Сватба 2018 - II-ра част

• 52 296
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
В Пловдив на едно място се прави всичко, защо е това разкарване при вас?  Simple Smile

За църковния брак в интернет може да проверите на кои дати не може. По мой спомен по време на пости, задушници и в някои конкретни дни.
Да, и аз гледах датите в интернет и никъде не пишеше, че не може на нашата дата, но знам ли какво може да измислят.
Иначе тук, ако искаме, може само да подпишем в една стая в Общината, може да имаме церемония в ритуалната зала, може и изнесен ритуал, ако не се лъжа, имаше и още някаква опция, но не се сещам сега, та в ритуалната зала ми казаха, че в Общината се занимавали с документите, а те се занимавали с парите Grinning не е такъв проблем, защото всичко е на центъра и не е толкова голямо разкарване. Simple Smile В по-голям град със сигурност би било неудобство.

# 91
Revolving HeartsRevolving Hearts
Bride2Be, добре дошла сред нас, надявам се все така да ти е приятно тук! Веднага те вписвам в списъка със сватби. Simple Smile
Момичета, някак изведнъж забелязах как всички много навлязохме в темата за сватбите. Simple Smile Докато в началото беше една еуфория и лутане какво ни чака, то сега направо много се усеща как времето напредва и малко по малко всеки си реализира плановете.

Аз за тортата да се включа - не мисля, че ще избера от тези, т. нар. "голи торти". Бях показвала идеята ми за торта в старата тема. Мисля да имаме една малка за разрязване, а за самите гости да има мъфини. За вкус още не знам. Аз самата съм фен на шоколадовите торти и трудно харесвам друг вкус, но ще видим какво ще изберем. Честно казано не знам колко време преди сватбата трябва да го свърша това - да отида, да говоря, да избера модел и вкус и да поръчам.

Добре заварила!!! Много благодаря на всички прекрасни момичета Two Hearts за топлото посрещане!
Определено взех правилно решение да се присъединя в групата и да се вълнувавам с всички вас!

Като каза торта Cake... и аз обмислям варианта за "гола торта"... наистина много ми харесват и съм набелязала една сладкарница в София (CO-CO sweet and more), като съм с подобно мислене, като твоето... една торта за разрязване + само че си го представям не с мъфинчета, а с една голяма торта, от която ще се режат допълнително парчета за гостите. За шоколадовото съм силно ЗА... с двете ръце.. и аз обоожавам шоколадови торти и изкушения, но за сватбата и аз го мисля... може би нещо леко с плодове, пък блатовете... ох, трудно решение. Изобщо има ли лесни решения покрай една сватба...

Bride2Be

# 92
Момичета, някой знае ли как стоят нещата за изнесен ритуал в античен комплекс Сердика Simple Smile

# 93
Това с бюджета винаги е тема номер 1. Лошото е , че желанието за перфектния ден, хубаво място, красива украса и тн., не е съвместимо с границите на обявения бюджет в 99% от случаите. Ние се бяхме спряли също на 3 варианта: Вила Екатерина, Голф клуба и резиденция Тера. В крайна сметка от всички най-много ни допадна голф клуба и решихме там да е събитието. Бюджета, който приблизително бяхме определили за куверт беше около 80-90 лева, но разбира се не остана такъв... пада се по 99 лв. на човек и то без включени никакви напитки (безалкохолно или алкохол). Но пък ястията са повече от чудесни, обслужването е на ниво, има красива гледка и страхотна поляна за изнесен ритуал. Разбира се и таксите за поляната, овъртайма и таксата за внасяне на алкохол не ги коментирам. Сториха ми се доста по-завишени от другите места, но толкова много ми хареса, сравнявах всички останали предложения с него и разбрах, че това е нашето място. Много съм щастлива, че запазихме именно там. Simple Smile За мен също едно от най-важните неща е мястото и не съм склонна на компромиси.

# 94
  • София
Bride2Be Според правилата на форума не трябва един потребител да пуска толкова много последователни мнения. Ако искаш да добавиш нещо можеш да си редактираш поста. Казвам го с най-добри чувства, за да не се случи така, че да ти изтрият някой пост.  Peace

# 95
Момичетата, моята сватба мина наскоро в София. Имахме изнесен ритуал, който беше меко казано не това, което очаквахме.... Хубаво се уговорете с жената какво точно ще говори.... Този ритуал ми беше единственото разочарование от сватбата. Говори толкова сладникаво, като в евтин любовен роман, нямаше нищо общо с гражданска церемония, не ни пита дори "вземате ли еди-кого си за Ваш съпруг" и не ни обяви за мъж и жена. Беше голяма небивалица. Нищо общо с това, което говорят на истинското подписване.

# 96
Момичета, аз доста се порових да търся ориентировъчни цени за сватбена украса и трудно открих такива. Все пак тук-там се намира информация, но разбира се е много условна. Вярно е, че цените зависят от много неща/живи цветя, скъпи материали, колко часа ще бъде услугата от страна на агенцията и т.н./, но все пак може да се даде горе-долу поне основна цена.Бях намерила в сайта на www.iventflorist.com/  
подробни цени за всяка отделна услуга. Сега като реших да ги потърся нищо не открих, т.к. сайтът им има някакъв бъг. Иначе ето друга агенция с публикувани пакетни цени. Дано ви свърши работа поне за ориентир за бюджета.
http://svatbenaprikazka.bg/пакетни%20цени/

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 21:40 от fatalina

# 97
fatalina, много благодаря, винаги помагаш с много полезна информация.
Момичета, да ви кажа, че първият път, когато попитах в църквата кога започват записванията, ми казаха, че е много рано и ще започнат януари месец, тъй като тогава получавали календарите за новата година. Не знам защо ме излъгаха... днес дори жената ми каза, че и други двойки е записала вече, тъй като ми обясняваше какво трябва да носим и аз попитах за вино и тя се притесни, че на друга двойка забравила да каже, че трябва да носят вино. Също така там вече имаше няколко църковни календара за 2018г. Първоначално дори отвори да записва и каза, че било Спасовден тогава /не знам дали това би било проблем/, но като се загледах, видях, че е написано, че Спасовден е на 17.05, а не на 19.05. Както и да е, важното е, че се записахме.
В ритуалната зала жената също каза, че преди мен е записала друга двойка за 05.05, а точно там по-рано ми казаха да отида януари месец. Идея нямам защо така говорят на хората.

# 98
  • София, България
Явно и те са зависими от някой, кокто да дойде да им каже “Започвайте записванията”. Което е тъпо, защото четох, че тук в София на 01.11 стават големи опашки, за да могат хората да си запазят точно часа, който искат и да не е зает. (В това отношение се радвам, че моята е в Петък) представи си ако не дадат точна дата за старт на записването?!. А и Януари месец е краааайно късно! Някои хора правят сватби Февруари, Март....

nash, страхотни сте! роклята е много хубава Simple Smile

# 99
Пратих мъжа ми да се реди на опашка на 01.11.2016 г. сутринта за петъчна сватба 2017 лятото. Докато дойде неговият ред, вече е имало няколко записани за нашата дата. Така че не се успокоявайте, а бързайте. Simple Smile

# 100
  • София, България
Ужас! Ти как ме напрегна сега... Flushed
Ми ще ходя на 01.11 какво да правя. Мислих, че мога да изчакам опашките. А ние дори не сме обмислили как да разпределим часовете. Може ли да ми кажеш вие как ги бяхте запазили? Притеснява ме, че е Петък и е движение доста... а трябва и време за фотосесията. И коя ви беше ритуалната зала?

# 101
Аз гледах и ресторант Свети Никола, но не знам къде е.
Свети Никола мен ме разочарова.На снимки изглежда много добре,на живо -нищо общо.Даже окрасяваха за сватба и като попитах как точно 120 човека  се събират отговорът беше ,,ами по на гъсто” 😅 отделно всичко,поне за мен,е голяма шаренкя-тапети в 3 цвята,диванчета ...Ще кача няколко снимки.нещо не мога да кача смики,ако искаш ми пиши на ЛС Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 23:45 от patenceXXX

# 102
Ужас! Ти как ме напрегна сега... Flushed
Ми ще ходя на 01.11 какво да правя. Мислих, че мога да изчакам опашките. А ние дори не сме обмислили как да разпределим часовете. Може ли да ми кажеш вие как ги бяхте запазили? Притеснява ме, че е Петък и е движение доста... а трябва и време за фотосесията. И коя ви беше ритуалната зала?
Пърпъл, ритуалната ни беше най-хубавата и желана към онзи момент при нефункционираща зала в Красно село - зала Средец на ул. Леге. Часовете ни бяха: подпис 15:30, фотосесия 16-17:30, църква 18 ч, ресторант 19:30. Поканихме гостите от 18 ч. за църквата, подписът беше само с най-близките. Решихме, че заради делничния ден не е редно да караме гостите да взимат отпуска, а и не искахме да чакат в дупката между ритуалите, докато се наснимаме, това винаги ми е било неприятно по сватбите. Simple Smile
P.S. Църквата я запазихме септември 2016 за юли 2017 и пак имаше запазени поне 5 часа за голямо учудване на свещеника. Изобщо, софиянци очевидно не спят! 😁😁😁

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 00:52 от Алиса_в_страната_на_чудес

# 103
Лелеее, аз не съм се притеснявала въобще дали ще има свободни часове нито за ритуалната,нито за църквата. Ние също се женихме в петък. Аз много настоявах. Неделя просто не бих и помисляла да се женя,а съботата е толкова желана,че нямах намерение да се гъчкаме с още 20 двойки из града и всичко хубаво да е заето. Оказа се че  изборът ни, 💒 да е петък,е много правилен. Отидохме в ритуалната,която е една във Варна и се записахме за 14 часа, и после в единствената църква,която харесваме с ММ във Варна и също се записахме за 15 и 30. В църквата нямаше все още никой записан, а беше края на януари. Сватбата беше началото на юни. Явно съм била голяма късметлийка. Всичко,което искахме беше свободно😁

# 104
Значи трябва да ходя да настоявам за записване от това което излиза.Аз за това най-много се притеснявам

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 07:46 от ins_94

Общи условия

Активация на акаунт