Сватба 2018 - II-ра част

• 52 260
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
  • София, България
Леле.. наистина 4000лв. е доста и е непосоилно за голяма част от бъдещите младоженци. Пожелавам на всички да имат възможност за това, което са си харесали и както са си го представяли!
Нашето фото е около 700 лв. с допълнителните часове. За Видео, както казах още не сме решили, но и то ще е толкова ако решим да имаме. Simple Smile
Нас фотографът ни попита колко човека е сватбата, но не е повлияло на цената .Може би ако са 15-20 човека е по-евтино.

ДЖ-ят ще ни излезне 1000 лв. с допълнителните часове. Той също има цена за сватби в тесен кръг, но не е кой знае колко по-ниска.

# 286
  • София
А как знаете от сега колко ще са ви допълнителните часове? Simple Smile

# 287
Не знам дали видеото и фотото се влияят от броя на гостите. По-важно е времето, през което ще бъдат ангажирани и начина на заснимане ( допълнителни фотографи, режисури разни итн.)
Но 4 хилки и на мен ми се виждат много и за 100, и за 10 гости.

Патенце, след като гостите ви ще са 15-тина души, откъм храна и куверти ще ви излезе далеч по-малко от 4000 лв, мисля. Особено, ако не сте от голям град. Но пак зависи какъв ресторант сте си избрали.

Не се изразих правилно 😅 Бюджета ни е м/у 10-15000 ,а хората са към 100

# 288
Знам, че 4000, да съм по-точна 4300 са много пари, особено като първоначално мислех да сме без видео. Та да вкарам и това в бюджета не беше лесно.

И за нас е скъпо, но си казах, че или е според моите представи и хора, с които искам да работим по сватбата, или не искам да се омъжвам. Знам, че съм крайна, но това е нашата сватба, всичко плащаме и сами и сами си правим сметката.

bouquet

# 289
Не знам дали видеото и фотото се влияят от броя на гостите. По-важно е времето, през което ще бъдат ангажирани и начина на заснимане ( допълнителни фотографи, режисури разни итн.)
Но 4 хилки и на мен ми се виждат много и за 100, и за 10 гости.

Патенце, след като гостите ви ще са 15-тина души, откъм храна и куверти ще ви излезе далеч по-малко от 4000 лв, мисля. Особено, ако не сте от голям град. Но пак зависи какъв ресторант сте си избрали.

Не се изразих правилно 😅 Бюджета ни е м/у 10-15000 ,а хората са към 100
Аха, сега вече разбрах. Значи горе-долу като при нас. Даже малко повече гости се очертава да са - към 120 да речем. А бюджета толкова съм изчислила приблизително, че ще са ни нужни от впечатленията си от чужди сватби и информация за цени на фотографски и диджейски услуги, която е напълно вероятно вече да не е особено актуална.

KaтастроФа, разбира се, че вие ще си решите с кое можете и с кое не можете да направите компромис. Всеки си има свои собствени представи за този ден от живота си и след като можете да си го позволите, защо не Simple Smile Понякога пък евтиното излиза скъпо, та за тези неща идва ли има вярна рецепта.
Аз честно казано дори не съм сигурна доколко ми е важно видео-заснемането, защото хич не обичам да се гледам на запис, но доколкото познавам годеника си, съм сигурна, че той ще иска да има такова, а роднините ни определено ще се радват да има запис на събитието.

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 16:15 от Анонимен

# 290
Здравейте, бъдещи булки, реших и аз да се впиша във вашата групичка. Казвам се Десислава, от Ямбол съм и преди няколко дни решихме сватбата ни да е юни 2018г.
Като ви чета, разбирам, че сте доста напред с организацията на вашите сватби, към момента само сме избрали ресторант /без да сме го запазили/, имам ориентировъчен списък с имена, около 100-120 гости и това е май...
Разгледах календара с ангажиментите на Димитър Яков и Дж Бедрос и разбирам, че вече е твръде късно за тях.
Може ли да препоръчате сайт с хубави булченски рокли, все още не съм наясно какво точно търся и къде да гледам.
Благодаря предварително и успех на всички

# 291
  • София, България
Нашият бюджет също е между 10 и 15 хиляди. И повече можем да дадем, но нямам намерение и желание... Simple Smile

Всяка двойка сама си преценяват кое е с по-голям приоритет и от кое може да се спести и дали изобщо искат да спестяват. Grinning

Аз нямам намерение да правя компромиси с храната, напитките, както и с ДЖ-я (като цяло с прекарването на вечерта). За нас това е важно и ще държим до последно всичко с нея да е перфектно. Ако трябва ще доплатим повече, но ще е така, че повечето да са доволни. Всички сме много големи купонджии и точно за това беше важно ДЖ-ят да е човек, който ни влиза изцяло в положението и се съобразява с желанията ни, та и 3000 лв да струва, ще ги дадем.

Примерно на никой няма да се разсърдя ако не дойде на ритуалите. Ритуалите са за мен и бъдещият ми мъж. Познавам се, там ще дам всичко от себе си да обърна внимание на самите ритуали, на съпруга си и на кумовете ни. Това е времето, в което емоциите ще вземат доста голям превес над това кой е дошъл и дали някой ме снима. 
Вечерта ще се отдадем на гостите и купона.

Обмислили сме с фотографа чазсовете му на пристигане и до кога ще снима. Ще дойде към  10:30 -11:00 сутринта и ще си тръгне към 10:30 - 11:00 вечерта след последния ритуал. Повече няма смисъл да снима. Simple Smile

Диджеят също съм го сметнала лесно, тъй като ресторантът работи до един определен час и после затваря. Няма опция за купон до 8 сутринта. Simple Smile  Него съм сметнала с максималната сума. Ако свърши по-рано купонът, значи ще излезне по-малко пари от очакваното.

Та така... накратко, с годеникът ми сме от хората, които не държат да имат сууупер много снимки с много обработки и перфектни позиции, а чисто запечатани моменти от човек, който си върши работата с мерак и коректно,  за да може после да си ги сложим в албум и когато искаме да ги преглеждаме. Simple Smile

mamina_desita, добре дошла. Сайт с голям избор булченски рокли е сайтът на Сватбен център (София, Асеновград, Варна). Можеш да поразгледаш доста модели там, а и да добиеш представа за приблизителните им цени. Simple Smile
Ориентирай се първо към главните пера - Ресторант, Диджей и Фотограф/Видео. За роклите може и по-натам, имаш време до Юни. Simple Smile

# 292
Момичета, гледате ли за халки вече? Имате ли идеи от къде ще купувате? На мен масовите неща са ми скучни и все ми се иска нещо "по така", по-интересно и нестандартно Simple Smile
Харесахме си нещо много, но то е далеч над бюджета ни, а отказвам да влизаме в дълг заради едните халки.

# 293
  • London, UK
Seraphina ние си взехме халките от Сара Трейд. Имат голямо разнообразие от модели, цените им са прилични по мое мнение и съм доволна от изработката, времето което отне и доставката. Имат сайт и можеш да се ориентираш предварително, защото в магазина им можеш да се загубиш Simple Smile

# 294
Добре дошла на новата бъдеща булка!
Аз не съм фиксирала бюджет за сватбата, а гледам за всяко нещо по отделно да си посоча някаква сума. Едно ми излиза по-малко от предвиденото, друго излиза повече, не съм смятала общо всичко колко трябва да излезе, но смятам всичко, което сме платили, за да видим накрая колко е излязло.
За фотографа, както казах, нашият ще ни струва 850лв, като уговорката ни е да дойде и да започне да снима сутринта, докато аз се приготвям и да приключи вечерта с рязането на тортата, защото след това няма да има вече какво да снима.
Аз също много искам да се получи весела сватба и на гостите да им е забавно. Честно казано нямам никакво наблюдения над нашия диджей, но той е приятел на мъжа ми и освен това от няколко места ми го препоръчаха и ми казаха, че прави голям купон и успява да усети аудиторията, та искрено се надявам да е така.
Аз не държа на кой знае какви снимки, като обработка, но искам да имам красиви кадри, на които да се радвам след това. Видеото също ще ми е много интересно да го гледам. Simple Smile
За халките и аз гледам и нищо не ми харесва, или, ако си харесам нещо, то е далеч над допустимия бюджет. Ще разгледам този сайт, за който писахте.
Времето напредва, а аз ставам все по-нетърпелива да идва вече Денят. Simple Smile

# 295
Момичета, май сме писали преди, но кажете как поканихте кумовете официално. На меб сег ни предстои и не съм сигурна какво да взема.

# 296
Момичета, май сме писали преди, но кажете как поканихте кумовете официално. На меб сег ни предстои и не съм сигурна какво да взема.
Аз омесих питка и купих една красива кутия, в която сложихме бутилка алкохол и 2 вида бонбони. И взехме букет за кумата. Simple Smile

# 297
  • София
И нашите халки са от Сара Трейд. Уж бяхме харесали онлайн, а като отидохме в магазина и ММ като взе да хвърля око на разни кичозни... Едвам стигнахме до консенсус. Grinning

# 298
Оле да си призная,ние не знаехме,че има разни ритуали и просто ги поканихме в нас на вечеря+фермата и им казахме,тоест ги питахме.Те много се зарадваха,даже момичето се разплака от радост.Чак после почнах да чета по форуми и малко ме е яд,че не сме направили нищо по-специално...

# 299
През почивните дни ходих до Истанбул и купих халките от там. Златото е доста по евтино отколкото тук. Знам размерите на пръстените и изпратих снимка на ММ, той ми каза щом ти харесват ги вземи. И така срещу 300 евро имам страхотни халки. Simple Smile Купих си и доста различни неща, които ще са полезни за украсата и ще ги дам на декораторката да ги използва. Общо взето си направих доста ползотворна екскурзиика. 😊😊

Общи условия

Активация на акаунт