Сватба 2018 - II-ра част

• 52 600
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
Момичета и аз съм от София и  когато започнахме с фотографа да разпределиме примерно часовете се оказа, че всяка минута даже трябва да е премислена. Ние понеже сме решили църковния ни брак да бъде в манастир сметнахме, че ще трябва да избера гражданския брак да бъде в културния дом в квартала, близо до манастира за да се спести от времето да отида до някоя ритуална зала. Още в началото моя приятел го предлагаше, но аз категорично отказвах от гледна точка на това, че смятах, че отвътре в културния дом не изглежда по добре като в ритуалните, но явно съм грешала. Първо, че е ремонтирана залата и е доста по просторна от залата на Лиляна Димитрова, където всъщност исках да сключим брак,защото ни беше най-удобна. Но с това мое съгласие си спестихме почти час в повече за фото сесия. Blush

# 106
  • София
Момичета, откланям ви малко от сегашната дискусия, но да попитам така на бързо - някои има ли идея как вървят цените за грим и прическа?

# 107
Между 50 и 150 лв, а сигурно може и повече.

# 108
  • София, България
Благодаря за отговорите за разпределянето на часовете. Много тъмна Индия ми е това с часовете. За момента ми е най-големия проблем за обмисляне.
Църквата ни е в едно селце на 10 км от околовръстното на София, откъдето родом е половинката ми, после (за сега) мисля, че ще бъдем в обредна зала "Студентска", която е в моя квартал и в общи линии ще се получи малко разкарване. Няма да карам никой да идва на ритуалите. Както си преценят. Simple Smile Ресторантът смятам да е от към 7 часа. Фотографът ни предложи фотосесията да е преди ритуалите.... което не ми се стори лоша идея. Но ето че сега трябва да обмислим дали да е преди ритуалите, дали между двата ритуала, дали след тях....

Joanita, много зависи от гримиорите, но при уж най-известната в София е 50 лв пробния и 50 лв. в деня на сватбата... така поне четох някъде.

# 109
Пърпъл, правилно си решила да не разкарваш гостите, след като са такива разстоянията. На моята сватба бях преценила нещата така, че всичко да е на 2-3 минути пешеходно разстояние и да е удобно и за хората без коли.
За фотосесията не знам какво да те посъветвам. Може би е добре да я направите в началото, когато сте най-свежи, но пък от друга страна после ще си изморена малко за ритуалите. Аз след ходене на токчета и с тежката рокля в жегата час и половина в центъра на София бях като пребита и се наложи да обърна един ред бул, за да живна за църквата и ресторанта. Simple Smile

# 110
Аз също няма да задължавам никой да идва на ритуалите, защото се получава дупка между тях и ресторанта, но пък идеята ми е, тъй като църковният брак е от 15ч и смятам, че до 15.30-16 без нещо ще е приключил, след това да се снимаме с всички гости, след което да отидем да си направим фотосесия, а в това време те могат да си почиват и да пият кафе, защото ще сме в центъра на града и ще е удобно, има много заведения наблизо. Хотелът се пада малко извън града, но пак не е далеч, въпросът е, че там вече пеша не може да се стигне, та там сме от 18ч. По мои сметки ще имат около час дупка за кафе и почивка преди ресторанта. На последната сватба, на която бях, така се беше получило с пауза между църквата и ресторанта и добре ни се отрази след бързането и обикалянето, на младоженците и кумовете ясно, че им се разказва играта.
За грим и прическа, само съм чувала, че за булки вземат по-скъпо от обикновения вечерен грим или прическа, но не знам дали е вярно. Аз съм ходила на грим при гримьорката, която съм избрала за сватбата и гримът беше 45лв, но тя се беше объркала и си беше записала тогава, че съм булка, та това ме навежда на мисълта, че има значение, но ще видим. За прическа бях питала в същия салон и пак ми казаха 45лв, сега ще видим колко ще ми вземат. Днес съм си записала час за подстригване в салона, в който искам да отида и на сватбата, та може и да попитам за булчински цени Grinning

# 111
  • София
Най-уморителни ми бяха самостоятелните снимки в хотелскста стая преди да дойде ММ. Разката ме тоя фотограф. Grinning

# 112
Охх, да, те си имат шаблони - да си вдигнеш леко роклята и да падне тежко на забавен каданс, да гледаш през прозореца, бавно отмествайки завеската... Пффф, хахаха 😁😁😁
П.С. Говоря и за фотото, и видеото.

# 113
  • Варна
Здравейте, скъпи дами, дойде време и аз да се включа Simple Smile
До днес Ви следях с голям интерес. Страхотни сте. Благодаря Ви много за информацията, която всяка една от Вас е споделила.
Аз и моят вече годеник се сгодихме началото на годината, но едва сега започваме да говорим на тема СВАТБА. Не знам късно ли е или е рано, но от всичко прочетено се притеснявам.
И така ето какво сме направили до тук:
1. Избрахме си 01.09.2018г.(но не сме я резервирали още) и двамата не сме от Варна, но живеем тук и решихме тук да направим църковния и след това ресторанът да е пак във Варна. Понеже не искаме да натоварваме гостите си в един ден всичко да се случва, а и да пътуват напред- назад, решихме да подпишем просто без ритуал някой преден ден, а на 01.09 да е църковния и ресторанта. След разузнаване установихме, че във Варна е много по-скъпо от колкото в Девня или пък Добрич, например, Това разузнаване е от форуми и приятели от Варна, но очаквам отговор от Ритуална зала Варна и от Девня. Когато това се случи ще го споделя.

2. Сега сме на етап запитване към ресторантите до тук имаме отговор от
- http://www.horizont.bg/ за нашата дата вече е капариран, но ми пратиха примерна оферта, ако някоя от Вас има интерес мога да я пратя на лично
- http://romancesplendid.net/bg/svatbi/ не организират сватбени тържества в периода 15.06. - 15.09, поради активния летен сезон. Уикендът 22-23.09. също е зает.
- http://www.azaliahotel.com/c/bg/meropriyatiya/chastni-sabitiya/ През активен летен сезон от 20.05 до 15.09 поради високата заетост на хотелската база не организират сватбени тържества.
Възможности към момента имат след 27.09.2018.

Само от тях имам отговор. Продължавам с търсенето и събирането на информация.

3. Имаме и груб списък с хора- учудващо сме малко хора около 70 човека, но мисля, че сме забравили някой друг човек. И за това търсим ресторант с приблизително до 100 човека. Приемам съвети и критики, разбира се.

4. Освен дата и примерен списък с гости съм си съставила списък, с нещата които трябва да се вземат и свършат за сватбата. За тези които се чудят какво трябва да направят:
[ ] дата:
[ ] кумове:
[ ] граждански брак- дата, час и място
[ ] църковен брак- дата, час и място
[ ] ресторант- час и място
[ ] видеооператор- име, пари,условия
[ ] фотограф- име, пари,условия
[ ] DJ - име, пари,условия
[ ] оркестър за вземането на кумове и булка: име и цена
[ ] изследвания- в Надежда https://www.nadejda-bg.net/bg/content/medicinsko-svidetelstvo-za … i-brak-v-nadezhda
[ ] късметчета за след ритуална зала: брой, цена и вид
[ ] подаръчета за гостите: брой, цена и вид
[ ] покани: брой, цена, вид и текст на поканите
[ ] покана за кумовете
[ ] покана за родителите
[ ] ритулни чаши: цена, вид, гравиране
[ ] ритуално шампанско
[ ] църковен бокал
[ ] възглавнички за халките
[ ] халки- цена, гравиране
[ ] украса за ресторанта
[ ] кошничка за късметите
[ ] табелки за масите
[ ] табелки с имена
[ ] табло със списък за гостите, #таг и благодарности
[ ] спъсък с гостите - брой
[ ] първи сватбен танц
[ ] торта
[ ] сайт за сватбата
[ ] рокля
[ ] костюм
[ ] обувки за младоженеца
[ ] обувки за булката
[ ] колан за младоженеца
[ ] чорапи за младоженеца
[ ] риза за младоженеца
[ ] ръкавели с инициалите ни за младоженеца
[ ] чантичка за булката
[ ] украса за косата на булката
[ ] чорапи за булката
[ ] бельо за булката
[ ] бельо за младоженеца
[ ] прическа за булката
[ ] грим за булката
[ ] маникюр и педикюр за булката
[ ] украса за колата
[ ] украса при булката
[ ] украса при младоженеца
[ ] почерпка при младоженеца
[ ] почерпка при булката
[ ] почерпка при кумовете
[ ] Цвeтчeтa зa зaĸичвaнe нa гocтитe
[ ] Цвeтчeтa зa зaĸичвaнe нa ĸyмyвeтe, poдитeлитe и млaдoжeнeцa
[ ] Toплийĸи – зa зaĸичвaнe нa цвeтчeтaтa
[ ] бонбони за ритуална зала
[ ] игри за сватбата
[ ] булчински букет
[ ] букет за хвърляне
[ ] жартиер за хвърляне
[ ] питка за посрещането в ресторанта
[ ] питка за чупене
[ ] сол за ресторанта
[ ] мед за ресторанта
[ ] менче с цветя за ресторанта
[ ] бяло платно с листчета
[ ] чаши за чупене
[ ] менче за лискане на вода при вземането ни
[ ] торта/кошница с плодове, сладки за кумата за игра
[ ] петел/ уиски, ядки за кума за игра
[ ] подарък за кумовете
[ ] свещи в църквата
[ ] питка в църквата
[ ] вино в църквата
[ ] мед в църквата
[ ] панделка за връзване на свещите
[ ] воал
[ ] настаняване на гости, търсене на хотели
[ ] фоторамки за снимане на гостите
[ ] изготвяне на хронологията на деня с подробност
[ ] кутия за получаване на подаръците от гостите
[ ] книга за пожелания
[ ] озвучение
[ ] осветление
[ ] вратовръзка
[ ] конфети и пр.
[ ] украсена бутилка с ракия за кумовете
[ ] Букет за кумата
[ ] Дребни стотинки за откупуване на булката
[ ] Документите за самоличност на младоженците и кумовете
[ ] Квитанциите за платени такси (както за самия ритуал, така и за допълнителните услуги, които ще се ползват в ритуалната зала като видео и фото заснемане, музикален съпровод и др.)
[ ] Документ за сключен граждански брак
[ ] Кръщелни свидетелства, както на младоженците, така и на кумовете

За сега това е от мен. Надявам се да си намерим нашето място и да е свободно за нашия ден, както и всичко от списъка да успеем да свършим на време. Също така се надявам и да съм помогнала на някоя от Вас.

Относно цените за прическа и грим само при думата БУЛКА във въпроса "Колко струва прическа или грим?" всичко се покачва, а и освен това, ако желаете в дома Ви да се извършат тези услуги още се увеличават цените. Не съм стигнала до там, но от мои приятелки, които бяха булки го знам.

Относно дата за църковен брак: http://nmitev.com/blog/%D1%86%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B … 1%81%D1%82%D0%B8/

Това е за сега от мен. Като получа информация от някъде другаде ще се вкюча отново.

Приятен ден, мили дами : ))

# 114
Честно казано, не разбирам защо фризьорите се интересуват от това дали клиентката им ще бъде булка след няколко часа или прическата, която иска да ѝ се направи, е за друго събитие (рожден ден, презентация, парти, да речем).
В този ред на мисли, се зачудих: ако не кажеш и след няколко часа фризьор(кат)а те види да минаваш с бяла рокля пред салона, дали ще те подгони да си доплатиш? Grinning

# 115
  • София
Хей, много сте бързи и организирани. Цяла седмица ви четох и чак ме притеснихте... аз едва преди две седмици си получих пръстена и предложението със заветния въпрос и решихме, че ще има сватба, а вече са запазени и ресторантите в София, които харесахме.... УЖАС!!! Grinning Иначе обмисляме за дата 19.05.2018г.

П.С. Някой да има отзиви от Парк хотел Витоша, ресторант Тоскана?

# 116
Здравей,Вероника.Според мен хотела е хубав,срещу парка на студентски ,виждала съм хора да си правят фотосесиите там Simple Smile

# 117
  • София, България
Честно казано, не разбирам защо фризьорите....

По същата причина, по която и цветарите обявявст цени от 70 лв за обикновено букетче, а при цени от 15-25лв за страхотни букети в обикновен ден като нормален клиент. Simple Smile Печалбарщина Wink

Никога не съм се сещала за Парк Хотел Витоша честно казано. Изглежда много добре по снимките Simple Smile дано получиш отзиви, Veronika. Simple Smile

# 118
Здравейте момичета, първо добре дошли на новите бъдещи булки, дано ви е все така приятно сред нас! Аз днес ходих при фризьорката, при която ще отида и за сватбената прическа. Останах доволна, не ми се наложи да питам за цена, тъй като видях ценоразпис - официална прическа 45лв, булчинска прическа 80лв, пробна булчинска прическа 40лв. Здраве да е, ще го преживеем, че дерат кожи в този ден. Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 23:38 от Sunflower92

# 119
Kaк ви се стори сватбата на Фики Стораро? За мен е връхна точка на  кича, но е като от турски сериал.  Пищна, но кичозна!

Също нищо не казвате и за брадърската сватба  Hug

Общи условия

Активация на акаунт