Сватба 2018 - II-ра част

• 52 307
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
  • London, UK
Аз си поръчах бижутата за сватбата от етси. Дойдоха от Америка, сравнително бързо, но трябваше да платя доста солидна такса. Малко е рисково за такива неща. Бях доволна до момента в който ги свалих и ми бяха оставили зелени следи където са ми допирали кожата, а уж трябваше да са сребърни, но поне бяха красиви. Други неща не съм поръчвала. Разглеждах доста и установих, че повечето неща са по-евтини на други места.

# 226
Аз си поръчах бижутата за сватбата от етси. Дойдоха от Америка, сравнително бързо, но трябваше да платя доста солидна такса. Малко е рисково за такива неща. Бях доволна до момента в който ги свалих и ми бяха оставили зелени следи където са ми допирали кожата, а уж трябваше да са сребърни, но поне бяха красиви. Други неща не съм поръчвала. Разглеждах доста и установих, че повечето неща са по-евтини на други места.

Аз много гледах бижута в алиекспрес, уж сребърни, и една позната, която работи в магазин за сребро, ме предупреди да внимавам с такива сайтове, че не са им качествени бижутата и оставят зелени следи и аз така се отказах да си купувам.
Иначе аз сега съм малко на вълна бижута за сватбата и халки. Гледам разни неща в интернет, но или нищо не ми харесва, или това, което харесам, се оказва доста скъпо, та не знам какво ще правя.

# 227
И така тъкмо преди да отида до ресторанта се обадих да потвърдя, че управителя е там и се оказа, че днес по-рано са минали да оставят капаро за моята дата. Не мога да Ви опиша ужаса и истерията ми....Звъннах на моя и след като ме успокои просто ми каза да сменя датата. Ресторантът беше свободен за тогава, обадих се на хората от общината - и те са свободни. Чакам ДЖ-я да ми потвърди, но ако не е свободен ще откача.

Да планираш сватба е супер стресиращо.....Имам чуството, че някаква тежест ще ме премаже, а има още 10 месеца.....
Спокойно бееее ❤ Според мен няма нужда от излишна драма!Ние в събота ще се виждаме да резервираме мястото.Влюбена съм в него и която и дата да е-нашата ще е!Щом нещо не става по даден начин-така е било писано. Simple Smile Според мен на първо място,организирайки сватба,трябва да не забравяме,че това е един прекрасен повод и нямат значение дати,букети,дж-и и т.н Разбира се,всеки си представя нещата по определен начин,но в крайна сметка най-важна е любовта и това,че на този ден ще станете семейство с вашата половинка ❤

# 228
И така тъкмо преди да отида до ресторанта се обадих да потвърдя, че управителя е там и се оказа, че днес по-рано са минали да оставят капаро за моята дата. Не мога да Ви опиша ужаса и истерията ми....Звъннах на моя и след като ме успокои просто ми каза да сменя датата. Ресторантът беше свободен за тогава, обадих се на хората от общината - и те са свободни. Чакам ДЖ-я да ми потвърди, но ако не е свободен ще откача.

Да планираш сватба е супер стресиращо.....Имам чуството, че някаква тежест ще ме премаже, а има още 10 месеца.....
Спокойно бееее ❤ Според мен няма нужда от излишна драма!Ние в събота ще се виждаме да резервираме мястото.Влюбена съм в него и която и дата да е-нашата ще е!Щом нещо не става по даден начин-така е било писано. Simple Smile Според мен на първо място,организирайки сватба,трябва да не забравяме,че това е един прекрасен повод и нямат значение дати,букети,дж-и и т.н Разбира се,всеки си представя нещата по определен начин,но в крайна сметка най-важна е любовта и това,че на този ден ще станете семейство с вашата половинка ❤
Браво! Ето такъв оптимизъм искам да струи от всички вас млади момичета! Всяка една сватба е прекрасна и незабравима и ще я помните винаги.
И за да се посмеете да ви споделя, аз какъв гаф имах на моята сватба преди мнооого години. Бях с тюлени ръкавици и когато взех халката, за да я сложа на пръста на ММ, същата ми се изплъзна и се туркулна като медената питка по мраморният под на ритуалната зала. ММ и кумът се втурнаха да я застигнат и да ми я подадат отново. Цялата зала пълна с гости избухда в смях. Аз пък се притесних и при вторият опит с вече треперещи ръце още по-трудно се справих. На следващят ден като се сетих за този момент и аз се посмях. Ами има и такива неща, но пък се помнят дълго.

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 22:00 от fatalina

# 229
Аз също подкрепям мнението на patenceXXX. Сватбата е просто един ден, в който ще си отпразнуваме любовта. Аз в началото много се напрягах и ядосвах за всяко нещо, но вече се успокоих и се наслаждавам на организацията. От време на време се отпускам малко с притесненията, но си повтарям, че няма смисъл и както и да се стекат обстоятелствата, това няма да ни помрачи празника и пак ще си изкараме весело. Simple Smile

# 230
Годеника ми ме успокои, сестра ми също. Новата дата за протокола е 08.09.2018 - 2 седмици по-рано.
Ресторанта предлага собствена украса в златно и бордо. Ресторанта изглежда величествено и след като сравнявах цени за друга украса, изчислих че няма много разлика. Имаме отворен бюджет, знаехме че няма да е евтино, но сега направихме една груба сметка и ми се сториха много паричките, но ще видим. КД казва, че е добре, но на мен ми се иска да спестя някой лев.

Говорих и с фото/видео и дадоха цена и за двете 1000лв. Стори ми се малко - Вие как мислите?

# 231
Аз също подкрепям мнението на patenceXXX. Сватбата е просто един ден, в който ще си отпразнуваме любовта. Аз в началото много се напрягах и ядосвах за всяко нещо, но вече се успокоих и се наслаждавам на организацията. От време на време се отпускам малко с притесненията, но си повтарям, че няма смисъл и както и да се стекат обстоятелствата, това няма да ни помрачи празника и пак ще си изкараме весело. Simple Smile
Така е! Аз много исках нашата дата да е 28.04.18 ама където и да питахме беше заета иии се наложи да е 05.05.18 Simple Smile вярвам, че така е трябвало и понеже тогава ще е сватбата, а подписването по - рано, най - вероятно ще подпишем на 28.04 и пак ще стане по моята Grinning

# 232
Аз, докато се спра на 19.05, минах през 25.05, 11.05, 05.05, накрая реших, че трябва да е 19.05 и сууупер много си харесвам датата Simple Smile
Fifilinka, и аз така все стоя и мисля как да спестя някой лев, но така се получава, че ако едно нещо ми излезе по-малко, отколкото съм го планувала, то друго пък излиза повече и засега май си се движим по план.
За фото и видео - нашият фотограф е 850лв като няма определени часове за снимане, ще бъде там от-до. За видеото още не знаем, тъй като видеооператорът е приятел на мъжа ми и общо взето директно го запазихме за нашата дата и не сме обсъждали още цена.

# 233
Благодаря на всички за подкрепата и разбирането. Кд, колкото и да се опитва не може да ме разбере, но тук срещам по малко от себе си във всеки пост.

Sunflower92, някакси 850лв само за фото ми се труват нормално и отгоре поне още толкова за видео(щом е познат), но 1000лв и за двете ми се струват малко. Както и да е, ще ги видя другата седмица и пак ще пиша.

А, да, забравих да кажа - ДЖ-я се обади и каза, че датата му е заета, но понеже много му се помолих каза, че ще обмисли вариянти и ще ми се обади утре/вдругиден да каже финално решение. Знам, че има много ДЖ-еи, но аз искам този. Дано имам късмет....

# 234
[quote author=Fifilinka link=topic=1000702.msg35740599#msg35740599 date=15090
А, да, забравих да кажа - ДЖ-я се обади и каза, че датата му е заета, но понеже много му се помолих каза, че ще обмисли вариянти и ще ми се обади утре/вдругиден да каже финално решение. Знам, че има много ДЖ-еи, но аз искам този. Дано имам късмет....
[/quote]
Извинявай, би ли споделила кой е той? Simple Smile
И аз имах подобно преживяване - много исках Стоян Петров, но беше зает - първата ми спънка беше това в организацията на сватбата и ужасно много се разстроих. Той ме пренасочи към Емил Андреев и сега не съжалявам - момчето се справи много добре. Simple Smile Така че, понякога нещата се нареждат от само себе си, дори и да не е по първоначален план. Simple Smile Успех!

# 235
Не, няма да ни е толкова скъпо видеото. Същият видеооператор беше на сватбата на една приятелка и им взе 500лв

# 236
Моето ще е 600,предполагам че и фотото ще ми е някъде толкова

# 237
  • София
Разбирам, че ти е гадно за ДЖ, обаче, ако вече е поел ангажимент към други младоженци би било много неприятно/ некоректно да се отметне от ангажимента си към тях.

# 238
Зависи от къде са видеото и фотото. В София цените са прекалено високи за същите услуги. Моите деца избраха екип от Видин, който бяха харесали на една сватба там и видяха работата им. Общо за фото, видео и дрон им искат 1500 лв., което е супер добре. В София за всяко по отделно искат 1000 лв. и за дрон по 100 лв. на час

# 239
Говорих и с фото/видео и дадоха цена и за двете 1000лв. Стори ми се малко - Вие как мислите?
Къде ще бъде вашата сватба, ако не искаш да издаваш ресторанта поне кажи града? Защото моите наблюдения са, че в по-големите градове ужасно много са си повярвали фотографи, DJ, агенции и всичко. Това е и една от причините да търся нещо далеч от София. Simple Smile

Момичета, аз съм отчаяна вече! Бях си определила един бюджет, разбих всичко по детайли с приблизителни цени, базирани на проучвания от приятелки и оферти в нета и стана 70% над това, което предварително бях отредила за сватба. Вече имаме офертата на ресторанта и хотела, но идва още по-скъпо и от предвидените завишени цени. (То май тия цени, дето си ги мислех никъде ги няма, като чета за какви куверти става въпрос). Реално само кувертите с настаняване ще са ни целия предварително мислен бюджет. А не искам да правя компромиси с фото и DJ, защото това дори са по-важните неща.  Много искам сватба, а моя мил все повтаря "не ща да затъваме в заеми, ние бебе ли ще правим после или заеми ще връщаме" и като говорим за цени и бюджети изпада в едно ужасно криво, агресивно състояние и ми срива всичко. И знам, че е прав, дори мен ми е трудно да се пречупя колко средства се наливат в няколко часа, един ден, но си го искам този миг :/

Общи условия

Активация на акаунт