ЮЛСКИ мами 2018

• 53 086
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте на всички, искам да попитам дали някой страда от главоболие, по скоро адски много ме боли над слепоочията и веждите. Не се търпи направо не искам да пия лекарства, знам че парацетамол мога да взема в краен случай, но ако някой има друг метод моля да сподели!

Доли, онзи ден бях с главоболия цял ден !
По обяд пих половин парацетамол и преди лягане другата половина. Много масаж получих и това ме облекчи си мисля. Получих съвет и да пия компот ... ами пих и може и той да е подействал.
Сутринта станах без главоболие, само със ежедневното гадно усещане и леко гадене .
Аз вчера и днес се събуждам с това главоболие, ниско ми е кръвното, но аз по принцип съм с такова, колкото и айряни да изпия нищо не помага, явно ще трябва да търпя, лошото е , че не мога дори да заспя, тази седмица с гаденето и това за пръв път изпитах кофти страната на това да си бременна Simple Smile))

# 676
Ох момичета, да се оплача и аз. Моя проблем е гаденто. Денонощно и много силно. До обяд мърдам, но после съм парцал, не мога да стана. За капак ям на практика само тънки спагети и обикновени бисквити - друго не мога да задържа.  Някой друг има ли подобни оплаквания, как се справяте?

# 677
  • Варна
На мен днес ми е светъл ден ! Почти не ми се гади и успях дори домакинска работа да свърша.
Аз ям предимно въглехидрати - сандвичи, пици, филии с лютеница, бейкроулс, брускети, кекс и някой  друг портокал  Joy Тегля се вманиачено, но слава богу не качам килограми все още. 
Като преям става много тежко, чудя се киселини ли са или просто ми се гади.
Моето гадене е все едно имам буца в гърлото си и не мога да я преглътна.. newsm78

# 678
Аз имам  известно подобрение от предните дни, вчера даже обядвах с майка ми и сестра ми в ресторант и ядох панирана риба и шоколадово брауни без да ми се догади...но към 19 часа ми става доста зле, ям мандарина да ми размине гаденето...до 4 месец ще е така явно.

# 679
Здравейте момичета! Аз имам само гадене от време на време и леко напрежение в гърдите на допир.
Болките ми в корема през няколко дни са все различни. Днес ме боли странично, страните се сменят и е много неприятно. Боли все едно се е подул, нормално ли е според вас?

# 680
  • София
На мен ми се гади от някой миризми, но не мога да повръщам.
Миналата седмица малката беше болна и се гледахме в къщи цяла седмица, сега съм аз наред май с разболяването. Носа ми е много запушен,  синусите ме болят,  нощен едвам спя.
Аз също имам предъпвания напоследък, но го отдавам на това, че ми беше време за цикъл, мисля, че е нормално.
Вие след чуването на сърчице, кога ще ходите пак на преглед?

# 681
Аз чух сърце на 04.12, когато бях 6г.с.+6. Сега съм 7г.с.+5 и уж с доктора се разбрахме след нова година към 04.01. НО ми притеснено да споделим с родителите си на Коледа, а 3 седмици да не съм била на лекар. Та се чудя сега дали да не отида на 22.12. От друга страна не мисля, че е добре да се ходи на ултразвук толкова често. Ще се почудя още малко.

# 682
  • Варна
icey, същата работа съм и аз!
Чухме пулсации в 6гс+6, сега съм в 7гс+4 и моята лекарка ме вика чак на 11 Януари, когато ще съм 12гс+1 , за да ме запишела на ЖК !
Директно й казах, че няма как да изкарам повече от месец без преглед, тя се засмя и каза"Не се и съмнявам в теб"  Joy
И ние искаме да кажем за Коледа на родата, ама без да знаем дали всичко е наред  newsm78, ще идем и ние на преглед към 21 , да видим всичко ОК ли е и така ще съобщим Simple Smile
Аз съм си намерила и причина Wink Пуснала съм генетични за тромбофилии и тогава трябва да е излязъл и резултата и ето повод да идем  Laughing

# 683
Какви са тези генетични изследвания за тромбофилии?

# 684
  • Варна

Това е вродено изменение на кръвосъсирването, демек повишен риск от тромбози.

Имам миналата година операция и след нея ми бяха изписани инжекции за разреждане на кръвта, което ми подсказа, че може да имам проблем с кръвосъсирването  Laughing

Моята гинеколжка каза, че няма как да се знае и за мое успокоение препоръча да пусна изследване.

Тук няколко момичета вече видях, че пият Аспирин протект, което се изписва в този случай при Б и повишено кръвосъсирване (тромбофилия) Simple Smile

# 685
Всичко ще е наред! Hug

# 686

Това е вродено изменение на кръвосъсирването, демек повишен риск от тромбози.

Имам миналата година операция и след нея ми бяха изписани инжекции за разреждане на кръвта, което ми подсказа, че може да имам проблем с кръвосъсирването  Laughing

Моята гинеколжка каза, че няма как да се знае и за мое успокоение препоръча да пусна изследване.

Тук няколко момичета вече видях, че пият Аспирин протект, което се изписва в този случай при Б и повишено кръвосъсирване (тромбофилия) Simple Smile
Тромбофилията е много сериозна генна мутация, на мен ми я откриха след аборт в 6гс, и препоръчвам да се изследвате ако парите не са проблем (250лв в Геника). Сега съм всеки ден на инжекция фраксипарин и засега нещата са ок...

# 687
  • Варна
icey, благодаря ти !

Тони, на мен лекарката ми каза да пусна пакета от Геника, които е 160 лв  newsm78
Аз имам аборт в 7гс , но при мен си беше кухо яйце.
Имам възможност и за това пуснах, като разбира се се надявам да нямам и това.

Този път всичко ще е наред, щом сте взели мерки от самото начало !
Оф сама ли си слагаш фраксипарина ? Аз съм мед. лице и все пак миналата година след операцията ми го слага моя приятелка Grinning  Не мога сама да си я нахакам  Joy 

# 688
Мис В, мъжът ми ги слага още от деня, в който разбрах че съм бременна. Аз също не очаквах да имам вродена тромбофилия, но се оказа че имам нея плюс неусвояване на фолиева кис, затова пия метилирана форма...Като се има предвид, че съм бивша стюардеса и напълно здрава, това си беше шок, но човек с възрастта научава повече...може и да нямаш тромбофилия, но за всеки случай е добре да се минат изследванията...

# 689
Здравейте, към кого да се обърна, за да получа покана в групата във ФБ? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт