Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 680
На лекцията от 19 септември „Ваксини и имунизационен календар – въпроси и отговори“, д-р Бояна Петкова отговори на най-важните и притеснителни въпроси, които си задава всеки родител. Информацията беше поднесена на разбираем език и подкрепена от научни изследвания и доказателства. 

Станете и Вие част от "слънчогледовите родители" и се присъединете към следващите ни лекции.
За да запазите своето място, попълнете формата за записване
ТУК.

# 31
 • Мнения: 680
На лекцията от 26 септември "Бебеносене - как и защо", наш специален гост-лектор беше основателкатa на "Рошаво", Мира, която е сертифициран консултант по бебеносене.
Научихме защо е важно да носим бебето и какви са ползите от тази негова близост с майката. Мира разказа какви са предимствата на слинговете и раниците за ергономично носене на бебето и ни демонстрира техники за правилното им използване.

Присъединете към следващите ни лекции и запазете своето място ТУК.
Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 12:36 от Редактор**

# 32
 • Мнения: 680
🌞На лекцията от 3 октомври „Подготовка за раждането - практически съвети“, Таня Лисичкова отговори на един от най-важните въпроси, които си задава всяка бъдеща майка: „Ще издържа ли на болката?“. Научихме от къде идва болката и полезни техники и методи за облекчаването ѝ.

🌻Станете "слънчогледов родител" и се присъединете към следващите ни лекции.
За да запазите своето място, попълнете формата за записване ТУК
.
Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 16:15 от Редактор**

# 33
 • Мнения: 680
Анета Калчева
   Анета Калчева е психолог и обучител. Създател на СМисъл - Общност за деца и родители
Раждането на първата й дъщеря я кара да се интересува по-задълбочено от раждане и кърмене, от детското развитие и емоции, от възпитание и родителство. В резултат на това се сертифицира като доброволен консултант по кърмене, завършва обучение като инструктор по подготовка за раждане и преминава през различни курсове и специализации по арт терапия, позитивна психотерапия и психодрама. От 2011 година работи активно с деца и родители, води групи и психологически тренинги за родители и психодраматични групи за деца.

17 октомври с Анета Калчева: "Какво е пренатална психология? Основи на общуване с бебето.“

Ние започваме своята връзка с бебето още от мига на зачеването му. Как ще използваме тези девет месеца?
Бебето в утробата усеща и възприема нашите  думи. Най-важен е начинът, по който говорим, и осъзнаването на въздействието на нашите думи и действията ни върху нероденото и новороденото бебе. Като осъзнаваме важността на пренаталната връзка с нашите бебета и важността на думите, можем да им предложим много. Да им покажем, че са искани, че са обичани. Че идват в един свят, където могат да се чувстват сигурни. От тази гледна точка комуникацията преди раждането не би могла да бъде по-важна.

24 октомври с Ася Демирева: “Кърменето - за едно успешно начало”
Като всяко пътуване и това по "млечния път" започва с първата крачка. Ако тя е накриво, може да куцукате дълго... почти до края. Затова елате, за да научите как да поставяте бебето правилно на гърда, какви биха били най-честите препъни-камъчета, как да създадете добра връзка с човечето и да успявате да му се доверите... И още, и още полезности. В крайна сметка кърменето е като скачането с парашут. Трябва да стъпиш с единия си крак извън самолета и просто да сложиш другия до него. С нас приземяването ви ще е успешно Simple Smile

🌞За да запазите своето място, попълнете формата за записване ТУК.🌞

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 14:16 от Редактор**

# 34
 • Мнения: 680
Отново с много усмивки, отговори на безброй въпроси и полезна информация мина поредната лекция на „Слънчогледи – училището за родители“ и BG-Mamma.
Ася разби всички митове за връзката между размера на гърдите и количеството кърма, което произвеждат, показа удобни позиции за кърмене и разказа любопитни факти за храненето на кърмачката.


🌞Станете част от слънчогледовите родители на BG-Mamma! Очакваме ви всеки вторник oт 18.15 до 19.30 часа. Можете да се запишете за участие ТУК.🌞

# 35
 • Мнения: 680
Заповядайте на съвместните лекции на Слънчогледи и BG-Mamma през месец ноември!


7 ноември с Биляна Симчева: "Многократни пелени и естествена бебешка хигиена"

Знаете ли, че средният разход за еднократни пелени през първата година на бебето е близо 1000 лв? И че този разход може да бъде намален наполовина… Чували ли сте, че един памперс се разлага в природата, при това не цялостно, за над 500 години? А знаете ли, че бебето ви има вроден инстинкт да се изхожда извън пелената и, че за него изобщо не е естествено да бъде мръсно? Заповядайте при нас, за да научите повече за позитивите от носенето на многократни пелени. Защото чистите бебета са щастливи бебета. А щастливите бебета са спокойни. Да ги отгледаме с любов е нашата мисия. Да им оставим чиста планета - наше задължение!

14 ноември с Ася Демирева: "Бебето от 0 до 3 месечна възраст. Двигателно развитие. Къпане и масаж"

Със сигурност не очаквате бебето ви да ходи и да говори на 2 месеца, но какво да очаквате всъщност? Откога да започнете да правите масаж и как да се справите с това вечно мърдащо и често плачещо човече? Има ли лек за коликите и кога бебето ще започне да спи по цяла нощ? Това са само част от въпросите, на които ще получите отговор. А ние нямаме търпение да чуем какво още имате да ни питате. И какво имате да споделите с нас.

21 ноември с Таня Лисичкова: “Във форма след раждането - мисия възможна?”

Какво ще се случи с тялото ми след раждането? Въпрос, който майките си задават със свито сърце и се чудят как ще изглеждат коремът, гърдите, краката и ей онези там "тлъстинки". Дори и да не сте от тези майки, заповядайте. По увлекателен начин ще научите за обратните процеси, които протичат в тялото веднага след раждането. Ще разберете кога се очаква да спре кървенето; ще претърпят ли промени гърдите ви; възможно ли е да спортувате, докато кърмите; какво е диастаза на коремните мускули и как да се справим с нея. Ще ви информираме по всички важни въпроси, дори и по тези, които се притеснявате да зададете.

28 ноември с Ася Демирева: “Грижа за бебето от 4 до 12 месечна възраст”

"Не се става лесно човек” - е популярна фраза. Но колко трудно всъщност е това? Елате при нас, в Слънчогледи, за да си споделим и да знаете - кога да очаквате бебочеството да седне, кога да пропълзи и кога да проходи. Нужно ли е да го слагате на гърне. Колко важно е за него да го оставяте да крещи и да опознава гласа си и други изключително важни постижения, през които ще преминете заедно (и, които ще разказвате за негов срам на сватбата му). Информацията е сила. В случая е буквално жизненоважна. За да повярвате, че някои неща не се случват само на вас, а на всички, които минават през конкретните фази на порастване на мъника. Защото не се става лесно голям...

# 36
 • Мнения: 680
На лекцията от 21 ноември "Във форма след раждането - мисия възможна?", Таня Лисичкова разказа какви промени настъпват с женското тяло непосредствено след естествено раждане и секцио. Научихме след колко дни ще спре кървенето, по какъв начин ще се променят гърдите, какво е диастаза на коремните мускули и как да се справим с нея.Следете графика с лекции тук и не пропускайте да се запишете, за да подсигурите своето място!

# 37
 • Мнения: 680


Снегът и лошото време не успяха да изплашат нашите „слънчогледови родители“. На последната за месец ноември лекция "Грижа за бебето от 4 до 12 месечна възраст", научихме от Ася кога бебето ще се научи да седне, кога ще пропълзи и проходи. Разбрахме дали е нужно да го слагаме на гърне и колко е важно да опознава своето собствено гласче.

Присъединете към следващите ни лекции. За да запазите своето място, попълнете формата за записване ТУК.

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 15:09 от Редактор**

# 38
 • Мнения: 57
Здравейте. Къде мога да видя актуалната програма за месец януари?

# 39
 • Мнения: 1 179
Здравейте. Къде мога да видя актуалната програма за месец януари?

Във фейсбук: https://www.facebook.com/slanchogledovi.roditeli/, но трябва да следиш.

# 40
 • Мнения: 680
Здравейте,

очакваме "Слънчогледи - училището за родители" да ни предоставят актуалната програма.
Следете темата и Facebook страницата ни, където скоро ще публикуваме събитията.

# 41
 • Мнения: 680
16 януари с Ася Демирева: "Кърменето - разбиване на митове"
Чували сте стотици неща за кърменето. Според преданията, то е мистична дейност, която умеят малцината призвани "да имат мляко". Ако вярвате в това, време е да се запознаем, за да разбием всички митове, които сте чували. Ако не вярвате – елате да сверите информацията си с тази, която Ася – консултант по кърмене от 11 години, ще ви поднесе.

23 януари с Мирослава Филипова: "Бебеносене - как и защо?"
Ако не сте сигурни дали бебеносенето е за вас, или пък сте убедени в ползите и удобството да сте близо до бебето, но се колебаете кое е най-подходящото пособие - заповядайте.
Ако бебето ви е спокойно само когато е „на ръце”, но те, заедно с гърба ви, изнемогват, а в добавка на това се притеснявате, че ще го разглезите - елате. На срещата с Мирослава Филипова - консултант за ергономично носене на бебе, ще научите и как да получите доволно бебе + свободни ръце, подкрепяйки физиологичното развитие на бебето.


# 42
 • Мнения: 680
Нова година – нови „слънчогледови” родители!

Изключително сме радостни да видим толкова нови и усмихнати лица в офиса на BG-Mamma. На първата лекция за 2018 г. „Кърменето – разбиване на митове“, Ася разби мита за връзката между размера на гърдите и количеството кърма, което произвеждат. Размерът няма значение! Малките гърди могат да изхранят бебето, точно както и големите. Ася успокои бъдещите майки, че кърменето няма да развали гърдите им и сподели любопитни факти за храненето на кърмачката.

Станете част от "слънчогледовите" родители на BG-Mamma!
Очакваме ви всеки вторник oт 18:15 до 19:30 часа.
За да запазите своето място, попълнете формата за записване ТУК.

# 43
 • Мнения: 680
30 януари с Ася и Таня: „Необходими вещи за бебето”
Чудите се от какво имате нужда, за да посрещнете бебето у дома? Ако трябва да сме честни - само от любов. Но, ако ви се говори за вещи, елате и донесете всички списъци с "необходимости", които някой ви е дал. Ще ги съкратим заедно. И ще ви помогнем да ги направите полезни, а не финансово сриващи семейния бюджет.

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 14:48 от Редактор**

# 44
 • Мнения: 680
Ето и следващите две лекции, които "Слънчогледи - училището за родители" ще проведе през февруари.

Гост-лектор ще бъде д-р Бояна Петкова.
Лекциите ще бъдат с входна такса 5 лв.

6 февруари – д-р Бояна Петкова: „Боледувания през първата година на бебето”
Ще бъдем честни - ние не можем да ви подготвим за палитрата от негативни емоции, които ще минат през вас, когато бебето ви се разболее за пръв път. Нито за втори. Нито за трети... Но можем да ви кажем какво да очаквате, как да реагирате адекватно, за какво да следите, кога е редно да потърсите консултация, кога трябва да се насочите към спешното отделение и кое да изберете, спрямо състоянието на детето. Тези базови знания ще получите от д-р Бояна Петкова, която ще изслуша и отговори на всичките ви въпроси и тревоги.13 февруари – д-р Бояна Петкова: „Ваксини, имунизационен календар - въпроси и отговори”
Темата за ваксините е една от най-важните за родителите и поражда много въпроси, които вероятно всички ние сме си задавали. Заповядайте на лекцията, за да получите информация, базирана на научни изследвания и доказателства, обяснена на разбираем език. Както винаги д-р Бояна Петкова ще отговори търпеливо на безброй въпроси и вълнения, за да можете да вземете информирано решение.
Можете да се запишете за лекциите ТУК.

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 11:29 от Редактор**

Общи условия

Активация на акаунт