друго училище; по улиците, в дискотеките- кютек.
За тях тези отношения стават норма и дори вкъщи да не е така, върви обясни на тийн, че шамарите унижават и не бива да ги допуска, както и да ги раздава.

На мен ми направи впечатление битата бременна- той биел, ама и тя не се давала- типичното мислене на съвременната и еманципирана мома.

# 20
  • Най-красивата страна
Бягай бързо!

# 21
  • София
Когато прочета такава история нещо в мен крещи "Глупости на търкалета". Не мога и не мога да повярвам, че това може да е истина. Просто аз при първия шамар щях да съм избягала с 200. То и затова никой никога не ми го причинявал, явно някакси насилниците усещат слабите жени.
А авторката няма да сложи край. Поне не сега. Ще продължи по стария начин, нищо чудно и още едно отроче да се появи, докато или той не ги пребие до степен, в която вече не може да продължи, или той не ги зареже. Жал ми е само за детенцето, което виждайки този модел на семейство е много вероятно един ден да го пренесе в неговото. Или да се побърка, ако е по-чувствително.
А пък да растеш, чувствайки, че си непотребен и ненужен и пречиш... това пък какъв удар по психиката му е, не ми се мисли

# 22
Ако някой са го били, малтретирали (независимо физически или психически) или пренебрегвали от малък нищо чудно да приема това за нормално. Той друго не е видял. Дълбоко се съмнявам, че човек израснал в "нормално", здраво и обичащо семейство ще търпи подобно нещо.
Факт. Затова има жени, които идват да питат какво да правят, при положение, че има само един логичен отговор.

Според мен намалява, защото вече не считат развода за нещо чак толкова страшно. Едно време много повече жени са търпели. Просто сега се говори открито. Но както писаха напред, ако са израсли в дом, в който е било нормално, те също го считат за нещо в реда на нещата или живеят с илюзията, че ще се промени.

# 23
Покажи че си отговорна майка като не допускаш насилие пред детето. Нямам предвид да ходиш да те бие в друга стая естествено. Разделяй се с него, отсега нататък само ще зачестяват тези неща. При първи удар има и втори, аслед втори няма спирка.

# 24
  • Насред хаоса
Дай си сметка в каква действителност растат- в детските градини крясъци и шамари; в училище- същата работа- за агресивните най- голямото наказание е преместване в друго училище; по улиците, в дискотеките- кютек.
За тях тези отношения стават норма и дори вкъщи да не е така, върви обясни на тийн, че шамарите унижават и не бива да ги допуска, както и да ги раздава.

На мен ми направи впечатление битата бременна- той биел, ама и тя не се давала- типичното мислене на съвременната и еманципирана мома.
Много си права, отдавна ми прави впечатление тази агресия още от невръстна възраст. Все повече нараства търпимостта към нея и дори вече не се изненадваме на поредния побой в училище или насред улицата. Ама все си мислех, че като се израсте някакъв период, акълът и самосъхранението ще вземат превес.
Това да му отвръща според мен не е израз на еманципация, а на невероятна глупост и безсилие, породено от собственото й нежелание да прекрати такива отровни отношения още при първите им прояви. Има маса неща, с които може да противодейства.

# 25
  • На Марс

Това е ефектът на "кифлата" според мен. Докато са млади и хубавки си имат айфонче, бмв-це, барче а насам а натам ... и доста от тях пропускат момента сами да хванат юздите на живота си.

Една моя братовчедка роди скоро на 22, не че има лошо, съпругът й обаче е квартално пиянде 26г. работещ на автомивка. Та и двамата без образование без бъдеще, без солидни доходи се натресоха с трета уста за хранене и проблемите дойдоха ... с тях и шамарите.

# 26
  • Насред хаоса
Ама защо се насочват към разни келемета, не разбирам? Имам чувството, че и като си мислят, че са хванали юздите на живота си след определена възраст, пак са го направили с неподходящ за съжителство човек и отказват да променят нещата. Какво е удовлетворението да си с кварталната или градската отрепка, самонарекла се респектиращ батка? Придобивките, ако и когато ги има, не компенсират лошото отношение, побоищата и обезличаването. Наистина не разбирам.

# 27
Ами защото или потомствено идват от семейства с хм, по-първичен мироглед или имат хронични дефицити в самочувствието. 

# 28
  • София
Ами защото или потомствено идват от семейства с хм, по-първичен мироглед или имат хронични дефицити в самочувствието. 
Което пак идва от семейството.
Насилието не се е увеличило, забелязва се повече. Преди, когато някоя учителка в детската шамаросваше или излееше яденето във врата на детето, никой не викаше телевизия, защото беше нормално.

# 29
Ама защо се насочват към разни келемета, не разбирам? Имам чувството, че и като си мислят, че са хванали юздите на живота си след определена възраст, пак са го направили с неподходящ за съжителство човек и отказват да променят нещата. Какво е удовлетворението да си с кварталната или градската отрепка, самонарекла се респектиращ батка? Придобивките, ако и когато ги има, не компенсират лошото отношение, побоищата и обезличаването. Наистина не разбирам.

По две причини според мен
1. Защото младите мъже от същото "общество" са преобладаващо мнозинство и такъв е изборът просто.
2. Защото малцинството от некелемета търси себеподобни девойки и няма да се хване с представителка на кифлите.
ПП. Не е вярно, че подобни момиченца имали дефицит на самочувствие, напротив, имат прекалено високо самочувствие, резултат на нереална самооценка. Смятат се за върха Laughing

Общи условия

Активация на акаунт