ЮЛСКИ мами 2018

• 53 085
  • 759
  •   2
Отговори
# 690
# 691
  • София
Аз също претърпях операция на кръсни връзки тази година и ми изписаха фраксипарин за 10 дни, но док каза че има и заместител на инжекциите, който пих под формата на хапчета - ксарелто. Не знам подходящо ли е при бременни с тромбофилия, но е много по-удобно.

Аз ще пътувам в чужбина за 10 дни по празниците, та и аз ще искам още 1 преглед , може би към 18-20 дек.

# 692
Аз чух сърце на 04.12, когато бях 6г.с.+6. Сега съм 7г.с.+5 и уж с доктора се разбрахме след нова година към 04.01. НО ми притеснено да споделим с родителите си на Коледа, а 3 седмици да не съм била на лекар. Та се чудя сега дали да не отида на 22.12. От друга страна не мисля, че е добре да се ходи на ултразвук толкова често. Ще се почудя още малко.
Здравейте и от мен !
За сега водя бременността си в Англия . Не се притеснявайте за редките прегледи. Тук например първият преглед е чак в 8 г.с. , а първият ехограф и чуването на пулса в 12 г.с. В момента съм в 9г.с. и съм била на един преглед на който ми е взето само кръв и урина и ми е било измерено кръвното . Всичко е наред с малките мишлета там вътре , може би просто майчинския инстинкт ни кара да се притесняваме повече от необходимото . Лека бременност на всички ! Simple Smile))

# 693
Включвам се за гаденето... Първата бременност ми се гадеше постоянно - от сутрин до вечер, ставах за работа в 6 часа и мъжът ми носеше чай с джинджифил и крекери в леглото. Иначе не можех да стана. Това продължи до към 13-14 седмица.
Сега съм в 7+2 и е пак същия кошмар. Е, не ходя на работа, но пък имам 2 годишно детенце и просто едвам издържам.

# 694
Мислете позитивно, момичета! И на мен ми се гади постоянно и не ми се хапва нищо, но съм забелязала, че на празен стомах гаденето е по-силно. Дишането на свеж и хладен въздух също ми помага! 😌 Радвайте се на малкото човече растящо в нас! Това си е ЧУДО и ние сме благословени да носим това чудо, докато е готово да се роди! Колко прекрасно, нали? 😇Хубава и лека седмица на всички! ❤🍀🐣

# 695
Мами,някоя от вас направи ли вече биохимичен скрининг?Предполагам,че за повечето от нас ,това тепърва предстой...На мен ми го назначиха за 02.01.Тогава ще съм в 12г.с+ 3 дни,почти до горната граница на седмиците,в който се правят тези изследвания.
Има ли в групата някоя мама,която е от Варна?Ще се радвам на малко инфо отностно скрининга в града ни 🤗

Пс:Към работещите мами,обмисляте ли вече кога и как ще съобщите на работното място? 🙄

# 696
Здравейте и от мен!
И аз съм в клуба с гаденето по цял ден. Втора бременност ми е , но такова нещо не ме е мъчило. Другата седмица се надяваме да чуем и сърчице.
ТD03 и аз съм от Варна. Преди три години ехографския
преглед за скрининга  беше при следящия лекар, а кръвните пуснахме в "Света Марина".

# 697
  • Варна
TD03, stemma  и аз съм от Варна.
БХС ще ми го направят в 12+1 , като гинеколжката ми  ще направи преглед  newsm78 и ще ми вземат кръв, която ще занеса в Терапията. Когато я попитах за първата фетална морфология и Балев тя ми каза, че няма да ходя тогава , а тя щяла да ме погледне и заедно с кръвта иииии така.... newsm78 newsm78

Кои са ви следящите на Вас ? Знаете ли в града къде има спешен кабинет, ако нещо ме притеснява освен в Майчин дом ?

TD03, аз след празниците смятам да кажа на ръководството на работа и да откарам до края на Януари, а от Февруари да излизам в болничен. Мен на работа ме очакват и няма да е никаква изненада  Joy
Една колежка се връща от майчински февруари и май ще им е добре дошло да поеме моята работа.

# 698
И аз съм от Варна, май станахме доста! Ще ходя на БХС при лекаря, който ме следи, но не знам кога. Още съм в 7+ 1 г.с, ще го решим на следващият преглед. Леко бременеене, мами! И дано скоро се оттървем от гаденето, за да се порадваме на коремчетата си!!!

# 699
  • София
Някой от вас ще прави ли Пренатест или Панорама?
Обмислям го и ми се иска да си споделим гледни точки.

# 700
БХС ще ми го направят в 12+1 , като гинеколжката ми  ще направи преглед  newsm78 и ще ми вземат кръв, която ще занеса в Терапията. Когато я попитах за първата фетална морфология и Балев тя ми каза, че няма да ходя тогава , а тя щяла да ме погледне и заедно с кръвта иииии така.... newsm78 newsm78

Кои са ви следящите на Вас ? Знаете ли в града къде има спешен кабинет, ако нещо ме притеснява освен в Майчин дом ?

TD03, аз след празниците смятам да кажа на ръководството на работа и да откарам до края на Януари, а от Февруари да излизам в болничен. Мен на работа ме очакват и няма да е никаква изненада  Joy
Една колежка се връща от майчински февруари и май ще им е добре дошло да поеме моята работа.

Ейй,колко много мами станахме от Варна Relaxed Моята гинеколожка е Ангелина Симеонова.За сега съм доволна от нея,въпреки че не е много по обясненията.Когато я попитах за феталната ,отговора й беше същия като на теб Miss_V . ..На 02.01 минавам първо при нея и след това в Света Марина.До колкото разбрах от нея ,прегледа там продължавал 2 часа.Знаете ли дали трябва предварително да си запазим час?Днес звънях ,но така и никой не ми вдигна телефона......За спешен кабинет аз зная единствено Майчин дом.Но искренно се дадявам да не стигаме до там !

# 701
Някой от вас ще прави ли Пренатест или Панорама?
Обмислям го и ми се иска да си споделим гледни точки.
Не съм запозната с разликата между двете. Но идва реч за тризомиите. Чудя се в София или в родния ми град на 28 или 29. Само не знам дали ги правят навсякъде. Гет Риъл, може ли инфо, а аз междувременно ще се разровя в нета?

Допълвам Tranquility, Veracity, Harmony etc. Scream Панорамата засега ме печели, но да видим. Много саааааа Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 22:40 от icey

# 702
  • Варна

Ейй,колко много мами станахме от Варна Relaxed Моята гинеколожка е Ангелина Симеонова.За сега съм доволна от нея,въпреки че не е много по обясненията.Когато я попитах за феталната ,отговора й беше същия като на теб Miss_V . ..На 02.01 минавам първо при нея и след това в Света Марина.До колкото разбрах от нея ,прегледа там продължавал 2 часа.Знаете ли дали трябва предварително да си запазим час?Днес звънях ,но така и никой не ми вдигна телефона......За спешен кабинет аз зная единствено Майчин дом.Но искренно се дадявам да не стигаме до там !

Ама то там в Терапията се оставя само кръвта за изследване.
След няколко дена излиза резултата.

# 703
Въпрос - този пренатален тест преди или след биохимичен скрининг и фетална морфология го предвиждате? Пействам едно мнение от форума раздел Рискова бременност => Пренатест? Правил ли е някой? Мнения......

# 44626 септ. 2017, 15:52 ч.
Пренатеста мисля, че не предлагаше изследване за Спина Бифида. Докато в ранния БХС го има, както и според съотношението на хормоните дали има предразоположение към прееклампсия или преждевременно раждане ли беше (пиша по спомени). Иначе по отношение на Даун,Едуардс и Патау двете се припокриват, като Пренатеста естествено е с по-голяма достоверност.

Мнението е на стр. 30.

# 704
Мами,някоя от вас направи ли вече биохимичен скрининг?Предполагам,че за повечето от нас ,това тепърва предстой...На мен ми го назначиха за 02.01.Тогава ще съм в 12г.с+ 3 дни,почти до горната граница на седмиците,в който се правят тези изследвания.
Има ли в групата някоя мама,която е от Варна?Ще се радвам на малко инфо отностно скрининга в града ни 🤗

Пс:Към работещите мами,обмисляте ли вече кога и как ще съобщите на работното място? 🙄
Аз ще правя БХС на 04.01, тогава ще съм в 12 гс, това изследване се прави между 11 и 14 гс, така че е съвсем нормално... В работата вече казах на шефката и даже си взех болничен, защото работя в офис с много хора и не искам да рискувам с вируси, особено след инвитро...Като се стабилизирам, ще отида пак но чак след 15.01...

Общи условия

Активация на акаунт