Първа кола

• 52 008
  • 698
  •   1
Отговори
# 195
Ще помоля за координати на варненския майстор.  Може и на ЛС

Да разбирам ли, че нямаш доверен механик във Варна? Мога да ти дам координати, но там, където работи моя човек правят само скъпи коли, вземат скъпичко и според мен ще е overkill да ходиш там, освен ако нямаш някакъв много забатачен проблем. Ако все пак искаш ще ти ги дам. А през това време препоръчвам да попрочетеш форума на ВАГ и да видиш от кои майстори за тези коли са доволни хората.

Обслужи ли колата, смени ли маслата и филтрите? Направи го възможно най-скоро. Предполагам, че е ръчка и няма да се обслужва АСК, на ВАГ-овете обаче трябва да се обслужат ремъци и ролки.

# 196
  • Варна
Всичко е сменено седмица след като я купих още. 700 лв за пълно обслужване.

Скрит текст:

Нямам никакви сериозни проблеми, но ми се иска да имам място, където мога да отида винаги, ако се случи нещо. Засега единствено имах теч на вода в купето над краката на пасажера. Ходих в Стъни Ауто защото имам познат, който работи там. Уж били запушени някакви неща с кал и листа, изчистили ги и като ми я върнаха на първия дъжд на първия завой вътре потече като чешма. И се беше появил шум като прищракване като ми работят чистачките. Върнах колата и не знам какво са й правили, не ми обясниха, но успяха да оправят теча и шума, който те активираха. Добре че не ми искаха пари за второто помещение. А, искаха да ми сменят въздушен филтър, бил много мръсен. А те ми го сменяха преди 2000 км. Или поне си платих за смяната му...

# 197
  • Варна
При условие, че купуваме употребявани автомобили е напълно естествено, че понякога попадаме на такъв, който изглежда добре, но после се оказва, че има нужда от ремонт. Кофти, но се случва. Не е края на света.

# 198
  • Варна
Мда, кола без проблеми - само нова от магазина. Grinning При десет годишна въпросът е не дали има проблеми, а какви са те. И надежда да не е нещо сериозно.

# 199
Цените за чатите изглеждат нормални. Колата ти е нисък клас, ама на ВАГ всичко си е скъпо Simple Smile

А за другото...ами да ти кажа понеже си момиче сигурно ще се мъчат да те въртят яко. Знаеше ли къде бих ти препоръчал да ходиш? Има един сервиз по пътя за Виница, като тръгнеш нагоре и се пада точно в ляво. Не помня името, нещо с Б беше.
Аз там си подържах БМВ-то и ми изглеждаха много коректни. Цените им не бяха ниски, не бяха и  високи. Ще ти дам един съвет обаче. Където и да ходиш, дори и да не разбираш не се издавай. Прави се, че разбираш много, не говори много и бъди взискателна Simple Smile

П.С. Мога да ти препоръчам добър автобояджия, който взема тънко в Аспарухово. Като ти трябва пиши на ЛС, дано не си е сменял телефона Simple Smile

# 200
Силвър Стар например не им вярвам.

За Силвър Стар мога да пиша до утре сутринта. Един месец не можаха да намерят един елементарен проблем. Консултираха се с техни чуждестранни колеги и накрая се оказа, че просто са инсталирали грешен софтуер. Сложиха правилния и всичко си беше наред. А джипа беше вкаран само за смяна на масло и филтри Laughing

Аз пък мога само да похваля сервизите на Ауди България. Страхотно обслужване - много съм доволна от тях.

# 201
Сега, ако ми кажеш, че си оправяла Мецедеса в Порше ще падна Simple Smile Ама не се съмнявам, че биха се справили по-добре от Силвър Стар. А аз в Силвър Стар с моята кола съм влизал само веднъж и няма да повторя. Защо, дълга история. Коли на приятели - още по-зле.

Сега виждаш ли защо не ти харесах първото мнение?

# 202
Сега, ако ми кажеш, че си оправяла Мецедеса в Порше ще падна Simple Smile Ама не се съмнявам, че биха се справили по-добре от Силвър Стар. А аз в Силвър Стар с моята кола съм влизал само веднъж и няма да повторя. Защо, дълга история. Коли на приятели - още по-зле.

Сега виждаш ли защо не ти харесах първото мнение?

Не - едно Ауди вкарахме там за преглед преди да го купим и бяхме очаровани от бързината, точността и компетентността им. Обаче наистина Мерцедес и JEEP няма къде да правиш в София. Особено JEEP. 

# 203
Има ама не е в Силвър Стар Simple Smile

# 204
  • Down south
При условие, че купуваме употребявани автомобили е напълно естествено, че понякога попадаме на такъв, който изглежда добре, но после се оказва, че има нужда от ремонт. Кофти, но се случва. Не е края на света.
Не е края на света, но за хора с ограничени финансови средства, е беда и то голяма.

Малък пример от тукашната действителност.
След ураганите (Флорида и Тексас) се оказа, че на северния пазар са се "появили" много сравнително нови коли на изключително атрактивни цени. Целевата група е предимно латино населението, тоест авто къщи, които са посещавани и популярни сред тези среди. Автомобилите са били в наводненията, след това са  изсушавани и пригладени, ниска цена, доверчиви купувачи и след месец-два проблемите лъсват в целият им блясък Sad

# 205
Да не мислиш, че и тука ги няма Simple Smile Има си обаче не много сложни начини да се познаят.

# 206
  • Варна
Не е края на света, но за хора с ограничени финансови средства, е беда и то голяма.

Така е, но като купуваме употребявани коли си поемаме риска за това. Колата си е разход от всякъде, винаги. Като е решил човек, че му е нужна по някаква причина, си плаща разходите и не мрънка.

# 207
  • София
Аз си купих Ситроен С2. Закарах я на сервиз и се видя всичко, което не е Ок. До момента съм дала 1 000 лв. за ремонт и обслужване, а има и още. От онзи ден и парното нещо дава проблем, та и там не знам колко ще е ремонта, но съм си поела риска и сега ще си я ремонтирам.

# 208
Здравейте
Дойде и моето време за първата ми кола.
Насочила съм се към Нисан Микра (на първо място) и Фолксваген Голф.
Най-вече ми се искаше да е дизел, но май ще се примиря и ще склоня и на бензин при нужда.
Имам доверен човек, който има Микра в момента, но бензин, каза че е много читава, но аз още се чудя.
По принцип, Микрите ми харесват повече, качвала съм се и в двете, по-удобна ми е, по-красива ми е и въобще всичко е по-добро откъм визия.
Сега идва въпросът, кое е по-здраво.
Проверих и установих, че Микрите харчат по-малко, но някой има ли представа какви са минусите и на двете и съответно на коя частите са по-евтини?
Аз ще се чуя пак с моя човек, но ми се иска да посъбера и странични мнения, за всеки случай.
Търсих в интернет, четох, но все пак, ако някой има преки наблюдения, моля да сподели.
Благодаря.

EDIT: Ще се кара най-вече градско, средно до 10 км на ден, извънградско не повече от 2-3 пъти годишно. Такъв ми е планът поне. Simple Smile Багажи нямам много, така че за багажника и големината му не ме интересува, също така такси няма да ставам, та и за мястото не ми е проблем. 160 съм, така че и големината вътре на шофьорското място не е проблем. Grinning

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 15:12 от Lana..

# 209
Аз съм карала Голф 3, който ми беше първа кола, а веднага след това и тази Микра

https://images.webcafe.bg/2011/10/21/54655454/618x346.jpg

И двете коли бяха бензин. Горещо ти препоръчвам да се откажеш от дизела, защото това са вече стари модели автомобили и със сигурност все нещо ще има да се прави по тях. А дизела е доста по-скъп за правене при евентуални ремонти. Мога да кажа, че и двете марки са доста здрави, частите им са нормално скъпи, стабилни са на пътя и са удобни за каране, както в градски, така и в извънградски условия. Определено Голфа харчи повече. При 1,4 бензин 75 коня ми даваше градски разход около 9-10/100, а Микрата 1,4 бензин 90 коня ми даваше около 6 - 7/100. Зимата разхода се покачва имай го предвит. Аз лично обожавах Микрата и всеки, който е карал такава Микра е доволен от нея. Определено ми харесва много, много повече от Голфа по екстериор, а интериора пък да не говорим. Много е уютна и приятна вътре, доста широка е, въпреки, че изглежда малка, багажника й също не е чак толкова малък. Да не говорим, че самия модел предлага много повече екстри от Голфа, като безключово палене, автоматични чистачки, климатроник, мулти волан и т.н
От мен лично получаваш много сериозен глас в подкрепа за Микрата Hands V

Общи условия

Активация на акаунт