Нашите кухни - 71

• 111 822
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
 adito87 , много ми харесват плочките за гръб. Може ли да кажеш плота ти гранит ли е или технически камък?

# 526
  • София
adito87 , много ми харесват плочките за гръб. Може ли да кажеш плота ти гранит ли е или технически камък?
Благодаря Simple Smile Плотът ми е гранит.

# 527
adito87, чудна плочка, би ли споделила какъв е размерът й, също и чие производство е?

# 528
  • София
adito87, чудна плочка, би ли споделила какъв е размерът й, също и чие производство е?
Плочките са 25х40 см, на Фиоре. Идват ни идеално като рамер,понеже ще имаме 10 см цокъл (ако така се казва, нещо като борд) от гранита. Ще ги редим хоризонтално и става точно 60 см гръбчето.

# 529
Мерси, да, така ще стане много добре! Успех и ще чакаме да се похвалиш с нова кухня скоро! Simple Smile

# 530
Бяха. Според мен трендът на шарените пачуърк плочки бавно и славно тръгва надолу. След 4-5 години вероятно въобще няма да са актуални.

Както и дървените летви-гранитогрес. Но пък много хора залагат на това(аз и затова няма да сложа, струва ми се доста тенденциозно).

# 531
За мен визията на чекмеджетата не е важна, те ще са вътрешни, и ще има врати отгоре. shadowman, като казвате за дължината на водачите, за стандартен шкаф с дълбочина 60 см се използват водачите 550 мм, нали така? За изтеглящи се рафтове могат ли да се използват същите механизми, каквито и за чекмеджетата? А каква е спецификата на пантите за такъв шкаф?
millenitta, ако честно, не мога да кажа, аз се ориентирам по цените от този сайт: http://interior-i.bg/page/58/space-tower-i-space-corner.html, като цените тук май са само за комплект водачи.

Шкафа трябва да е с размер 560 без вратата, но зависи и от човека които го прави (дали с нут или без нут), пантите трябва да са  155 градуса и да са пригодени за врата със скрити чекмеджета. Щом нямате пртенции за визията на вътрешните чекмеджета може да ги направите и от обикновенни водачи от 5 лв, носят 25 кг, стават и за подвиджни рафтове, но оставят едни фуги и ще падат неща от  там.

Тези скрити чекмеджета спокойно заместват един голям килер,носят повече от него и са по-надеждни.

Благодаря за отговора, ще си взема бележка за пантите и чекмеджетата, за мен е важно да издържат на натоварването, да не пада нищо от тях, и такъв шкаф ми трябва точно защото нямам килер в апартамента, и нямам друго място за да направя нещо подобно; затова ще го вместя в кухнята, пък секцията ако е по-малка с 1 метър не е болка за умиране, поне според мен.

# 532
Тези шкафове, Асмегин....ще ти излезнат солено. Гледах някакви подобни механизми колкото моята заплата е единия;)
Знам че ще излезе солено Sad Не ми се иска да давам тези пари за подобен шкаф, но, като си помисля, че после ще ме е яд и ще се ядосвам (както в сегашната ми кухня, с разликата, че в сегашния апартамент имам килер), предпочитам да отделя тези пари за такъв шкаф за да имам достатъчно място за съхранение и да спестя от нещо друго, отколкото да спестя от него, и после да се чудя как да го оправя и да се ядосвам. Ще стане, предполагам, само с по-бавни темпове, в моя случай.

# 533

И друго нещо, което не мога да реша: да направя чекмеджетата и рафтове със широчината на цял шкаф (90 см), което ще изглежда примерно така:

или да бъде разделен на 2 части по 45 см, което ще изглежда примерно така:

Шкафът ще има и чекмеджета, и от такива рафтове, които се вадят; ще се използва предимно за съхранение на запаси (храни, консерви, зимнини), ако това има някакво значение.

Чудя се при 90 см. ширина дали няма да "провиснат" рафтовете/шкафовете newsm78 Виж на снимката с 90 см. шкаф, 2-ият и 3-ият отгоре надолу че имат отдолу в средата летвичка, която е точно срещу провисване. Ако наистина смяташ да ползваш шкафа за тежки неща, мисля, че 45 см. вариант е по-удачен.
Това си е мое мнение де, ти решаваш.

Благодаря за мнение, и аз стигам май до извода, че 45 см е по-удачно (в моя случай мога да направя 2х45 см), за провисването не знам, но както спомена shadowman, за стандартен шкаф 60 см не могат да се сложат от онези водачи, които са с 60 кг натоварване, а аз такива исках да сложа за по-сигурно. Затова ще си бъде  разделен, хем, сега ми хрумна, че няма да се налага да отварям и двете врати всеки път, когато бъркам за нещо.

# 534
Бяха. Според мен трендът на шарените пачуърк плочки бавно и славно тръгва надолу. След 4-5 години вероятно въобще няма да са актуални.

Както и дървените летви-гранитогрес. Но пък много хора залагат на това(аз и затова няма да сложа, струва ми се доста тенденциозно).

Ако е в подходящ "естествен" цвят и поставен като хората, няма такава вероятност, защото това ще означава, че и паркетът ще стане демоде. Всякаквите избелени, сивкави, опушени и с няколко цвята имитации на дървесина със сигурност скоро ще излязат от мода - един цикъл трае около десетина години (+ -), така че човек горе-долу може да се ориентира, но успешните имитации на дърво - дъб, орех и т.н, никога няма да бъдат демоде.

# 535
Хора, някой има ли трапезна маса със стъклен плот, за да сподели мнения. Харесала съм си, но имам притеснения относно драскането на стъклото.

# 536
Ако не е армирано стъкло или закалено ще стане на мармалад...

Стига сте спорили с тези моди, то сигурно на всичко някога ще му мине модата, най-важното е, човек да се чувства щастлив, когато отвори входната врата и да  си е неговия дом. Ся и аз мога да започна с това как ще отмрът белите кухни и как моята щото е масив видите ли никога няма да отмре ...ами няма такова нещо, щом си ви харесва , правете си го, да сте щастливи.

Искам да добавя на кухнята една конзолна маса, защото плодарника отива в складо-килера и там се оголва пространството, според вас - какъв цвят ще подхожда на тази кухня?
Изобретателите и леко ме пуснаха по пързалката с молби да ми изработят, сигурно пак са претоварени ...

# 537
  • София
Хора, някой има ли трапезна маса със стъклен плот, за да сподели мнения. Харесала съм си, но имам притеснения относно драскането на стъклото.

Нашата маса е бяла немска / би трябвало качествена /, има черно термо стъкло като лента по дължината й. Пазим, няма малки деца, но и масата /гланц/ , и стъклото са надраскани - не знам как е станало. Отделно винаги личат отпечатъци от пръсти и прах.

# 538
  • София
В старото ни жилище бяхме със стъклена маса с ефект като на счупено стъкло на кола, не съм имала проблеми никакви.

# 539
Здравейте! Имало някакъв стандарт, който не позволявал горните кухненски шкафове да бъдат много обемни. Под обемни, визирам дълбоки, колкото хладилник например. Това верно ли е? И проблем ли ще бъде да се направи такъв шкаф, именно за над хладилник /свободно стоящ/ с големина: височина - 40 см., широк - 70 см. и дълбок около 65 см. Искам да е на една линия със самия хладилник, но ми казват, че не може.

Общи условия

Активация на акаунт