Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 700
Ето и следващите две лекции, които "Слънчогледи - училището за родители" ще проведе през юни.
Гост-лектор ще бъде педиатъра д-р Бояна Петкова.
Лекциите ще бъдат с входна такса 5 лв.

20 юни – д-р Бояна Петкова: „Боледувания през първата година на бебето - кога да търсим лекарска помощ и за какво да внимаваме?”
Ще бъдем честни - ние не можем да ви подготвим за палитрата от негативни емоции, които ще минат през вас, когато бебето ви се разболее за пръв път. Нито за втори. Нито за трети... Но можем да ви кажем какво да очаквате, как да реагирате адекватно, за какво да следите, кога е редно да потърсите консултация, кога трябва да се насочите към спешното отделение и кое да изберете, спрямо състоянието на детето. Тези базови знания ще получите от д-р Бояна Петкова, която ще изслуша и отговори на всичките ви въпроси и тревоги.

27 юни – д-р Бояна Петкова: „Ваксини, имунизационен календар - въпроси и отговори”
Темата за ваксините е една от най-важните за родителите и поражда много въпроси, които вероятно всички ние сме си задавали. Заповядайте на 27 юни, за да получите информация, базирана на научни изследвания и доказателства, обяснена на разбираем език. Както винаги д-р Бояна Петкова ще отговори търпеливо на безброй въпроси и вълнения, за да можете да вземете информирано решение.


Можете да се запишете за лекциите ТУК.

# 16
 • Мнения: 700
На лекцията „Бебеносенето - как и защо?” Мира от "Рошаво" ни разказа защо е важно да носим бебето и какви са ползите от тази негова близост с майката. Показа ни и различните пособия за носене - слингове и ергономични раници, както и обясни какво ги различава от кенгуруто.
Ентусиазирани татковци и батковци пък пробваха различни начини за носене на бебето, усмихвайки с усилията си да вържат слинг и най-сериозните гости на лекцията.За следващите лекции на BG-Mamma и Слънчогледи - училището за родители можете да се запишете ТУК.

# 17
 • Мнения: 700
На лекцията на BG-Mamma и Слънчогледи - училището за родители миналия четвъртък Ася разказа кои са основните грижи за хигиената на бебето и за неговата деликатна кожа. Научихме как да я поддържаме здрава и как да се справим с честите раздразнения.Можете да се запишете за следващите лекции ТУК.

# 18
 • Мнения: 700
Една от най-интересните лекции на BG-Mamma и "Слънчогледи - училището за родители" бе тази за необходимите покупки за бебето. Всеки бъдещ родител има колебания какво да избере и какво е наистина нужно за бебето, а Ася и Таня с много усмивки успяха да редуцират страшните и дълги списъци за покупки до наистина оптималното за едно спокойно посрещане на новия член на семейството.

За следващите лекции за бъдещи и настоящи родители можете да се запишете ТУК.

# 19
 • Мнения: 700
Ето и кои ще са новите лекции през юли:

4 юли с Биляна Симчева: "Щастливо бебе с многократни пелени и естествена бебешка хигиена"
Знаете ли, че средният разход за еднократни пелени през първата година на бебето е близо 1000 лв? И че този разход може да бъде намален наполовина… Чували ли сте, че един памперс се разлага в природата, при това не цялостно, за над 500 години? А знаете ли, че бебето ви има вроден инстинкт да се изхожда извън пелената и, че за него изобщо не е естествено да бъде мръсно? Заповядайте при нас, за да научите повече за позитивите от носенето на многократни пелени. Защото чистите бебета са щастливи бебета. А щастливите бебета са спокойни. Да ги отгледаме с любов е нашата мисия. Да им оставим чиста планета - наше задължение!

11 юли с Ася Демирева: "Най-чести проблеми с кърменето в първите дни и начини да се справим с тях"
Мислите, че раждането е най-голямото изпитание, за да станеш родител? То е само началото. Почакайте да дойде време за кърменето. Или никненето на зъбки. Или тръшкането когато стане на 3. Или първата нощ, в която ще поиска да излезе на дискотека... Приключение с хиляди неизвестни! Това е родителството. Но нека се върнем на кърменето. Като всичко на този свят, ако сте подготвени, ще се справите по-лесно. Елате при нас, за да си поговорим за възможните проблеми през първите месеци и за това как може да ги преборите. Защото нищо не е толкова страшно, когато имаш подкрепа.

18 юли с Таня Лисичкова: "Раждането - техники за облекчаване на болката и подкрепа"
Раждането е предизвикателство в съзнанието на не една бъдеща майка, а „ще издържа ли на болката?“ е един от вечните въпроси, които карат въображението да измисля най-различни страшни сценарии. Всъщност, трябва да научите откъде идва болката и какво е значението й за хода на раждането. Природата не е решила да ни мъчи напразно и дори щедро ни дава възможност да преминем през това вълнуващо преживяване, превръщащо ни в майки. Заповядайте, за да научите кои са най-работещите техники и методи за облекчаване на болката и да придобиете увереността, че притежавате пълния арсенал, за да се справите. Поканете своите половинки на тази полезна лекция, защото тяхната обич и подкрепа е безценна – нека и те бъдат информирани и спокойни.

25 юли с Таня Лисичкова: "Здрави през бременността – хранене и двигателна активност на бъдещата майка“
Ако не сте го направили вече, бременността е идеалното време за отваряне на нова страница за подобряване на хранителните ви навици. „Яж за двама" и „яде ми се торта и чипс – бебето иска“ са вярвания от времето на баба, а ние всички знаем, че всеки, който е успял да убеди баба си, че не е гладен - може да промени света. Как се отразяват тези остарели вярвания на бъдещата майка и на нероденото ѝ бебе ще разберем отново от Таня. Тя ще ни разкаже пак за храните, които можем да хапваме с удоволствие, както и за подходящата доза движение по време на бременността. Ще преговорим възможно ли е да практикуваме спортове и на какви процедури спокойно да се подлагаме. Очаква ни поредната тема с полезности, които невинаги има кой да ни каже.

За следващите лекции на BG-Mamma и "Слънчогледи - училището за родители" можете да се запишете ТУК.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 11:19 от Редактор**

# 20
 • Мнения: 700
Щастливи сме, че интересът към лекциите расте все повече и повече и виждаме нови лица всеки път.
Лекцията ни със "Слънчогледи - училището за родители" за техники за облекчаване болката при раждането, събра много бъдещи майки и татковци.
Отгoворихме на всички въпроси и накрая всеки си тръгна с голяма доза облекчение и спокойствие.За да бъдете част от следващите лекции за бъдещи и настоящи родители, запишете се ТУК.

# 21
 • Мнения: 700
А ето и какви лекции са ни подготвили Ася и Таня за месец август:

1 август – Ася: "Захранване на бебето – лесно и вкусно"
"С какво да започна?", "По кое време на деня?", "Колко храна да му давам сега?", "А сокче откога?" – въпроси, въпроси... И на всеки един от тях има поне 100 отговора. А ние може да ги сведем до броя на пръстите на едната ви ръка. Не въпросите. Отговорите. И два от тях са: "Няма нищо сложно" и "Водете се от бебето". За да научите останалите и за да разберете как да улесните живота си – заповядайте при нас.

8 август – Таня: "Във форма след раждането – мисия възможна?"
Какво ще се случи с тялото ми след раждането? Въпрос, който майките си задават със свито сърце и се чудят как ще изглеждат коремът, гърдите, краката и ей онези там "тлъстинки". Дори и да не сте от тези майки, заповядайте. По увлекателен начин ще научите за обратните процеси, които протичат в тялото веднага след раждането. Ще разберете кога се очаква да спре кървенето; ще претърпят ли промени гърдите ви; възможно ли е да спортувате, докато кърмите; какво е диастаза на коремните мускули и как да се справим с нея. Ще ви информираме по всички важни въпроси, дори и по тези, които се притеснявате да зададете.

15 август - Ася: "Бебето от 0 до 3 месеца – двигателно развитие. Грижа за кожата и масаж"
Със сигурност не очаквате бебето ви да ходи и да говори на 2 месеца, но какво да очаквате всъщност? Откога да започнете да правите масаж и как да се справите с това вечно мърдащо и често плачещо човече? Има ли лек за коликите и кога бебето ще започне да спи по цяла нощ? Това са само част от въпросите, на които ще получите отговор. А ние нямаме търпение да чуем какво още имате да ни питате. И какво имате да споделите с нас.

22 август - Ася Демирева: „Грижа за бебето от 4 до 12 месечна възраст”
"Не се става лесно човек - е популярна фраза. Но колко трудно всъщност е това? Елате при нас, в Слънчогледи, за да си споделим и да знаете - кога да очаквате бебочеството да седне, кога да пропълзи и кога да проходи. Нужно ли е да го слагате на гърне. Колко важно е за него да го оставяте да крещи и да опознава гласа си и други изключително важни постижения, през които ще преминете заедно (и, които ще разказвате за негов срам на сватбата му). Информацията е сила. В случая е буквално жизненоважна. За да повярвате, че някои неща не се случват само на вас, а на всички, които минават през конкретните фази на порастване на мъника. Защото не се става лесно голям..."

29 август – Ася и Таня: „Необходими вещи за бебето”
Чудите се от какво имате нужда, за да посрещнете бебето у дома? Ако трябва да сме честни - само от любов. Но, ако ви се говори за вещи, елате и донесете всички списъци с "необходимости", които някой ви е дал. Ще ги съкратим заедно. И ще ви помогнем да ги направите полезни, а не финансово сриващи семейния бюджет.

За да присъствате на следващите лекции на BG-Mamma и "Слънчогледи - училището за родители", запишете се ТУК.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 11:19 от Редактор**

# 22
 • Мнения: 680
На първата ни лекция за месец август "Захранване на бебето - лесно и вкусно", Ася ни даде ценни съвети коя храна е най-подходяща за нашето бебе. Научихме какво е полезно за нежното бебешко коремче и с кои храни и напитки да започнем.Станете и Вие част от слънчогледовите родители и се присъединете към следващите ни лекции.
За да запазите своето място, попълнете формата за записване ТУК.

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 14:07 от Редактор**

# 23
 • Мнения: 680
На лекцията от 8-ми август "Във форма след раждането - мисия възможна?", Таня ни разказа какво се случва с женското тяло и как да се раздвижим непосредствено след естествено раждане и секцио. Научихме след колко дни ще спре кървенето, как ще се променят гърдите и дали е препоръчително да се спортува.За да се присъедините към следващите лекции на нашето слънчогледово училище, непременно се запишете за предстоящите лекции ТУК.

# 24
 • Мнения: 680
С много усмивки, отговори на безброй въпроси и полезна информация мина поредната лекция на „Слънчогледи – училището за родители“ и BG-Mamma. На лекцията "Бебето от 0 до 3 месеца - двигателно развитие. Грижа за кожата и масаж" Ася ни разказа по информативен и забавен начин, как да се справяме с нашето малко човече, което вечно мърда и плаче. Научихме как да се грижим за кожата на бебето, как да почистим пъпчето му и кога тo ще може да спи по цяла нощ.

За да бъдете част от следващите лекции за бъдещи и настоящи родители, запишете се ТУК.

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 13:26 от Редактор**

# 25
 • Мнения: 2
Здравейте! Ще стартирате ли скоро нов курс за родители? Благодаря!

# 26
 • Мнения: 680
Здравейте! Ще стартирате ли скоро нов курс за родители? Благодаря!

Здравейте,

за месец август остават още две лекции:

22 август - Ася Демирева: „Грижа за бебето от 4 до 12 месечна възраст”
29 август – Ася и Таня: „Необходими вещи за бебето”

Очаквайте скоро и програмата за месец септември.

# 27
 • Мнения: 680
Щастливи сме, че интересът към лекциите на "Слънчогледи - училището за родители" и BG-Mamma расте!  
Представяме ви гост-лекторите ни за месец септември.


Любомир Марчев-Дуви
   Любомир Марчев-Дуви е един от малкото цивилни граждани в България, сертифициран като инструктор по оцеляване в градска и извънградска среда. На 35 години, баща на син, който е сертифициран да му вдига кръвното и да го поставя в неочаквани ситуации.

Д-р Бояна Петкова
   Бояна Петкова е родена в София през 1981 г., и е прекарала 14 години от живота си в Хелзинки и Берлин, където е завършила медицина. От 2007 до 2016 г. работи в Университетската детска болница в София, а от 2010 г. е специализант по педиатрия с особени интереси в палиативните грижи и холистичния мултидисциплинарен подход при работа с недоносени новородени и хронично/терминално болни деца, при който в центъра на грижата се поставя семейството, а не болестта на детето. От близо 10 години е активист в областта на майчиното и детско здравеопазване с фокус върху подобряване на цялостната система за грижи за бременната и раждащата жена. През 2012 год. основава фондация „Макове за Мери” за подкрепа на родители, преживели перинатална загуба, а от 2017 г. е медицински експерт във фондация „Нашите недоносени деца“.

Мирослава Филипова
   Мирослава Филипова навлиза в сферата "мама-и-бебе" преди 5 години, когато отглежда сина си и осъзнава колко "дупки" има за запълване в тази сфера и от колко много подкрепа се нуждаят майката и семейството с малко дете. Започва съзнателно да търси начини да бъде полезна за майките и бебетата - от подготовката за раждане, по време на раждането и след това в родителството. Завършва няколко обучения и става професионална дула, инструктор по подготовка за раждане и доброволен консултант по кърмене. През това време опитът ѝ показва, че да носи бебето си в ергономична раница и слинг е удобно, както за него, така и за нея и ѝ позволява да посещава събития и обучения, да пътува и да се чувства в свободна, заедно с бебето. Създава Фейсбук страница с информативен характер, за да споделя с други родители ползите от бебеносенето, която се развива в първия електронен магазин www.roshavo.com за ергономични пособия за носене на бебе и аксесоари за природосъобразни решения в родителството. Мира не спира до тук и заминава за Лондон, където преминава обучение за консултанти по ергономично носене на бебе към Trageschule UK. В момента е консултант по бебеносене в София, а "Рошаво" се превръща в семейно начинание и кауза. Майка е на две деца - Виктор и Елия.

Ето и кои ще са новите лекции през септември:

5 септември с Любомир Марчев-Дуви: „Подготовка и реакции при екстремни и бедствени ситуации, когато сме с бебе и малко дете“
Най-хубавото на живота е, че е неочакван. И както си стоим в хола, изведнъж става земетресение. Знаете ли как да реагирате, когато сте с бебе у дома и нещо такова се случи? А имате ли пожарогасител в дома си? Простете ни, че предполагаме отговорите на тези въпроси (а и други, свързани с това да останем живи и здрави по време на бедствие) и те са "Не". Е, затова сме поканили Любо. Той подробно и професионално ще ви обясни какво е нужно да знаете и да имате у дома си, как се приготвя раница за спешни състояния и дори как се приготвя аптечка за детската площадка. Съветваме ви да не пропускате тази важна лекция.


12 септември с д-р Бояна Петкова: „Боледувания през първата година на бебето - кога да търсим лекарска помощ и за какво да внимаваме?”
Ние не можем да ви подготвим за палитрата от негативни емоции, които ще минат през вас, когато бебето ви се разболее за пръв път. Нито за втори. Нито за трети... Но можем да ви кажем какво да очаквате, как да реагирате адекватно, за какво да следите, кога е редно да потърсите консултация, кога трябва да се насочите към спешното отделение и кое да изберете, спрямо състоянието на детето. Тези базови знания ще получите от д-р Бояна Петкова, която ще изслуша и отговори на всичките ви въпроси и тревоги.


19 септември с д-р Бояна Петкова: „Ваксини и имунизационен календар – въпроси и отговори.“
Темата за ваксините е една от най-важните за родителите и поражда много въпроси, които вероятно всички ние сме си задавали. Заповядайте, за да получите информация, базирана на научни изследвания и доказателства, обяснена на разбираем език. Както винаги д-р Бояна Петкова ще отговори търпеливо на безброй въпроси и вълнения, за да можете да вземете информирано решение.


26 септември с Мирослава Филипова: „Бебеносене – как и защо?“
Ако не сте сигурни дали бебеносенето е за вас, или пък сте убедени в ползите и удобството да сте близо до бебето, но се колебаете кое е най-подходящото пособие - заповядайте. Ако бебето ви е спокойно само когато е „на ръце”, но те, заедно с гърба ви, изнемогват, а в добавка на това се притеснявате, че ще го разглезите - елате. На срещата с Мирослава Филипова - консултант за ергономично носене на бебе, ще научите и как да получите доволно бебе + свободни ръце, подкрепяйки физиологичното развитие на бебето и получавайки свободата на действие, от която имате нужда.


Станете част от слънчогледовите родители на BG-Mamma!


Лекциите с д-р Бояна Петкова ще бъдат с входна такса 5 лв.
Запазете своето място ТУК.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2017, 16:52 от Редактор**

# 28
 • Мнения: 680
Интересът към лекциите на "Слънчогледи - училището за родители" и BG-Mamma расте все повече и повече и виждаме нови и усмихнати лица всеки път. Този вторник офисът на BG-Mamma се изпълни с много бебенца и техните родители.
Този път се събрахме, за да разберем повече за развитието на бебето от 6 до 12 месечна възраст. Ася ни разказа кога да очакваме бебето ни да седне самостоятелно, кога ще пропълзи и проходи и колко е важно за него да опознава гласа си.За да се присъедините към следващите лекции на нашето слънчогледово училище, непременно се запишете за предстоящите лекции ТУК.

# 29
 • Мнения: 680
На лекцията от 5 септември „Подготовка и реакции при екстремни и бедствени ситуации, когато сме с бебе и малко дете“ се запознахме с Любомир Марчев-Дуви - един от малкото цивилни граждани в България, сертифициран като инструктор по оцеляване в градска и извънградска среда.
Научихме кои са най-важните неща, които трябва да носим в дамската си чанта, какво трябва да съдържа детската аптечка и как да бъдем оптимално подготвени при екстремни ситуации като пожар, наводнение или земетресение.За да бъдете част от следващите лекции на BG-Mammа и "Слънчогледи - училището за родители", запишете се ТУК.

Общи условия

Активация на акаунт