Има ли значение възрастта на родителите?

• 61 033
  • 837
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Кое точно се правя, че не съм разбрала от поста ти? Ти подкрепяш мнението на Абсурт за обричането на страдание. Не е нужно да отидеш при Мария и да й кажеш "ей, мария, къде си тръгнала да раждаш, защо ще обричаш детето на мъки, и малкото, и голямото, я да направиш един аборт!". Но с категоричното мнение кое би било добре всъщност съдиш. Единствено си мислиш, че защото не го казваш на конкретна Мария, не съдиш, а просто си изказваш мнението.

# 736
Кое точно се правя, че не съм разбрала от поста ти? Ти подкрепяш мнението на Абсурт за обричането на страдание. Не е нужно да отидеш при Мария и да й кажеш "ей, мария, къде си тръгнала да раждаш, защо ще обричаш детето на мъки, и малкото, и голямото, я да направиш един аборт!". Но с категоричното мнение кое би било добре всъщност съдиш. Единствено си мислиш, че защото не го казваш на конкретна Мария, не съдиш, а просто си изказваш мнението.
Хайде, няма да се задълбочаваме кой цитира правилно и кой не, това го оставяме настрана.
Уважавам различното мнение, затова и няма да се бъркам в живота на другите. Който както си иска да прави. Мария не е нужно да се съобразява с мнението на  хората, които смятат, че не е трябвало да ражда такова дете.  Ама и точно тези хора не е нужно да си променят мнението, че няма смисъл да раждат такова дете. И така си живеем всички-хората са с различни мнения, къде има допирни точки, къде няма, важното е да има поне добросъседски отношения.

# 737
  • София
Кое не съм цитирала правилно?

# 738
Андариел, ако искаш се върни назад, вече съм го постнала, но както казах, да оставим това настрана.

# 739
  • София
Абсурт, каквото и да си преживяла, явно не ти е било достатъчно, че да развиеш състрадание. Но, това си е за теб, както и дозата фанатизъм. Нито си първата, нито си единствената. На останалите ни остава само да се надяваме, че групата на зравомислещите прогресивни хора ще надделява в обществено-политически план, за да не се върнем в 16 век. Макар и това да е под въпрос в момента.

Защо реши, че ми липсва състрадание, щом не съм готова да постъпя като през 16 век, когато една жена не ражда ли, я връщат на родителите ѝ?

Кой ти каза, че нямам състрадание, само защото не мога да приема един женски организъм и една женска психика да бъдат  подложени на издевателството да забременяват и абортират до откат, след като предварително е известно, че вероятността да се случи здраво дете е минимална?

Какво прогресивно виждаш ти в този ад, в който се вкарват днес- в 21- ви, а не в 16- и век, когато да се сдобиеш с дете има други възможности?

Кой демонстрира фанатизъм?

Цитат на: Andariel
ама, чакай, какво означава да го обричаш на страдание? Никой не знае какво ще му сервира животът и какво му е писано. Нека всеки си решава сам как да постъпи и за такива тежки решения да не се правим на намесници на Господ и да решаваме кое е правилно и кое не за други хора.

Ти защо си мислиш, че в постовете си не решаваш кое е правилно за други хора?

Не си спряла да убеждаваш колко правилно е да родиш на всяка цена, независимо дали има увреждане, защото.........чети си поста, чети и другите си постове!
Ти защитаваш своята теза, че и даваш съвети на "Мария" , но не приемаш аз да имам различно виждане.

При това, аз няколко пъти изясних- не бих го приела за себе си, не бих приела поредицата от удари върху физика и психика, а не съм тръгнала да търся някоя "Мария", която да спирам да го направи.

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 11:13 от absurT

# 740
  • София
Глупости на търкалета! Къде съм написала за раждане на всяка цена? Както казваш, четИ МИ постовете и ми кажи къде съм го написала това!
Щом не би го приела за себе си, не убеждавай другите, че ако родят, постъпват безотговорно. Да ти го кажа ли и на ИнглиЙски?

# 741
  • София
Глупости на търкалета! Къде съм написала за раждане на всяка цена? Както казваш, четИ МИ постовете и ми кажи къде съм го написала това!
Щом не би го приела за себе си, не убеждавай другите, че ако родят, постъпват безотговорно. Да ти го кажа ли и на ИнглиЙски?

О, стига, че става смешно! Stop

# 742
  • София
Хубаво, де, мен не ме е срам да стана за смях, щом ти е смешно, ама дай цитати, да видим къде съм писала това за раждането на всяка цена! Тогава можеш да се смееш и ти, и целият форум три дни и три нощи.

# 743
  • София
Хубаво, де, мен не ме е срам да стана за смях, щом ти е смешно, ама дай цитати, да видим къде съм писала това за раждането на всяка цена! Тогава можеш да се смееш и ти, и целият форум три дни и три нощи.

Хайде да изясним, вместо да ти търся цитати, които да почнеш да обясняваш, че не значат точно това.

Ти ако знаеш, че вероятността да родиш генетично увредено дете е 50- 100% ще забременееш ли целенасочено и ще родиш ли, въпреки че е увредено?

Ти, ще забременяваш ли и ще абортираш ли до откат, надявайки се че накрая ще стигнеш до здраво дете?

"Да" или "не" е коректния отговор.

Дотук, във всеки пост защитаваш правото на всеки да реши как да постъпи и обясняваш, че никой не можело да бъде сигурен че увреденият ще се чувства нещастен.
Както и че, не можела си да се изправиш срещу хората с които работиш и да им кажеш, че не бива да раждат на всяка цена.

Хайде, изясни с две думи позицията си, но престани да се криеш зад мантрата " всеки може да прави каквото иска", защото тук никой не се е опитал да ограничи това право на никого!

# 744
  • София
Супер, давай да изясняваме!
Не зная как бих постъпила, а и за мен вече този въпрос не стои, защото съм се възпроизвела и нямам намерение повече да раждам. А ако случайно забременея отново, ще постъпвам според това, което се види на ехографа и то в конкретния момент за конкретната бременност. Бих-небих, няма никакво значение, защото вероятността изобщо да се окажа в тази ситуация клони към нула.
Коментирам това, че напълно разбирам защо жените постъпват по един или друг начин - и да направят аборт, и да родят увредено дете, и да рискуват с много бременности до здраво дете.
Със сигурност хората се приспособяват и намират начин да се радват на живота.
Наскоро по НВО имаше един много хубав филм, казва се Първи контакт. Там дойдоха едни извънземни и едната изследователка, която изпратиха да установява контакт с тях, беше поставена в ситуацията да живее в живота си от миналото. Тя имаше дете, което се разболя от рак и умря. Тя имаше възможност да направи нещо като рестарт дали изобщо да зачене и роди това дете, щом знае вече, че детето ще умре на 10-годишна възраст. Според теб какво избра? Какво трябваше да избере, ако изповядваше твоите виждания?

# 745
  • Варна
Родила го е, за да изживее отново тези 10 години Cry.
Предполагам, не съм го гледала.

# 746
Andariel и absurT както личи проблемът е повече личен отколкото свързан с конкретния форум. Защо не го решите с лична кореспонденция. Само не ме замесвайте с реплики до мен, защото няма да участвам в театрото

# 747
  • София
Няма никакъв личен проблем между Абсурт и мен, а въпроси по които сме на тотално различни мнения и с различно отношение. А ти какво сега, влезе, за да ти обърнем внимание ли? Теб някой да те е канил на театро? Да ти припомня ли приказката какво му се случва на този, който си слага някои части между двама, дето си мерят някои части? Wink

Всъщност изрично нищо не дадоха като крайно решение. Много елегантно направен филм, гледах го два пъти и си заслужава.

# 748
  • София
Супер, давай да изясняваме!
Не зная как бих постъпила, а и за мен вече този въпрос не стои, защото съм се възпроизвела и нямам намерение повече да раждам. А ако случайно забременея отново, ще постъпвам според това, което се види на ехографа и то в конкретния момент за конкретната бременност. Бих-небих, няма никакво значение, защото вероятността изобщо да се окажа в тази ситуация клони към нула.
Коментирам това, че напълно разбирам защо жените постъпват по един или друг начин -
Скрит текст:
и да направят аборт, и да родят увредено дете, и да рискуват с много бременности до здраво дете.

Ха, добре че изясни, че просто коментираш правото на другите да постъпят както намерят за добре, но нямаш мнение как би постъпила ти.

Т. е., приказки на пазара и преливане от пусто- в празно, но пък с апломб! hahaha

Ей такава позиция ми е любимата- " Не знам как е, но не е тъй" Mr. Green

И всички, които имат лично мнение по въпроса, са грешни.

Ми, добре!

# 749
  • София
Виж сега, със сигурност съм научила едно нещо - човек може да си приказва всичко как би постъпил "на сухо", и съвсем да изненада себе си, когато се появи реалната ситуация. Човек може да измени решението си за секунди, нещо да му прищрака. Също така понякога човек се опитва да постъпи според декларираното не защото искрено вярва в правилността на декларираното, а за да не се изложи пред себе си или околните. Затова съм безкрайно умерена, когато нещата буквално са на живот и смърт.

Общи условия

Активация на акаунт