На ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече му е тясно и в коремчето на мама трудно си намира място!

• 45 933
  • 714
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм болнични от 29.09 , все още  не съм получила нищо. И очаквам да видиме кога, надявам се вече другата седмица да има нещо.

# 106
Болничен през октомври се получава през ноември. До 10.11 работодателя подава в НОИ , и след това до 10 раб. дни НОИ ги превежда.Онлайн трябва да са предадени вече от лекаря.

# 107
Много правилно.. въобще не видях, че пише 2 октомври.. Парите ги очаквайте около 15-20 ноември..

# 108
Ясно , благодаря много за отговорите Simple Smile

# 109
Здравейте момичета, да се включа и аз. Термина ми е за 23 декември, първа бременност. Имам едно питане, понеже се водя на работа по програма за заетост от ЕС, чийто договор е 6 месеца, имам стаж назад от година и 7 месеца. Та въпроса ми е дали ще мога да вземам майчинство от програмата, или ще трябва да си търся друга алтернатива?

# 110
Попитай в общината те трябва да знаят,че и аз съм към програма само, че като ЛС и нямам право на майчинство ,та трябваше да измисля друг вариант за да получавам такова.Та действай бързо, че нямаш никакво време гледай да го свършиш тези дни,че другия месец трябва да си пуснеш 45 дни преди термин, болничен мисля, че се води.

# 111
Попитай в общината те трябва да знаят,че и аз съм към програма само, че като ЛС и нямам право на майчинство ,та трябваше да измисля друг вариант за да получавам такова.Та действай бързо, че нямаш никакво време гледай да го свършиш тези дни,че другия месец трябва да си пуснеш 45 дни преди термин, болничен мисля, че се води.

Благодаря, така ще направя вече в Понеделник.

# 112
Здравейте. Петък бях на преглед, казаха, че бебето върви вече не два дни, а седмица назад...знам, че може и да не е измерено точно, но се притесних леко, казаха да ям повече, въпреки че според мен това няма значение. 45 дни преди термин е 2 кг 250, чета в нета, че си е ок като размер. Иначе ми предписаха МаgneB6 за болките и като че ли съм по- добре, но ми се вижда много да пия 3по 2, някой пие ли го това? И нещо от снощи бебето е доста по- малко активно, иначе е доста подвижен...дали е нормално, може би му е тясно. Ще ходя чак след 12 дни на преглед. Благодаря!

# 113
Лекарят ти какво каза за плацентарния кръвопоток, ОК ли е? Знам, че ако майката има високо кръвно налягане храненето на бебо също може да не ок. Друго, което предписват на мамите с изоставащи кг на бебчето протеин.. Храната, която консумираш може да не е малко като количество, но качеството? Гледай да хапваш месо/протеини/белтъци, за да са по-хранителни, а въглехидратите да са по-малко...

В крайна сметка 5 дни, ако е толкова изоставането е нищо.. 45 дни преди термин 2250гр.. това коя г.с е?

Не се шашкай, не следите ли тонове на бебето вече? Кога пак те вика на преглед док?

Аз съм с ужасна хрема от днес.. Бях с болки в гълото, сега вече е носа.. направо умирам от яд, как се разболях..

# 114
evianna,
не мисля, че имаш повод за тревоги. И мойта бебка върви различно - с около 5 дни назад спрямо УЗ и ФМ. Но на тегло си е прилично.
Магне Б6 ми е изписано от самото начало, 3х1. Обаче аз сама до регулирам дозата  спрямо състоянието си. Ако съм Ок, оставам и с 1 на ден. Ако получа болки или дискомфорт, пия когато се налага.
По-малко движения и аз усещам отскоро, но не се тревожа. Ослушвам се да да поне до 10 на час. Това било нормално. Само ако станат по-малко, тогава трябва да се погледне дали всичко е наред.
Стискам ти палци, само бъди спокойна и здрава! 😙

# 115
По принцип на феталната преди месец казаха, че стига добре храната до бебето и всичко е ок, с два дни назад беше.
Сега ми казаха да ям яйца , сирене и мляко. Аз наистина не ям много ...но все повръщам по един път на ден и гледам да не ми е тежко и тн
Сега съм 34 седмица, 2 кг и 250 измериха бебето.
За движенията не знам колко са, много се беше укротил през нощта...та ядох шоколад и се размърда.
А за магнебе6 ми казаха по 6 на ден все едно. Ще чета листовката пак. Мерси

# 116
Лекарят ти какво каза за плацентарния кръвопоток, ОК ли е? Знам, че ако майката има високо кръвно налягане храненето на бебо също може да не ок. Друго, което предписват на мамите с изоставащи кг на бебчето протеин.. Храната, която консумираш може да не е малко като количество, но качеството? Гледай да хапваш месо/протеини/белтъци, за да са по-хранителни, а въглехидратите да са по-малко...

В крайна сметка 5 дни, ако е толкова изоставането е нищо.. 45 дни преди термин 2250гр.. това коя г.с е?

Не се шашкай, не следите ли тонове на бебето вече? Кога пак те вика на преглед док?

Аз съм с ужасна хрема от днес.. Бях с болки в гълото, сега вече е носа.. направо умирам от яд, как се разболях..
Мисля че 45 дни преди термин е 34 седмица, защото тогава се излиза в майчинство. Та аз да се похваля от вчера официално излязох в 45 дневния период.
Тонче, не се коси всички Бременни са болни в момента. Мен ме повтори с пълна сила в петък. Същото всичко отново. Днес се възстановявам, но до снощи кашлях като магаре. Днес бива. Единственото което правя е симптоматично биозин, горещ душ, чай, по една таблетка Парацетамол но само вечер преди сън и спя много добре. Купих си сироп с мащерка за отхрачвам и ефизол. На всичкото отгоре си си открих кариес, утре ще ходя на зъболекар, нищо че ходих в началото на бременността. Та само проблеми, покрай мен. Снощи сънувах, че събирам багаж, предполагам за родилното. Дано не значи нещо лошо. 😏

# 117
Здравейте момичета, да ви попитам хапвате ли нещо по специално ( по- здравословно ) по време на бремеността или си ядете както и преди и особено сега в сезона на гриповете наблягате ли на нещо по специално ?

# 118
Аз гледам да наблегна на цитрусите, и слагам повече зеленчуци в готвенето. Иначе имам страшен глад за сладко и тестяно. Напоследък не ми се ядат пресни зеленчуци, а туршии Sad
Вчера бях за бързо пак навън и е страшно, всеки кашля не мисля, че маската може да ме предпази, много ме е страх от изстинки. Пия когато се сетя витамин Ц.
Това с движението на бебето е много странно. Преди седмица бебка риташе ужасно много по цял ден и понякога през нощта. Последните 2 дни беше някакво затишие, по 1-2 пъти побутване на ден. И днес всичко на нов глас, събуди ме с ритници. Аз гледам да не се задълбочавам много, защото и без това съм паника.

# 119
До колкото са ми казвали последните 1-2 месеца движенията намаляват, защото на бебо му е тясно и няма много къде да мърда.

Общи условия

Активация на акаунт