Храните, които не ям

• 61 914
  • 568
  •   1
Отговори
# 465
Една похвала не съм чула за авокадо —като вкус !Защо ли !?
Ето сега ще чуеш  Simple Smile, аз го обожавам....правя гуакамоле, чудно вкусно, слагам го на зелена салата, обожавам я, правя предястие с пълнено авокадо, понякога го пюрирам заедно с банан и какови зърна и става вълшебен шоколадов мус, правя тостове с авокадо и маслиново песто.....ползвам намачкано авокадо на маска за лице!  Wink

Пробвайте тази смес, уникално вкусна е! Sunglasses
В средно голяма купа смесете нарязаното авокадо с лимоновия сок, щипка сол и черен пипер (смлени). С острата част на вилицата намачкайте авокадото добре, докато не останат бучки. Трябва да стане достатъчно гладко за намазване. Подправете с лимоновия сок, още малко сол и пипер на вкус, ако е необходимо. Смесете с маслиновото песто и разбъркайте добре.
Сложете тоста в чиния за сервиране. Намажете отгоре с намачканата смес, като я разстелете добре. Поръсете отгоре със сусама и червения пипер. Поръсете няколко капки зехтин и сервирайте.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 20:27 от mimi.7299

# 466
Обожавам авокадо! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Обаче този босилек изобщо не ми харесва, независимо колко е модерен.

# 467
  • Сан Франциско
Авокадото е с придобит вкус за българите и затова може би не се харесва, а е много, много полезно. Също така, според мен, много вкусно. Радвам се, че нашето бебе го обожава - яде го и само него и смесено с какви ли не плодове и зеленчуци. С авокадо яде дори намачкан жълтък, който по принцип не обича.

# 468
Аз обожавам гуакамоле и авокадо тост. Абе каквото и да е с авокадо ми харесва!

# 469
И аз харесвам авокадо и например тост с яйце, намачкано авокадо и поръсено с черен пипер и сол, уникална закуска Simple Smile

# 470
И от мен един глас за авокадото. Намачкано със сирене, върху препечена филия и порширано яйце е супер. Търпи и сьомга.

Напоследък си правя салата от смесени зелении, малко чери домати, краставица, авокадо, сварено пилешко и синьо сирене. Подправям със зехтин и балсамов оцет.

Понякога заменям маслото на сандвичите с авокадо.

# 471
  • София
Как ли не го изпробвах това авокадо и не мога да го понасям. Не знам как го харесвате. Thinking

# 472
Как ли не го изпробвах това авокадо и не мога да го понасям. Не знам как го харесвате. Thinking
Ми не го яж, то пък не е задължително! Party

# 473
И аз се чудя хората какво харесват на баници, пици, дюнери и всякакви тестени, ама масово се ядат.
Даже се смята, че хлябът е незаменима храна и без него значи гладуваш. Crazy

# 474
  • MI
Аз пък харесвам и авокадо, и хляб, и пица. С малко уточнение - далеч не всеки хляб или пица и далеч не всяко/всичко с авокадо. Wink

# 475
Авокадото е изключително мазно и ако го третираш като добавена мазнина (масло, зехтин, песто и подобни) към храната , а не като зеленчук подчертава вкуса и аромата на всичко останало. Затова и аз драстично намалявам другите мазнини, когато добавям авокадо в салата/разядка, или го ползвам вместо масло. Със сирене изключително рядко го комбинирам и от основно с козе сирене, защото ми става тежко (е, то си зависи и от количествата, но аз съм си лакома, както стана ясно!)

# 476
  • Добрич
Гуакамолето и аз много си го правя, страхотно е. Също много го обичам на салатка с пилешко и паста. Много помага за понижаването на холестерола, заздравява кожата и косата и като цяло има доста полезни неща в него.

# 477
Смляно месо и всички ястия с кайма не ям от дете,  меса при много условности; елда /гади ми се ужасно дори от нея /;  черен и червен ориз;  домати, освен розов български; рукола и всички подправки / източни,  западни,  пресни или смлени/ изключвам копър, магданоз и джоджен.

# 478
И аз се чудя хората какво харесват на баници, пици, дюнери и всякакви тестени, ама масово се ядат.
Даже се смята, че хлябът е незаменима храна и без него значи гладуваш. Crazy
Какво лошо има в домашна баница и пица?

# 479
Глутенът и въглехидратите не са препоръчителни за всички.
На някои им вредят.
А на мен пък не ми харесват и не ме изкушават.

Общи условия

Активация на акаунт