Фермата 3 - 2017 г. - Тема 6

• 64 596
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • на село
 „Мога, ама не искам” , ако всеки мисли така, какво правим тогава!?

# 106
  • гр.София
Само на мен ли ми идват в повече измислените философски теми?
Така изкуствено ми звучат. И темата за морала...

# 107
„Мога, ама не искам” , ако всеки мисли така, какво правим тогава!?
Еми как какво- хвърляме млякото.
Жалко е че повечето мислят май точно така.Повечето жени, всички жени без Марина.
Мислят точно така- мога , ама не искам и що да се напъвам аз нека другите.

# 108
Не е възможно Гечо да сготви 3манджи, за 13 човека, да измие посудата, да изчисти, подреди, а Франческа да направи половин рамка от общо 5 летви, а Елена да свие n-броя цигари ...

# 109
Аз не разбирам Франческа защо очаква всеки да я вика и да я обучава на това и онова. Тя не е на зелено училище ( както се изказа някой тук ) . Тя очаква всички да я дундуркат , щото тя е италианката!! Айде мола ти се, бамбино, дан съ прайш на жертва и ти.. Дарина ни стига!!

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 22:49 от PeacockLove

# 110
Браво на Гечо , справи се с женската работа. Нахрани ги вкусно и за благодарност зад гърба му го обявиха за грубиян на който му липсва добро сърце и го прави само за да се покаже. Това според Божидара, която похвали и боба и вечерята. Ако някой се е съмнявал какво е лицемерие , това беше то. Бакалова е със змия в сърцето, отврат.
Една идея по кофти човек от нея е Франи, но на върха стои Елена. Потресаващо мързелива и пресметлива, а за изневерите направо се хвалеше как е застъпвала приятелите си и не оставала без мъж. Шокирана съм от показаното до сега от нея, има право да променя поведението си, да чертае схеми, каза си, че е за парите, но.... дано не срещам хора като нея, показно безсрамни и безскрупулни. Виолета избледня на нейния фон.
И защо Франческа все повтаря осъдително, че Гечо щял да се върне в Бг ако му дават 1200 евро? Да стои тук да мизерства без договор или с договор на 4 часа и минимална заплата или да избере страна в която оценяват уменията му и финансово? Нищо осъдително не виждам, съжалявам, че хора като него и Иван Г са прогонени от скапаната ни действителност. Но пък хора като Елена няма да напуснат, има ги в изобилие.
Видяхте ли, че Валерия не се намеси в спора Вили -Алек нито да ги успокои, нито да я защити. А и държеше сметка защо ходела при Гинчев... боже, божееее, в това хубаво тяло има ли съдържание? Не я мисля , щом едва сега и беше първото стъпване в обора и първото доене , ще си изкара живота под крилото на някой Алек или Пешко без усилия.
Досега не е имало такива фермери , да развалят мляко , да гладуват ,но да не се размърдат. Марина избухна глупаво и показно , да види Бети колко е ранобудна и как ако са и казали..... абе, мацко , нали те видяхме каква муха без глава си. Що не попита като видя млякото и го близна, а се измъкна тихо,тихо. Светици ....
Нещо не ме разведряват серийките , натоварват ме. В живота кофти хора , на екрана кофти хора....

# 111
Някой видя ли Елена да се скъса от работа, както обеща?
Нямам право да я съдя за каквото и да е, това е игра с награда и всеки си има стратегия как да мине напред и как да спечели, но нейните коментари, жестове и пъклени планове ми идват малко в повече.  С какво си мисли, че ще спечели евентуално вота на хората, на които и без това им е писнало от готованковци, които по цял ден се чудят каква интрига да спретнат и на кого да се подмажат, за да придобият известни дивиденти в едно или друго отношение. На всеки може да се случи да изневери, но да биеш барабана, че си имал 3 връзки и във всяка си изневерявал и едва ли не преди да се хванеш за следващия клон не си пускал другия... Shocked
Искрено се надявам в един светъл момент сметките да излязат криви и да си тръгне безславно от играта, аман от такива като нея! И последно за нея - каза, че можела да работи колкото Гечо, но не искала, хайде бе, не на мен тия глупотевини, ако можеше, щеше да го прави, за да спечели симпатиите на хората вътре и тези пред малкия екран - или не е никакъв стратег, или лъже, че ще се справи.

# 112
  • София
Tary, едно към едно моите мисли след епизода, нямам какво да допълня. Освен за Калоян - ❤, чудесно момче.

Елена - 🤢🤢🤢

# 113
Някой видя ли Елена да се скъса от работа, както обеща?
Нямам право да я съдя за каквото и да е, това е игра с награда и всеки си има стратегия как да мине напред и как да спечели, но нейните коментари, жестове и пъклени планове ми идват малко в повече.  С какво си мисли, че ще спечели евентуално вота на хората, на които и без това им е писнало от готованковци, които по цял ден се чудят каква интрига да спретнат и на кого да се подмажат, за да придобият известни дивиденти в едно или друго отношение. На всеки може да се случи да изневери, но да биеш барабана, че си имал 3 връзки и във всяка си изневерявал и едва ли не преди да се хванеш за следващия клон не си пускал другия... Shocked
Искрено се надявам в един светъл момент сметките да излязат криви и да си тръгне безславно от играта, аман от такива като нея! И последно за нея - каза, че можела да работи колкото Гечо, но не искала, хайде бе, не на мен тия глупотевини, ако можеше, щеше да го прави, за да спечели симпатиите на хората вътре и тези пред малкия екран - или не е никакъв стратег, или лъже, че ще се справи.
Елена даже да беше най-работливата, най-смирената, най-добре справящата се на дуели пак няма да спечели накрая по простата причина, че е жена. Нека не се лъжем какво е положението. Защо пък да не се забавлява с някакви измислени "пъклени" планове колкото да минава времето след като така или иначе зрителите в България никога няма да гласуват за жена да спечели такъв формат?
Може би и другите участнички са го осъзнали това и затова не си дават много зор. След като и този сезон ще го спечели мъж и дори още 30 сезона да направят все ще ги печелят мъже те какъв стимул имат да се трудят? След като мъжете са единствените претенденти за наградата не виждам нищо нечестно да вършат всички задължения.

# 114
  • София
Марина явно е пропуснала този "бойкот", който жените нарочно правят според теб. От самото начало се бучи, че не вършат достатъчно работа. Хич не са й измислени пъклените планове на Елена, нали тя беше тази със съветите от Мария от 1-ви сезон?!

Не знам, мен би ме било срам така да се държа и говоря, акО и да мисля, че нямам шанс да спечеля. Което Елена не мисли  100%.

Също така смятам, че Марина има реален шанс да спечели и ако иде на финал, бих била за нея.

# 115
На някои беседите може да са им досадни, тъпи, но за мен са интересни, така можеш да разбереш кой какъв е, в какво семейство е израснал, какви ценности има.... Ето, от Станислав не съм и очаквала повече, прост човек, ама много. Яни пък е простодушен, но не прост. Едва ли щеше да е такъв, ако беше отишъл да живее в град, а не да работи на село, но, негова работа.  Докато (очаквано, разбира се) Ивона е съвсем друг човек, както и Иван С. За простичките хора има теми табу в семейството, което за мен е неразбираемо.. Но, никой не си избира нито в какво семейство да се роди, нито къде. Елена е много цинична, разбираемо е, но ми идва малко в повече. Вили си трае, предполагам още страда от показаните ѝ средни ПРЪСТОВЕ (повтори го поне 7 пъти, умрях от смях)... Валерия мълчи, защото няма какво да каже.

За Гинчев познахме, че ще е ратай, но ратайката не я отгатнахме. Simple Smile Тя, миличката жертва, щяла да е по-добре там, то е така, но останалите - още повече.
Какво чудно има в това, че Гечо иска да натрие носовете на жените?  Че той затова е влязъл там, е, не е уточнено дали за жени или мъже иде реч, но все пак -
Цитат
Влиза във „Фермата“, за да даде урок на младите, които според него в наши дни са много мързеливи. Зарича се да ги впрегне на работа, за да разберат „какво е да ти се напукат ръцете от работа и колко е вкусен хлябът, омесен с любов“.
Справи се, добре, браво. Но за млякото да очаква самоинициатива от тези там.. , хм..А Марина ме подразни, като му се развика пред наставниците. Да, сто пъти дадоха кадъра, в който помирисва млякото, близва ли го... И? Що не е питала какво, аджеба, се прави с млякото, за да не се развали. Много е трудно да подквасиш млякото, нали, щом и аз даже мога.

Може да ми се разсърдят някои дами тук, които се занимават с ръкоделие, но за мен тази задачка с плетенето е толкова ненужна за фермата и жените вътре, че няма накъде. Не стига, че почти нищо не вършат във фермата, ами и да губят време с плетене... Ето, видяхме, че Франческа И с винтоверт не може да завие един винт, а ако беше с обикновена отвертка, а? .... мъкааа....

# 116
  • Sofia
И аз много се смях на Виолетините “пръстове”  Joy

Нищо ново тази вечер-Божидара пръска божествена злоба,Елена свива цигара след цигара...Въобще,всички в познатата ни светлина.Елена официално май вече ми е по-неприятна от Виолета.

Сега пък,утре щели да обсъждат как точно починал бащата на Калоян. Аман вече от това ровене в хорските съдби от И&А.И тамън си викам,как така забравиха за синовете на Марина...,да,ама не,не са  ooooh!

Стана ми смешно,по повод беседите,когато Иван обясняваше:”...без изобщо ние да се намесваме,те участниците сами решиха...”.Сетих се за една приятелка.Хлапето и миналата седмица викаше “Нищо не съм направил,изобщо не съм бъркал с четката в тоалетната да правя мехурчета”.  Joy Та точно така ми прозвуча и Иванчовото оправдание  Whistling

Започвам да се съмнявам дали тази седмица няма да гледаме мъжки дуел.Алек също спомена нещо подобно на Елена.Ако са обсъждали със Станислав,може и да е наясно.Ноо,предстои да видим.

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 03:47 от avi10

# 117
И аз си мисля, че Станислав ще направи мъжки дуел. Той все повтаря, че е там за парите, а не за благото на фермата, та да мисли кой работи и кой не. Сега е добър момент лесно да отстрани един мъж. Жените не са никаква конкуренция, ни за финал, ни за вот, ни за нищо.

Не знам обаче дали у него има толкова мисъл. Ако имаше, щеше да сложи Алек ратай и дуелист. Алек няма да си избере Сапунджиев, например, за съперник. Ще търси силен съперник. Виж, Гинчев няма такива скрупули и ще търси най-слабия, само и само да продължи.

# 118
  • Варна
Предварително се извинявам на всички, които са се подразнили на Гечо и драмата с млякото. Не търся спор, казвам си просто и аз мнението. Ами... повече съм на негова страна, честно да ви кажа... или по-скоро чудесно го разбирам. Колкото и първично, селско, просташко да е понесъл със себе си към Белгия имайте предвид, че там бая се е пречупил. Други светове са тези държави и те променят много като те завърти системата. Под други светове не си представяйте само различни гледки, доходи, улици, градинки и светофари, по-дълбоко погледнато разликите са убийствени. Там липсата на самоинициатива не само не се поощрява, но понякога (особено ако заявките, които даваш са били лъжливи) жестоко се наказва. Чак до там е пречупила тая Белгия този уж простоватичък и говорещ на диалект мъж от Голец. Решил там на нещо да научи, някви, които не искат да се учат... па и толкова си могат. Греда! Грешните хора е избрал и грешно се обоснова. Не биваше пред Ники и Бети да влиза едва ли не в оправдателен режим, по-скоро в настъпателен трябваше да влезне.

Ние българите като цяло май сме си такива. Все мрънкаме, все чакаме някой да ни каже, все чакаме някой да ни спаси, все чакаме някой да ни финансира... единственото нещо, което не чакаме е май някой вместо нас да пръдне, да се почеше по топките или да се напие. Наистина инициатива нулева.

Иначе разсипията, че си е разсипия си е ясно и е болезнена за хора, знаещи истинската цена на храната (милият Яни, как избухна и той за тези 28 литра мляко). Идеята на Гечо не, че беше лоша... подходът сякаш не беше правилен. Решил бил да ги научи, еми хубаво ама баш пък тия... като го знаеш крайния резултат, по-добре наистина по друг начин да ги учиш на инициативност. Нещо там друго да му беше хрумнало... примерно ако не го подквасите това мляко, ще го ядете под най-омразната за вас форма. Знам ли... нещо такова, в момента не ми хрумва какво гадно може да се направи с едно прясно мляко ако не се подкваси.

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 08:51 от Spirit Crusher

# 119
Да ама това с млякото не се е случвало само при Гечо явно.
При него са хвърлени 5 литра, а иначе общо са 28 литра.Явно бая често се е случвали.И ако Гечо го е направил за да даде урок , то другото мляко явно е заминало от мързел, защото там някои могат ама не искат да работят както се изрази Елена.
Да ама снощи скочиха срещу Гечо такъв бил, онакъв бил и защо, защото им казва  в очите какви са и че за нищо не стават.Да, може и да е груб, може и да е с патриархално мислене, но е прав за поведението си и отношението си към точно тези жени.
Я кажете ако някой от вас е там как би се държал с Елена, Вила, Франческа и..компания.

Общи условия

Активация на акаунт