Сватба 2018 - II-ра част

• 52 218
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Здравейте, момичета, намерих и аз кога да пиша, в последния момент... Дори нямам време да изчета темите, тъй като съм изправена пред проблем, който се нуждае от спешно решение. От гр. Варна съм и с годеника ми решихме специалният ден да бъде на 18.08.2018г. - дата, с три осмици, която е много желана. Но не предполагах, че толкова рано няма да намеря свободни места. Не съм много на "ти" с организациите, все си мисля, че има време. Но реших все пак днес да отида до ритуална зала като първа спирка. Това, на което аз държа, е да сключа брак точно на тази дата, а това, на което годеника ми държи е да не е в ритуалната зала. Но тъй като имат само по един екип за класически и за фолклорен вариант (ние предпочитаме класическия), казаха, че следобедните часове отдавна са резервирани и няма възможност за изнесен ритуал. Запазих си час за обяд, с уговорката утре до края на работния ден да им потвърдя. Не желая да подписвам през седмицата, а после да имам фалшив изнесен ритуал, защото магията се губи. Сетих се за нещо друго, но наистина не знам дали би се получило. Ако отида в съседните малки общини - Аксаково или Белослав, и ако не са ангажирани, дали има възможност да дойдат до Варна и да ми направят реален изнесен ритуал в хотела? И ако приема, че това би се получило, изниква проблем пак с църковния брак. Прочетох някъде, че от 2009г. в сила е влязъл закон, който позволява да се сключи църковен брак, без наличието на граждански, точно поради тази причина, че е неудобно от хотела за изнесения ритуал да се връщат всички до църквата и после пак в хотела... Но не всички свещеници се съобразявали с това, някои имали стари разбирания. Вторият ми въпрос е, дали знаете във Варна къде бих могла да сключа църковен брак по този начин? Бих отишла да попитам сама, но наистина нямам време да мина през всички тези инстанции утре, защото трябва да потвърдя до края на деня в ритуалната зала. Адски ще съм благодарна, ако някой ми отговори!

# 421
Здравейте, момичета, намерих и аз кога да пиша, в последния момент... Дори нямам време да изчета темите, тъй като съм изправена пред проблем, който се нуждае от спешно решение. От гр. Варна съм и с годеника ми решихме специалният ден да бъде на 18.08.2018г. - дата, с три осмици, която е много желана. Но не предполагах, че толкова рано няма да намеря свободни места. Не съм много на "ти" с организациите, все си мисля, че има време. Но реших все пак днес да отида до ритуална зала като първа спирка. Това, на което аз държа, е да сключа брак точно на тази дата, а това, на което годеника ми държи е да не е в ритуалната зала. Но тъй като имат само по един екип за класически и за фолклорен вариант (ние предпочитаме класическия), казаха, че следобедните часове отдавна са резервирани и няма възможност за изнесен ритуал. Запазих си час за обяд, с уговорката утре до края на работния ден да им потвърдя. Не желая да подписвам през седмицата, а после да имам фалшив изнесен ритуал, защото магията се губи. Сетих се за нещо друго, но наистина не знам дали би се получило. Ако отида в съседните малки общини - Аксаково или Белослав, и ако не са ангажирани, дали има възможност да дойдат до Варна и да ми направят реален изнесен ритуал в хотела? И ако приема, че това би се получило, изниква проблем пак с църковния брак. Прочетох някъде, че от 2009г. в сила е влязъл закон, който позволява да се сключи църковен брак, без наличието на граждански, точно поради тази причина, че е неудобно от хотела за изнесения ритуал да се връщат всички до църквата и после пак в хотела... Но не всички свещеници се съобразявали с това, някои имали стари разбирания. Вторият ми въпрос е, дали знаете във Варна къде бих могла да сключа църковен брак по този начин? Бих отишла да попитам сама, но наистина нямам време да мина през всички тези инстанции утре, защото трябва да потвърдя до края на деня в ритуалната зала. Адски ще съм благодарна, ако някой ми отговори!
Не мога да кажа как стоят нещата във Варна, но за София в някои църкви се съгласяват само да им занесеш документ, че същият ден ще сключите гр. брак. Провери по тел в отделните църкви какви изисквания имат.Опасявам се обаче, че и повечето църкви също отдавна са заети за 18.08.18 г.

# 422
  • Варна
Fatalina, надявам се поне с църквата да нямам същия проблем, много двойки не са религиозни и не желаят да сключват църковен брак. Мисля, че колежка на майката на моята шаферка  Laughing Laughing Laughing е имала изнесен ритуал, на който са дошли от ритуална зала, а след това е дошъл и свещенникът да ги венчае. В краен случай ще попитам и за този вариант. Simple Smile

ПС: Съжалявам, че първият ми коментар в темата беше толкова изнервен и напрегнат, не успях да покажа ентусиазма си, но сама трябва да подготвя всичко, тъй като моят е в Англия. Затова ми е доста напрегнато, иначе съм много въодушевена. Grinning

# 423
  • Burgas
Момичета помагайте започвам търсенето на рокля. Интересуваме къде в Бургас освен Брилянтина ?

# 424
Леле, Прелъстена, и ние към тази дата клоним, но още не сме започнали с резервациите. Не допусках, че толкова отрано може да има такъв наплив. Надявам се поне в нашия град да не е така, но...каквото-такова. Всъщност не толкова заради самите цифри ни допада датата, които действително са символични, но най-вече заради месеца и заради това, че поне за тази дата не виждам да има забрана от църквата за венчавки.

# 425
Привет! Simple Smile Имам въпрос към тези, които вече са говорили с DJ - тъй като на нас ни предстои такава среща и искам да съм подготвена - можете ли да ми кажете дали ви е питал ориентировъчно какви песни да пуска? Това, което имам предвид е, че подозирам, че някои песни трябва да бъдат избрани от двойката - като някоя специална за двамата песен за първи танц? Не знам тя ли е единствената, за която ще ни пита, но ми се иска преди срещата да нахвърля списък с подобни, за да не се налагат множество срещи за доуговорки. Simple Smile

# 426
  • London, UK
Привет! Simple Smile Имам въпрос към тези, които вече са говорили с DJ - тъй като на нас ни предстои такава среща и искам да съм подготвена - можете ли да ми кажете дали ви е питал ориентировъчно какви песни да пуска? Това, което имам предвид е, че подозирам, че някои песни трябва да бъдат избрани от двойката - като някоя специална за двамата песен за първи танц? Не знам тя ли е единствената, за която ще ни пита, но ми се иска преди срещата да нахвърля списък с подобни, за да не се налагат множество срещи за доуговорки. Simple Smile

На първата среща не се обсъждат толкова подробно нещата. Обикновено ти обяснява за работата си. Пита за стилове музика, игри и ритуали, обяснява цени и допълнителни услуги. Може да ти пусне клипчета от сватби които е водил. Конкретни песни и график на ритуали се прави на срещата преди сватбата - обикновено седмица - две преди деня. Естествено, ако вече знаеш коя ще ви е песента за първия танц можеш да му я кажеш, но реално преди да си решила да го наемеш няма смисъл. Други песни, които ние избрахме конкретно са: блус поздрав за родителите, блус за кумовете, блус баща-дъщеря, песен за хвърляне на букета. Ако имате поздрав за братя/сестри. Но ако не държите на конкретни песни и ДЖ може да ги избере, аз просто знаех всяка една коя трябва да е Simple Smile

# 427
По принцип вие си правите списък с песните,който искате да ви пуска

# 428
  • London, UK
Принципно можете да си направите списък с песни които да се пускат, но ДЖ-ите не харесват много този вариант, защото не им дава свобода. Обикновено питат какво да НЕ се пуска при никакви условия и за жанрове/изпълнители които са предпочитани. Оттам нататък те си знаят работата.

# 429
Medlinniel, ако не те пита би било притеснително. Естествено, че е редно да те пита, а ако му представиш списък със желани от вас песни, дори ще го улесниш, защото все пак ако ди джеят е професионалист, ще се радва музиката, която пуска да допада на младоженците, за да останат доволни и от празненството. А не да се пробва примерно с разни клишета или подбрани изцяло по негов вкус песни, и после да се окаже, че те не ви харесват и да ходите да го карате да сменя с нещо друго. Занимавала съм се навремето с такава работа и знам, че задължително се пита за музикалните вкусове на хората, които организират тържеството. Случвало ми се е младоженци в тесен кръг гости да искат през цялото време да върви Били Джоел и Ърд Уинд енд Файър. Е, накрая и нещо българско поискаха. Ако ди джеят е читав, ще намери начин да се подготви, колкото и странни да са изискванията ви. Но винаги е по-добре да се знае предварително.

# 430
Много ви благодаря за отговорите, много ми помогнахте! Flowers Cherry Blossom

# 431
  • София, България
Нашият ДЖ действа точно както обясни Tsveti_Т. На първа среща ДЖ-ят говореше повече, обяснява ни за игрите, музикалните стилове. Насочва ви какво да обмислите - влизането в ресторанта, уелкъм дринка, времево разпределение на вечера (ритуалите, игрите и тортата). Когато му се обадих на следващия ден да му кажа, че го ангажираме него, ми каза директно, че ще се чуем след Нова Година. Преди това няма смисъл...

Аз също мисля, че не е удачно да му се казват твърдо песните, които да пуска. Един добър ДЖ усеща гостите и вижда какво се предпочита. Само му казахме за сръбското след 11-12 часа и смятам там да му напиша няколко от любимите песни на гостите ни, за да го ориентирам горе долу какво имаме предвид под думата "сръбско", но няма да го задължавам с нищо...
Казах му, че възрастните са фенове на AC DC и че не обичаме Слави Трифонов Grin

# 432
Удачно е, когато младоженците много държат да чуят определени песни, които не са сред особено популярните. Вместо да чакам някой да ме усети, предпочитам да си му кажа.

Purple_Peanut, добре че си му казала за Слави, че наистина честа практика е да го пускат точно него. На последната сватба му отделиха близо половин час на Дългия Simple Smile

# 433
  • София, България
Дааа, разбира се, че ако имате определени песни, които задължително искате да чуете, ще му кажете. Имах предвид за онези цели плейлисти от по 200 песни. Според мен са крайно ненужни и показва колко доверие имат младоженците на ДЖ-я. Relaxed

# 434
Е да, чак пък толкова наистина е прекалено. То направо да му връчат дискове от техните тогава да им пуска Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт