Стар Трек : Дискавъри / Star Trek : Discovery

• 38 750
  • 470
  •   1
Отговори
# 180
За Старгейт - не.
Историята ще е за младата  Катрин Лангфорд (баща и е откривателя на старгейта.)
Действието (по трейлъра съдя) е през втората световна война и трябва да ни отговори на вапросите : Къде е майка и?Защо е решила да помага на баша си? Дали е била на борда на Ахил преди започването на втората световна война (Stargate: Continuum)? Къде са проучванията и?Защо и как Даниел Джексън получава симпатиите и.
В ролята на професор Лангфорд е Конър Тринър- Трип от  Ентърпрайс и Майкъл от Старгейт Атлантис.

# 181
Новата серия ми хареса как се разви на финала.

# 182
Сега го гледах;
Скрит текст:
няма да се изненадам, ако накрая Майкъл застреля Джиорджио, за да я спре.

# 183
И какво ли си мислят остатъците от федерацията,когато бившия император даде на Майкъл съвет
Скрит текст:
да атакува клингоните,а такъв получи още в началото от тати,но никой не я чу.
Пфу.
Ох, временен край на отношенията между Майкъл и Аш.Тя не можела да му прости,че не му е казала за Вог в съзнанието му (бил обещал,вярно,че обеща) и не може да му прости,че се е опитал да я убие.Вероятно е трудно да обясниш на вулканец за превземане на съзнанието и .... той сам трябва да се спаси.Добре,че помни за Вог.
Сару вероятно ще се окаже добър капитан.Вярва на хората и се допитва до тях,а не да постави капитанското си его на първо място.

# 184
Вече категорично искам Сару да е следващият капитан, въпреки че няма да му е лесно с Майкъл - тя непрекъснато намира начин да го "прескочи".
А пък Аш колкото и да се чувства човек
Скрит текст:
- все пак знае и помни - малко ми е невероятно, че изобщо не се интересува от клингоните...Отчасти си мисля, че е заради това, че Вок беше аутсайдер и на Аш му е по-лесно да се приспособи в човешка среда. Надявам се някак си да потулят истината за него - май не казаха на адмиралката и бившата императорка? И Зарек си замълча...От друга страна остава проблемът със смъртта на доктора и Стаметс...

# 185
Чудя се, дали може Майкъл да стане капитан?

За Аш,така и не разбрах Blush
Скрит текст:
дали помни клингонския си живот или само знае,че е бил клингон?Защото ако не знае за първото,а съзнателния му живот е бил като човек няма как да го влече клингонското.
Въобще не се сещам какво каза докторчето на Стаметс,когато му каза,че Аш го е убил.Имаше нещо,но какво?
Но да кажем,че Стаметс е учен,преживял да бъде двигател Scream и е наясно с промяната на съзнанието.
Аз пак да напомня,Сару и Тили бяха склонни да му простят,че е посегнал на доктора,защото не е бил в съзнание.За това Сару дава на Аш право да се шляе и доразбира с Майкъл,защото и той не е бил в човешко съзнание.
Екзистенциален е този въпрос за вината. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 186
Така е - много сложна морална дилема!
Скрит текст:
Аш каза, че помни всичко, но било все едно, че гледа чужди спомени. Все пак не мисля, че нормален човек би могъл да ги пренебрегне изцяло - най-малкото сега той разбира ЛРел, даже май й съчувства...

# 187
Ам ??? И това дали е човек щом прилича на човек си е въпрос с повишена трудност.
Скрит текст:
Поне е наясно,че хората могат да го приемат,но клингоните с този вид - никога. Та е по-добре да не се насочва към тях.Щом помни,може да помогне със стратегия,макар,че са минало време и нещата са се променили.Все е наясно.

# 188
Да - може да им начертае карта, но на мен ми се стори, че нарочно никой от екипажа не говори за това пред външните лица...

# 189
Още нещо стана в епизода,но аз дремвах и гледах - гледах и дремвах.

Днес попаднах на новината,че сезон 2 на  Орвил ще бъде с повече епизоди,но няма да бъде пуснат през есента на тази година.
Worried

# 190
Аз четох, че ще е в края на тази година, но не съм сигурна. Между другото, чудя се защо непрекъснато сравняват "Орвил" със старите сериали "Стар Трек", като някои основни неща са различни - например във финалните епизоди категорично заявиха, че дори да се повлияе културно на млада цивилизация, това не би имало фатален ефект (става дума за епизодите с "богиня" Кели). Аз съм на същото мнение, но в "Стар Трек" винаги правят голяма драма от подобни неща. Фатално би било само ако се изтреби или пороби въпросната нискоразвита цивилизация, не и ако й се окаже мъничко културно влияние))

Ами, какво стана - освен това с Аш,
Скрит текст:
и това, че представиха императрицата за истинската Джиорджио,  единственото по-значимо нещо беше това, че тя намекна пред Зарек, че планира пълно унищожение на Кронос (Qo'noS), а не просто нападение. Със сигурност Майкъл няма да е ок с това. А, да - Стаметс развъди нова колония от гъби - няма да се свършат скоро Simple Smile Освен това, ЛРел каза, че целта на клингоните е изтребление и няма начин войната да спре, ако не бъдат победени...А адмиралката беше разстроена заради "нейния" Лорка - каза нещо в смисъл, че той бил много уравновесен човек и е усетила, че нещо с него не е наред, но не можела да определи точно какво.
В трейлъра се видяха кадри от Кронос (вероятно) - имаше двойка човешки стриптизьори - изненадаха ме, не знаех, че клингоните си падат по хора, мислех, че ЛРел е изключение..

# 191
Вероятно,защото имаше капитан,помощник капитан,още някакъв за оръжията и всеки епизод е сам за себе си.Както и различни раси,изследователски кораб.Пък и създателите му са работили по Стартек.
Реално нищо общо.Орвил на пръв поглед е забавен и неангажиращ,но реално поставя социални въпроси по доста забавен начин -  онлайн гласуването като част от съдебната система,планета само от мъже, зооградината, изневярата и т.н.
За епизода с Кели,тя си мислеше,че не е нанесла щети,но се оказа,че не е точно така и там споменаха тази деректива за запазването на чисти младите цивилизации.
На мен ми хареса Орвил.

За Лорка ми се губи - определено.
И да,имаше съмнения,че нещо не е наред,но не си представяше това.
Явно е просто чувство,че нещо му липсва на епизода Blush

# 192
Корнуъл някъде в началото (след буквите) изкоментира, че истинският Лорка бил много по-разумен - определено изглеждаше сякаш й липсва, а не просто е ядосана.
Между другото, Джейсън Айзъкс май се снима в момента във втори сезон на ОА (там е луд учен - харесва му и това е..). Не мога да си представя за какво ще е този втори сезон, след като историята е завършена.

# 193
Корнуъл и Лорка видно са имали връзка,логично да и липсва.

Между другото, Джейсън Айзъкс май се снима в момента във втори сезон на ОА (там е луд учен - харесва му и това е..). Не мога да си представя за какво ще е този втори сезон, след като историята е завършена.
The OA не съм го гледала,но звучи интересен.

# 194
Ами, става - добър сериал, но много избива на мистика и Ню Ейдж - понякога тези неща дразнят. Освен това сюжетът е донякъде потискащ.

Общи условия

Активация на акаунт