Vip Brother 2017 - тема 8 (23.10-29.10)

• 149 485
  • 2 388
  •   1
Отговори
# 1 530
С ю имената са производни на юли (Юлия, Юлиа/ян, Юлита и подобни) повечето, има и едно Юрий, което ми е звучи пА руски.
С йо, имаме традиционно имена като Йово/ка, Йордан/ка, Йосиф, Йоан/а, Йонко/а. Нищо специфично не се сещам.
Но съвременните тенденции за кръщаване не признават именници и правила, така че нито Йонислав ме учудва, нито Юнислав, само второто го асоциирам с юница и ми става малко смешно. Simple Smile

# 1 531
Марга направи забележка на Ганито да не се обажда при всеки спор, тоест да не е на всяка манджа мерудия.
Ганито отсече, че тя така е била възпитана, винаги да има мнение. Също добави, че Марга и друг път й била правела забележки, но тя тогава си мълчала от уважение към нея и възрастта й. Но сега й дойде в повечко дудненето на Марга и я посече...Оная пък звИзда се бъзна яко, и после оплю Ганка пред Сачето....

Боне , баш за юница се сетих и аз...имаше нещо за образуването на имената, граматическо правило нЕкво, но наистина не го помня и не мога да блесна...па то и правилата веч никой не ги зачита, както ти и Петроф казахте, така че....

# 1 532
Снощи реших, че в къщата има нов човек- Йонислав. А преди това си мислех, че Тото е галено от Тодор.
Но Тодор или пък Йонислав, този човек страшно ме забавлява.
Кой е този Лъчо, дето все го споменава? Гаджето му ли?

# 1 533
Лъчо е дуетната му половинка от "Скандау".

# 1 534
  • София

Боне , баш за юница се сетих и аз...имаше нещо за образуването на имената, граматическо правило нЕкво, но наистина не го помня и не мога да блесна...па то и правилата веч никой не ги зачита, както ти и Петроф казахте, така че....

След гласни и в началото на думата се пише ЙО, а след съгласни - ЬО.
(ЙОрдан, ЙОвка, маЙОр, тренЬОр, асансЬОр и т.н.)

# 1 535
Лъчо е дуетната му половинка от "Скандау".
това “скандау”, само аз ли не съм го чувала?

# 1 536
  • Sofia
Миглена снощи беше с роклята на кумата,която пак си е нейна,макар че на Гани изглеждаше по друг начин...
Очаквам скоро да започне с чаршафените рокли,които май ги изработва по-добре

# 1 537
Пълно безумие са изказванията на близките на Миглена. Как пък на повечето хора им е удобно да виждат сламката в окото на другите, но не и гредата в своето? Мегз разиграва цирк след цирк, кудкудяка точно като кокошка след снасяне на яйце, а близките й я защитават, вместо да си направят изводи и като излезе да я свалят на земята, че много се рее из розови облаци.

# 1 538
На мен Йонислав не ми се вижда странно, просто защото познавам едно момче, което се казва така. Около годините на Тото е. Познавам и един Йонко, на същите години. И двамата са кръстени на дядовците си.И сега  битува тая традиция да се кръщават на баби и дядовци, та не се учудвам  за преди 30 години.

# 1 539
  • somewhere near the sea
Не оТвинявайте фантоНа- тя е домакинка вече, демек нов човек. newsm62 newsm50 newsm75 wash

# 1 540
Аз не виждам нищо притеснително в името Йонислав! Какви по-изчанчени има сега! Вероятно е кръстен на дядо си Йонко, но майка му (която много харесвам) е решила леко да го промени, а и правилно му е предвещала - слава! Освен това си подхожда и с фамилията - Йонислав Йотов, а и имена, съдържащи в себе си "слав", "мир" не са нещо необичайно и едно време, и сега!

ББ още е набрал на Тото, не прие неговата номинация за Алфредо, а после имаше подобни със същите аргументи (пак за Алфредо и за Хранова), а ги прие!

Петканов според мен смята Тото за най-големия си конкурент, затова всеки път го номинира! Надявам се цирковете, които ни поднасят с Александра да не ги направят победители, за да се оправдае мотото на любовния уж сезон! Не мога да ги харесвам и заедно, и по отделно! Александра ми харесваше, но с факта, че се е съгласила да участва в това ми падна в очите!

Дани Златков -  как пак хвана Сашка, че й капе от филийката с чеснов сос. Simple Smile

Искам Гани да си ходи и се надявам да стане така, защото ще е срам и за Марги Хранова, и за Алфредо, ако тази персона остане, а си тръгне някой от тях! В Пловдив, Пазарджик казват чубрица на меродията (шарената сол), та и тя така. Не знам дали се отнася за всички, но често съм го чувала само в този край на България.

Петров - честно казано според мен е обидно така симпатичният образ на анимационния герой Шрек да се асоциира с това противно нещо Борис Петров!! Абсолютно глупава мисия му дадоха, а и така или иначе щеше да е номиниран. Тъпо е и че не го санкционираха в опитите да манипулира номинациите!

Негз не ми се коментира, както и защитата и отвън. Вярвам все пак, че няма да спечели!

Саше Васе в началото я съжалявах, но сега все повече й се възхищавам на непукизма и реакциите й. Въпреки че е коментирала често другите и е подклаждала огньове, смятам, че е не е било съзнателно и целенасочено.  Обективна и добронамерена е като цяло. Как се оглеждаше само в огледалото докато въртеше педалите, умилява с поведението си, въпреки че с тази тъпотия с храненето се очакваше да я видим унижена, но Сашето е над нещата..

Искам Тото и Сашка да са основни претенденти за първото място!

# 1 541
  • Оптимист по принуда
Скрит текст:
Смайли  bouquet hahaha Hug
Всички са подходящи , ще си заплюя две и четири , да не ми ги грабне някой . От утре ще съм опулена.
Няма да пиша в СО до края на ВБ Mr. Green .Знаеш ли на мен Алфредо къде ми беше върховит- когато беше с костюма , Саче хапваше , а той, минавайки , през рамо , се облещи. Утре на запис ще ти кажа на коя минута е. Там изглеждаше супергротескно.  smile3506

За този момент говориш, нали  Laughing

JoyJoyJoyJoy

Падрееее...
Ойойойой, конннньо JoyJoy
До тук стигнах и щях да си изплюя кафето JoyJoy

# 1 542

След гласни и в началото на думата се пише ЙО, а след съгласни - ЬО.
(ЙОрдан, ЙОвка, маЙОр, тренЬОр, асансЬОр и т.н.)

Да, това беше. Благодаря! Просто Юлиан ме обърка, но то е явно изключение, което потвърждава правилото...

# 1 543
Кой е гримирал Маги днес? Само  вежди и устни се виждат. Ужасно.

# 1 544
Кой е гримирал Маги днес? Само  вежди и устни се виждат. Ужасно.

На мен Маги никога не ми е харесвала с тия ромски черти. И тя като Мега има говорен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт