Момче или момиче е Априлското ни мъниче

• 79 363
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Здравейте мами, и мен си ме е страх честно казано...

Миналата година имаше среща на бъдещите мами, добра идея е и ние да си направим такава 😀🙌 Но мисля първо трябва да кажем коя от къде е, че иначе ще стане трудно 😉

# 106
LuLuRaKi, на какъв email да ти пиша, за да ме добавиш в facebook страницата Simple Smile Термина ми е за 09.04.Момче Simple Smileхихи

# 107
  • София
Има ли бебоци, които се движат с 4-5 дни напред?

Ние вървим доста напред. Около 10-12 дни напред от това, което би трябвало да е, според табличката. Simple Smile

И моята госпожица е по- едричка. Приблизително тегло и размери е като за бебе в 18 г.с, а не 16г.с. За покупките- всеки месец с каката взимаме по нещо малко- шишета, биберони, някоя и друга играчка. Единствената крупна покупка ще е количката, защото другото го имам от голямата ми дъщеря. Но за количката е много рано още.
Усещате ли вече бебетата? От няколко седмици усещам как шава и ми е много мило.

# 108
  • Монтана
И мен много ме е страх, най-вече от раждането.

Относно покупките - ние все още не сме купили нищо. Имаме креватче, количка, ваничка за къпане, стерилизатор, помпа за кърма и доста дрешки от наша близка. Нещата са доста запазени и ще ни бъдат от полза. По-нататък ще купуваме шишета дрешки и другите необходими неща. Simple Smile

Да попитам другите мами - само аз ли съм с настроение променящо се през 10 минути? Worried

# 109
  • Пловдив
И мен много ме е страх, най-вече от раждането.

Относно покупките - ние все още не сме купили нищо. Имаме креватче, количка, ваничка за къпане, стерилизатор, помпа за кърма и доста дрешки от наша близка. Нещата са доста запазени и ще ни бъдат от полза. По-нататък ще купуваме шишета дрешки и другите необходими неща. Simple Smile

Да попитам другите мами - само аз ли съм с настроение променящо се през 10 минути? Worried

И аз съм с променливи мисли и настроение, дори ми е едно такова замаено почти през целия ден, въпреки че съм си вкъщи, не ходя сега на работа, а и пия хапчета за ниския ми хемоглобин....

Но може би, е нормално за бременността 😉

# 110
  • Варна
При мен не се наблюдава честа смяна на настроенията, но пък много лесно избухвам. Не съм сигурна дали трябва да го отдавам на бременността Simple Smile
Чудя се дали да разнообразя ежедневието с посещение на лекции и курсове за бременни или е все още рано. Някоя от вас ходила ли е вече на подобни занимания?

# 111
  • Монтана
В нашия малък град няма такива курсове и лекции (поне до колкото знам), а би ми било полезно и интересно.. още повече сега, когато не ходя на работа.

# 112
  • Пловдив
При мен не се наблюдава честа смяна на настроенията, но пък много лесно избухвам. Не съм сигурна дали трябва да го отдавам на бременността Simple Smile
Чудя се дали да разнообразя ежедневието с посещение на лекции и курсове за бременни или е все още рано. Някоя от вас ходила ли е вече на подобни занимания?
Все още не съм ходила на тези курсове, но тук в Пловдив има в една аг болница, безплатни занимания по йога за бременни и аз мисля да ги посещавам, според мен не е рано 😆😆☺☺

# 113
  • Русе, България
Честно казано, не е много рано за лекции и курсове. Колко напрактика остава до края на бременността? Не е много - по-малко от пет месеца са. Предвид, че такъв тип мероприятия едва ли има повече от две месечно, тъкмо могат да се посетят всякакви теми.
Препоръчвам срещи и беседи на Ла Лече Лига, ако във вашия град има група, която да организира. Те са ориентирани преди всичко към кърмене, хранене и отбиване на бебето, но са и още едно място, където можете да се видите със себеподобни. Grinning С първото ми дете се включих в такава група, когато беше вече бебе на 9 месеца, но близо година помагах на групата в организацията на разни прояви. Хубави спомени и полезни контакти имам от тогава.

Аз също мисля, че усещам бебето, дори сега, докато пиша, и ми е много хубаво!

# 114
  • Варна
Хахах не знам защо все си мисля ,че е рано, така ще си мине бременността ,а аз ще си говоря все,че е рано Simple Smile Може би от страх покрай миседа ,който ми се случи в началото на годината.
Значи започвам да издирвам лекции и да планирам посещения , а иначе гледам клипчета от Parent Academy в Youtube, ако на някой му е интересно, може да потърси канала им.

# 115
Не е рано за лекции (въпреки че и аз си повтарям, че е рано, за всичко!) наистина остават около 4 месеца, и е готино човек да ходи. Освен това погледнете на лекциите и като на социално събитие, на което може да се запознаете с готини хора, преживяли или преживяващи същото като вас. Аз ходя на лекции на "Слънчогледи" в София и е страхотно! Така попаднах и във форума, всъщност.

А моя юнак (днес потвърдихме пола със сигурност) още не го усещам много, само понякога слаби контракции. Може би защото ми е първото. Но и той е супер кротко бебе и не се върти много. Simple Smile

# 116
  • Варна
И аз още не усещам бебо, но все пак съм едва в 16 г.с и за първа бременност е нормално, въпреки че преди 2-3 седмици се случваше често да усещам точно пърхане както го описват, но не съм на 100 % сигурна дали не са били червата ми, въпреки че го усещах винаги на едно и също място Rolling Eyes

# 117
Не е рано за лекции (въпреки че и аз си повтарям, че е рано, за всичко!) наистина остават около 4 месеца, и е готино човек да ходи. Освен това погледнете на лекциите и като на социално събитие, на което може да се запознаете с готини хора, преживяли или преживяващи същото като вас. Аз ходя на лекции на "Слънчогледи" в София и е страхотно! Така попаднах и във форума, всъщност.

А моя юнак (днес потвърдихме пола със сигурност) още не го усещам много, само понякога слаби контракции. Може би защото ми е първото. Но и той е супер кротко бебе и не се върти много. Simple Smile
Може ли малко повече инфо за тези Слънчогледи Simple Smile аз също съм от София.

# 118
  • Варна
В тази тема може да намериш повече инфо.

# 119
Днес ходих на извънреден преглед тъй като от седмица две имам една лека болка м/у крака и срамната кост. Доки ме прегледа и каза че всичко е наред. Явно с леките болки тук таме трябва да свикнем. Този път на 100% се видя че е момиче.
Другата седмица ще пусна кръв и урина. Надявам се ниския хемоглобин да се е оправил иначе ще трябва да ми вливат желзо през система. Старая се да ям месо всеки ден дано да има ефект 😰

Общи условия

Активация на акаунт