ЮЛСКИ мами 2018

• 53 123
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Ада, къде работи д-р Стратиева, която споменаваш? Живот и здраве всички ще сме 11 г.с. около или след празниците и е хубаво да предвидим някои прегледи по-рано разполагайки с повече информация.

# 541
Момичета, първия ми преглед ще е в 12 седмица. Дали, според вас, трябва да се направи преглед преди това? на 35 години съм с една неуспешна бременност и лапаро преди месец и половина. Сега съм 6та седмица, чувствам се добре, спи ми се, предърпва ме, но нямам кръв или зацапване както преди.
Тук в Англия ми казаха, ако има силни болки, температура да отида в спешна помощ. За болничен дума не е ставало. Даже им е чудно защо ще искам толкова ренен преглед.

# 542
Момичета, първия ми преглед ще е в 12 седмица. Дали, според вас, трябва да се направи преглед преди това? на 35 години съм с една неуспешна бременност и лапаро преди месец и половина. Сега съм 6та седмица, чувствам се добре, спи ми се, предърпва ме, но нямам кръв или зацапване както преди.
Тук в Англия ми казаха, ако има силни болки, температура да отида в спешна помощ. За болничен дума не е ставало. Даже им е чудно защо ще искам толкова ренен преглед.
Здравей миличка, разбирам притесненията ти аз съм на 22год. с 2 кухи яйца на твое място честно да ти кажа щях да се побъркам , но до колкото съм запозната в Англия за съжаление процедурата им е такава ако оцелее до 3 месец.. оцелее там разчитат на естествения подбор на природата. Моя съвет е ако имаш възможност прегледай се за твое успокоение, аз докато не чух вчера сърчице не успях да се успокоя и все още имам някои притеснения ...

# 543
  • Варна

Ами най-малкото, за да се види дали е на мястото си, да се види има ли ембрион, има ли пулсации. Не знам това супер странно за Англия.

# 544

Ами най-малкото, за да се види дали е на мястото си, да се види има ли ембрион, има ли пулсации. Не знам това супер странно за Англия.

Никой няма да ти обърне внимание,такава  е процедурата. Може ако има причина да те пратят нчпо-рано на скан, но трябва да има медицински основания. Ако всичко е наред ще те викнат около 8-9 свдмици за разговор с акушерка, ще ти вземат кръв и урина, попълва се семейна история и ти дават зелената книга. После получаваш писмо по пощата със дата за скана. Мин път на мен първия ми беше в болницата, която е в съседен град, а втория го правиха в родилноя център при нас. За цялата бременност ако няма проблем скановете са 2. Винаги можеш да отидеш на частно.
Сърце се слуша след 16 седмица и то с някаво апаратче от акушерка. Незнам с какво слушат в България,но с това апаратче се чува само сърцебиенето, не се вижда бебето. По някое време акушерката ще започне да ти мери със сантиметър корема и с напипване ще оставява дали бебо е в правилната позиция. Ако тя прецени че е, няма да те прати на скан преди раждането.

# 545
Тоновете се слушат с доплер. Има такива, които продават за домашна употреба. Има ли някоя от вас, която е ползвала? Чудя се дали да не си взема..😕

# 546
Здравейте, бъдещи мамчета!!! Следя и аз темичката от скоро с интерес.Първо искам да пожелая на всички Ви леко бременеене и сладки летни бебчета!!! С втора бременност съм -5г.с. и 5 дни, та имам едно притеснение: видяхме сакчето преди 5 дни, но от 2 или 3 дни спря да ме придърпва, другите симптоми са си на лице. На някоя от Вас случвало ли се е?

# 547
  • Плевен
Здравейте, сега се записвам в темата . Миналата седмица в Петък разбрах че 11 месеца след първото ми детенце чакам второ Simple Smile . Дано всичко е наред че тия първи три месеца са ми притеснени. Да питам за групата във фейсбук . Членувам в тази от първото бебче и ми е доста удобно. Термина по апликация ми е 31.07 . Иначе живея в Манчестър и нещата с прегледите при нас са по различни.Та тепърва ще видя кога ще ходя ✌🏻

# 548
  • Манчестър, Англия
Хавайско дупе, за групата намери Беа, пиши и на лични  e-mail, с който си регистрирана във фейсбук и тя ще ти прати покана 😊
Аз живея южно от Манчестър, ако искаш може да се видим 😉

# 549
Добро утро, момичета! Изпратила съм покани на всички, които до момента са поискали - моля проверете си пощите. Ако не виждате такава покана, вижте и в СПАМ папката Simple Smile Благодаря!

# 550
Здравейте, бъдещи мамчета!!! Следя и аз темичката от скоро с интерес.Първо искам да пожелая на всички Ви леко бременеене и сладки летни бебчета!!! С втора бременност съм -5г.с. и 5 дни, та имам едно притеснение: видяхме сакчето преди 5 дни, но от 2 или 3 дни спря да ме придърпва, другите симптоми са си на лице. На някоя от Вас случвало ли се е?
Здравей скъпа, аз съм вече в 8 г.с.и от начало също имах тези придърпвания които на моменти бяха много силни чак ме болеше и честно да ги кажа се притеснявах повече когато ги имах (от повече от седмица спряха) според мен просто трябва да се отпуснеш и да се радваш на бебчо!! Лек ден Heart

# 551
Ада, къде работи д-р Стратиева, която споменаваш? Живот и здраве всички ще сме 11 г.с. около или след празниците и е хубаво да предвидим някои прегледи по-рано разполагайки с повече информация.
Преглежда в Света Петка: http://mc-svetapetka.com/site/?portfolio=%D0%B2%D0%B8%D0%BE%D0%B … D1%80%D1%81%D1%82

Тоновете се слушат с доплер. Има такива, които продават за домашна употреба. Има ли някоя от вас, която е ползвала? Чудя се дали да не си взема..😕
Домашният доплер не е много добра идея. Проблемът с него е, че не е особено точен, което комбинирано с липсата на опит на използващия го може лесно да доведе до фалшиви резултати - както да не се намери пулс на бебето, въпреки, че го има, така и по-опасното - да има нещо нередно с бебето и майката да го подозира, но да отложи преглед при лекар, фалшиво успокоена, че чува добре пулса, а всъщност да чува своя, а не на бебето. А дори да се чуе пулса на бебето, без останалите данни, които може да се вземат по време на преглед, може да се подведе, че бебето е ок, когато то всъщност не е Sad

Това, което майката може да прави обаче, и което се препоръчва в много западни държави, а вече понякога и у нас, е да се следят феталните движения на бебето - т.е. майката да изгради добра представа за ритъма и интензивността на ритничетата и при рязка промяна, да настоява за преглед. Това обаче ще е актуално малко по-нататък за нас, когато бебетата пораснат и започнем да ги усещаме Simple Smile

# 552
Добро утро, момичета! Изпратила съм покани на всички, които до момента са поискали - моля проверете си пощите. Ако не виждате такава покана, вижте и в СПАМ папката Simple Smile Благодаря!

Аз нямам получена покана нито в кутията, нито в папка спам Simple Smile

# 553

Аз нямам получена покана нито в кутията, нито в папка спам Simple Smile

Аз също нямам никъде покана Sad

# 554
Супер, ще си седите тук, че и без това нямам фейсбук Joy Ада, мерси!

Общи условия

Активация на акаунт