На ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече му е тясно и в коремчето на мама трудно си намира място!

• 45 935
  • 714
  •   1
Отговори
# 120
Момичета имам един въпрос, малко е неприятно  обяснението, но се престраших да го споделя с Вас. Ако някой има същото усещане нека сподели.
"Отдолу" при стоене права винаги ми се подуват вените страшно много особенно в лявата страна, дискомфортно и дори болезнено от напрежението. Просто е нещо грозно. Нзн от тежестта ли, дали бебето ми притиска нещо?. Легна ли всичко се прибира.
Нека ако някой има някакво мнение по въпроса или пък го е преминал нека каже.
Малко се притеснявам да не пречи на нормално раждане.
Аз ще го споделя с доктора, но и други мнения не са излишни.

# 121
  • София
Почти всички сме подути долу.Кой с хемероиди, на кой срамните устни са огромни.Случва се на почти всички.

Аз ядях много портокали(по 5-6 на дрн), но в последната урина имам оксалати и ги намалих.
Иначе бебетата намаляват движенията, но като сила.Трябва да ги усещаме всеки ден по няколко движения поне през 2-3 часа.Ако дълги часове не се усеща нищо, не е много нормално.

# 122
Даммм, аз за първи път в живота си получих хемороиди...ужасяващо! ... 😲😣😣😣😲

# 123

и аз въшни.. не болят и не кървят, за щастие! Ще питам док да приемам ли нещо за тях.

# 124
Аз си гледам в този сайт https://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart и 2250 за 34 седмица си е нормално.
Моите срамни устни също са много подути :/

# 125
Аз утре съм на преглед, хем се радвам, хем пак ми е едно такова стегнато.
Вече съм по-спокойна защото купихме количка, креватче, повивалник(този който се поставя на самото креватче), матрак, балдахин(много държах да има Simple Smile

Как така подути срамни устни? И кои? Външните? Аз забелязах, че в областта на срамната кост съм подута, ужасно!

# 126

и аз въшни.. не болят и не кървят, за щастие! Ще питам док да приемам ли нещо за тях.

Да, и моите бяха външни. Не кървяха , но наболяваха. Това продължи почти 2 седмици, не предприех лечение, че все изникваше нещо по-важно. Изчезнаха сами. Това преди повече от месец. Надявам се повече никога да не ми се случва или поне до момента на раждане да не ме споходят!!!...

# 127
Почти всички сме подути долу.Кой с хемероиди, на кой срамните устни са огромни.Случва се на почти всички.

Аз ядях много портокали(по 5-6 на дрн), но в последната урина имам оксалати и ги намалих.
Иначе бебетата намаляват движенията, но като сила.Трябва да ги усещаме всеки ден по няколко движения поне през 2-3 часа.Ако дълги часове не се усеща нищо, не е много нормално.
Ооо аз като се занимавам със сина ми, а го гледам по цял ден и той ме държи в непрекъснато движение, та тогава ...просто забравям да се ослушвам за риткането на бебето. Но то пък е доста подвижно и ми напомня за себе си, а и все нещо ме боли...но ако няколко часа не го усетя ще пощурея Simple Smile ами нещо не беше много активен вчера, но като го побутна ...ми отговаря. Днес следобед си рита повече. Simple Smile

# 128
На мен на ФМ бях в 32г.с, бебка беше 2270гр. и казаха, че отг. на 34г.с.. Ако ти си 34г.с и е горе долу толкова.. според мен док те филмира, ако не е констатирал някакъв проблем, за да говори такива неща, но следва и да е предприел нещо..

Бебето си е съвсем в норма Simple Smile

# 129
Здравейте момичета. Аз получих хемороиди след първото раждане (нормално) и след като преминаха пак ми излизаха външни, но бързо минаваха. Сега нямам от доста време, но се страхувам ако живот и здраве родя пак нормално да не ми излязат наново онези болезнените, които имах след раждането. Имам чувството, че те повече ме боляха отколкото всичко останало...
А за подуването "отдолу" моето специално мисля, че се дължи на качването на доста килограми. Моето си е дебелинка Simple Smile

# 130
И аз подозирам, че е от килцата... Confused

Забравих да ви питам! Възглавничка ще слагате ли? Чух отново доста различния мнения по въпроса?! Това важи и за ръкавиците, някои майки ги смятат за опасни?!
Има бодита, с ръкавички, ако искаш слагаш, ако не искаш не. Ама аз нямам такива..
Аз купих отделни, памучни.

# 131
Аз ръкавички за новородено, които да носи постоянно нямам..

Възглавничка имам, но няма да я използвам.. Ще надигнем леко матрака отдолу и това е.

# 132
  • София
Синът ми от скоро спи на възглавница и то сам се намърда на нея.
На малките бебета не е добре да се слага.
За ръкавичките не знам.Предполагам, че като огладнеят и започнат да си лапат ръцете е възможно да се налапат с ръкавицата...това ми идва на ума.
Аз съм взела 2 чифта(бяха комплект) , единият ще е за изписването, другия ако потрябва.

# 133
Здравейте. Петък бях на преглед, казаха, че бебето върви вече не два дни, а седмица назад...знам, че може и да не е измерено точно, но се притесних леко, казаха да ям повече, въпреки че според мен това няма значение. 45 дни преди термин е 2 кг 250, чета в нета, че си е ок като размер. Иначе ми предписаха МаgneB6 за болките и като че ли съм по- добре, но ми се вижда много да пия 3по 2, някой пие ли го това? И нещо от снощи бебето е доста по- малко активно, иначе е доста подвижен...дали е нормално, може би му е тясно. Ще ходя чак след 12 дни на преглед. Благодаря!
Една седмица назад не е от никакво значение. Моето бебе също не е много подвижно вече, не е както преди. Тясно им е вече на мъниците. Аз пия Магне Б6, 2 по 2.Имам разрешение да го пия 3* 2,ако имам някакви болки, така че не се притеснявай.

# 134
При мен пък е обратната. Имам чувството, че е застанало напречно, защото постоянно усещам доста болезнени движения.... ера даже по-едно време ми идваше да се разрева... хванаха ме лудите от постоянно човъркане вътре... но и да не рита, също не ми харесва... няма угодия ...

А и аз усещам едно леко издуване на срамните устни, все едно нещо ги надува от отвътре, особено като пишкам го усещам изпъкнали направо ...

Общи условия

Активация на акаунт