8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 316
  • 737
  •   2
Отговори
# 630
Kimbolina,

https://www.rabotilnicazaznanie.com/kursove-i-shkoli/ Математика за 8. Клас при Емил Карлов
Здравейте момичета, не съм от най-пишещите, но пък редовно ви поглеждам как сте. Като видях г-н Карлов и не мога да не се включа. Ники ходи при него на подготовка при него преди време, когато преподаваше в нашето МГ и беше много възхитен. Децата от МГ в Ямбол загубиха много от приместването му Disappointed Relieved
Иначе не се включвам, че наборът така се е отпуснал, че не зная какво да го правя. Навъртял едни ниски оценки, а най-лошото, че изобщо не му пука. Не знам как ще я караме.

# 631
  • София
  Да се оправят болните! Няма да посрещате Дядо Коледа с червен нос и да му кихате насреща!  Hug

Аз бях в събота на РС и вече се чувствам по-спокойна. Много е различно това училище. Цялата организация на учебния процес, отношението на учителите, очакванията от децата-всичко е различно.
  Очаквах да ми "шокат канчето" , бях ви писала за издънките на Заплеса, а учителите всъщност оцениха като много позитивен знак поведението му след това. Започнал е да се консултира с тях за неяснотите по проектите, дали е разбрал правилно и те смятат, че това е много добре. Един вид той се дъни и им създава допълнителна работа, а те му се радват.  Crazy
   Всъщност учителите очакват да бъдат търсени за консултация и помощ, но това да идва от децата. Моето явно е схванало идеята, защото в последните седмици си е записало няколко такива консултации и хелп-часове, като едната била в същия ден, в който са взели урока. По ИТ или информатика беше, не разбрал и още в обедната почивка отишъл да пита, да му дообяснят. Аз едно време бих се скъсала от ровене из учебници и помагала, но не бих занимавала учителката. При тях явно е различно.
  Като цяло започвам да се успокоявам и да харесвам училището. Нито е толкова страшно, колкото се говори за него, нито пък е особено трудно. Не правят компромис с оценките, но пък те се формират от толкова много различни части, че ако внимаваш и си концентриран не е никакъв проблем да изкараш отличен.

И разбира се отново да ви разкажа колко е разсеян:
Връщат им тест по мат. Писали му 49 от 50т. Писал определение за средна отсечка в трапец и написал, че тя свързва средите на двете ребра.  Госпожата му обяснила, че малко се е заяла, но не могла да повярва, че някой може да е толкова разсеян! А моето я гледа и си мисли: "Горката жена, тя наистина не е наясно какво ще и причиня до края на годината! Дори не подозира на какво съм способен!" Ама така си го мисли, с добро чувство, просто констатира неизбежното.  Joy

# 632
... И разбира се отново да ви разкажа колко е разсеян:
Връщат им тест по мат. Писали му 49 от 50т. Писал определение за средна отсечка в трапец и написал, че тя свързва средите на двете ребра.  Госпожата му обяснила, че малко се е заяла, но не могла да повярва, че някой може да е толкова разсеян! А моето я гледа и си мисли: "Горката жена, тя наистина не е наясно какво ще и причиня до края на годината! Дори не подозира на какво съм способен!" Ама така си го мисли, с добро чувство, просто констатира неизбежното.  Joy
Smiling Imp догодина ще е интересното, като учат математика на английски, сборника и учебника са на български, работните листа и тестовете са на английски... Ще дойде времето на бисерите за някой "толкова разсеян" Smiling Imp
Само с математиката е такава мешАвица с "англериан" Wink иначе само профилните дисциплини са им по двата учебника - и американския и българския (11-12клас) (Нооо.... българска диплома=> МОН =>учебен план, съгласно изисквания на МОН Head Band)

# 633
  • гр. София
galimar, оплескала съм нещата... Много се извинявам... Embarassed Това е информация, която не важи за тази учебна година. Господинът по БЕЛ е направил съпоставка между изискванията от миналите години и сегашните изисквания, децата правилно са записали в тетрадките, но... аз като не знам какво да гледам... Ученичката ме стрелна с поглед после  Sick
peneva_a, благодаря ти  bouquet за коректната информация, която си постнала след мен  ooooh!
galimar, обещах да ти пиша върху какъв материал иска нашия учител по БЕЛ да се готвят учениците, които ще участват на олимпиадата по БЕЛ. Господинът им е казал, че ще има няколко теми по избор на учениците за аргументативен текст (интерпретативно съчинение или есе) по проблемите от литературните творби, които в момента изучават.  Thinking
На общинския и на областния кръг било разрешено ползването на конкретния литературен текст.

Регламент олимпиада БЕЛ https://www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=13348
Всички олимпиади регламентите са тук https://www.mon.bg/?go=page&pageId=16&subpageId=80

Последна редакция: вт, 05 дек 2017, 10:50 от Mama Mimi

# 634
  • София

Скрит текст:
Да се оправят болните! Няма да посрещате Дядо Коледа с червен нос и да му кихате насреща!  Hug

Аз бях в събота на РС и вече се чувствам по-спокойна. Много е различно това училище. Цялата организация на учебния процес, отношението на учителите, очакванията от децата-всичко е различно.
  Очаквах да ми "шокат канчето" , бях ви писала за издънките на Заплеса, а учителите всъщност оцениха като много позитивен знак поведението му след това. Започнал е да се консултира с тях за неяснотите по проектите, дали е разбрал правилно и те смятат, че това е много добре. Един вид той се дъни и им създава допълнителна работа, а те му се радват.  Crazy
   Всъщност учителите очакват да бъдат търсени за консултация и помощ, но това да идва от децата. Моето явно е схванало идеята, защото в последните седмици си е записало няколко такива консултации и хелп-часове, като едната била в същия ден, в който са взели урока. По ИТ или информатика беше, не разбрал и още в обедната почивка отишъл да пита, да му дообяснят. Аз едно време бих се скъсала от ровене из учебници и помагала, но не бих занимавала учителката. При тях явно е различно.
  Като цяло започвам да се успокоявам и да харесвам училището. Нито е толкова страшно, колкото се говори за него, нито пък е особено трудно. Не правят компромис с оценките, но пък те се формират от толкова много различни части, че ако внимаваш и си концентриран не е никакъв проблем да изкараш отличен.

И разбира се отново да ви разкажа колко е разсеян:
Връщат им тест по мат. Писали му 49 от 50т. Писал определение за средна отсечка в трапец и написал, че тя свързва средите на двете ребра.  Госпожата му обяснила, че малко се е заяла, но не могла да повярва, че някой може да е толкова разсеян! А моето я гледа и си мисли: "Горката жена, тя наистина не е наясно какво ще и причиня до края на годината! Дори не подозира на какво съм способен!" Ама така си го мисли, с добро чувство, просто констатира неизбежното.  Joy

Да ти кажа, пък аз в началото си мислех, че не може да е толкова трудно, а сега започвам да мисля, че никак не е лесно това училище - изисква да си непрекъснато на ниво, защото дори и отнощението ти към часа влияе на оценката.
Ще ми е интересно да споделиш какво ви каза г-жата по Философия. На мен много ми хареса - изключително ерудирана жена, но направо ги "разкости" тези деца - бяхме около 10 родителя при нея и тя дръпна такова "конско", че накрая се притесних, ще успеят ли да завършат. Моята е с 2 отлични и една 5 (на презентация) - не е успяла да защити тезата си.

Моята е тресе пубертета, ама много и се дразня на непрекъснатата смяна на настроения. Уж е супер и е в добро настроение и изведнъж почва да се цупи. Дума не може да и се каже, всичко приема лично и едва ли не искаме да я обидим Rolling Eyes

# 635
...Да ти кажа, пък аз в началото си мислех, че не може да е толкова трудно, а сега започвам да мисля, че никак не е лесно това училище - изисква да си непрекъснато на ниво...
Ще ми е интересно да споделиш какво ви каза г-жата по Философия. На мен много ми хареса - изключително ерудирана жена, но направо ги "разкости" тези деца - бяхме около 10 родителя при нея и тя дръпна такова "конско", че накрая се притесних, ще успеят ли да завършат. Моята е с 2 отлични и една 5 (на презентация) - не е успяла да защити тезата си...
Каза ли ви как от няколко години застъпват поколението, което вече не чете... Чете малко, само задължителното... "Дори тук при нас, тези деца дето постоянно им се налага да четат, не само от учебника и те са забравили да четат!" (говореше за единици във випуск...) Много говори тя за четенето с разбиране, за способността за извличане на същественото и за прилагането му в дискусия...  За познаването на контекста... не просто една философска теория, а историческото време и място и т.н.
В първата презентация следва да защитят теза, която е тяхна... скоро ще имат задача в дискусия да защитават страна, която не е "тяхната", т.е. може съществено да ти противоречи на мирогледа, но (като адвокат) да защитиш това което трябва и да обориш чуждата теза с аргументи... по възможност обективни или ползвайки логична и призната теория...
Ама ти все още гледаш оценките като отлични и 5тица Thinking 90% са петица, но и 85% също... а 92% и 99% са шестица... но 90% и 99% са едно, 85% и 92% са друго, а и много зависи кое с каква тежест Wink Почвай да разсъждаваш по в екселски таблично преизчислен вид и няма да се шашкаш толкова Hands Plus1

Моята е тресе пубертета, ама много и се дразня на непрекъснатата смяна на настроения. Уж е супер и е в добро настроение и изведнъж почва да се цупи. Дума не може да и се каже, всичко приема лично и едва ли не искаме да я обидим Rolling Eyes
Оооооо, свиквай... Това го виждам и при 18годишния, за 14 да не говорим... Големия каква, че е "Стрес,
 мамо! Това е положението!", малкия не обяснява, муси си се!
Скрит текст:
Но вчера си говорихме с моя мъж че мъжете и на 54 пак са такива тънкообидни, сръдливи и сменящи настроението от еуфория до скандал... Май и на 44 пак са така... за 24 и 34 нещо не си спомням...
Но пък с девойките уж преминава все по някое време Wink
Оооооф, и кифлата скоро ме чака, че те девойките май от 11 ги почва...

# 636
  • София
Каза ли ви как от няколко години застъпват поколението, което вече не чете... Чете малко, само задължителното... "Дори тук при нас, тези деца дето постоянно им се налага да четат, не само от учебника и те са забравили да четат!" (говореше за единици във випуск...) Много говори тя за четенето с разбиране, за способността за извличане на същественото и за прилагането му в дискусия...  За познаването на контекста... не просто една философска теория, а историческото време и място и т.н.
В първата презентация следва да защитят теза, която е тяхна... скоро ще имат задача в дискусия да защитават страна, която не е "тяхната", т.е. може съществено да ти противоречи на мирогледа, но (като адвокат) да защитиш това което трябва и да обориш чуждата теза с аргументи... по възможност обективни или ползвайки логична и призната теория...
Ама ти все още гледаш оценките като отлични и 5тица Thinking 90% са петица, но и 85% също... а 92% и 99% са шестица... но 90% и 99% са едно, 85% и 92% са друго, а и много зависи кое с каква тежест Wink Почвай да разсъждаваш по в екселски таблично преизчислен вид и няма да се шашкаш толкова Hands Plus1

Ха, ти да не беше с нас Simple Smile - буквално точно това обясняваше - не могат да се изказват, не правят причинно-следствени връзки, четат малко и за това им е беден речника, не могат да формулират ясни изводи......

Да ти кажа опитвам се да си настроя мисленето, но ми е много трудно това с процентите все още, защото един път са точки, друг път %, имат различна тежест. А и тази госпожа не въвежда в engage, и като ми каза точките на презентацията уточни, че е 5. (иначе две 100% и едно 20т. от 25т, това видях в нейния дневник-тефтер).

# 637
Здравейте.
И Сашо нещо се опитва да се разблява. Вчера и онзи ден беше много хремав. Днес сякаш е малко по-добре.
Ходи на училище, защото вчера правиха контролно по МАТ, а днес имат по история.
Бързо оздравяване на болните!

# 638
Ха, ти да не беше с нас Simple Smile - буквално точно това обясняваше - не могат да се изказват, не правят причинно-следствени връзки, четат малко и за това им е беден речника, не могат да формулират ясни изводи.
Да ти кажа опитвам се да си настроя мисленето, но ми е много трудно това с процентите все още, защото един път са точки, друг път %, имат различна тежест. А и тази госпожа не въвежда в engage, и като ми каза точките на презентацията уточни, че е 5. (иначе две 100% и едно 20т. от 25т, това видях в нейния дневник-тефтер).
В събота бях в коридора, за да се видя с географичката, та се подсетих... Иначе това съм го чувала 2 години... но част от това гарнирано с "Към родителите на този, този и този чин, не се отнася" Smiling Imp
Свикни, че всичко е %, т.е. 20т/25т=80% Sad тежестта тя би трябвало да я е казала на първата среща или на тях...

За Болните, и Калоян между тях... Вчера се събуди с главоболие, стегнах го уж, пратих го на училище с уговорката, че ако нещичко не му е комфортно се прибира.. обади ми се след 3тия час, как пак е почнало главоболието... Вечерта личната лекарка каза, че му е леко зачервено гърлото, само вит. С нещо леко за гърлото и 3-4 дни нурофен/парацетамол ... Бележка само за вчера и за днес да е вкъщи на топличко, да се наспи едно хубаво и така... Той и не искаше да си остава повече де Wink

# 639
Цитат
Цитат на: rosita_ta в вт, 05 дек 2017, 10:48
Аааа, това е и у нас обстановката, Добавям само, че ме обвинява в агресия всеки път, когато го помоля да свърши нещо. Под "нещо" разбирайте : писане на домашни, оправяне на стая, чистене на лице.
Представям си, ако го помоля да ми помогне нещо по - сериозно, сигурно ще пише оплакване до ЕСПЧ.

# 640
  • Русе
Пу-пу, Алекс се държи доста прилично за пубер. Рано го хвана и чак големи драми не сме имали. Реагира на баща си малко по-остро но там и без това два твърди камъка трудно мелят. Иначе е изпълнителен и каквото го помоля става и го свършва.
Вчера се завърна с поредната 6-ца. След като омърморих света че така трябваше да бъде предната година, той се защити с тезата че сега му се учило и не когато трябвало. "Насила хубост не ставала".

П. С. Забравих  ooooh! Болните да оздравяват бързо и без усложнения Praynig

# 641
  • столицата
Ели, много се радвам всеки път, когато пишеш за положителната промяна в Алекс. И моето го тресе пубертета, но го хвана малко по-рано. Тази година на моменти се опитва да демонстрира промяна на настроение, но им дават достатъчно за учене, за да не може да се развихри.
Момичета, предстои ни рожден ден. Желанието е да покани класа /тук е емотиканчето-човечето, което се хваща за главата Simple Smile плюс някои странични приятели. Хем се радвам, че се разбира толкова добре с всички нови съученици, хем няма да я женя все още ..... А и пусто зима е. Иначе бих спретнала един пикник на Витоша. Идеи?

# 642
И нас ни чака рожден ден ,като младежа иска да празнува със съученици и приятели от стария клас.Мислихме и решихме кино +почерпка.

# 643
  • София
За много деца накуп е сложна организацията на РД. Най-добре е наистина кино +хапване +мотаене по мола. Иначе, боулинг или стая със загадки, но за по-малко деца.

# 644
Всички болни бързо да оздравяват! Амаха!

На нас също ни предстои родителска среща. Надявам се да мине бързо и с добри новини.

Вчера пък се получи глупост с физическото, но не ми се разправя.

Моят син се е записал да участва на олимпиадата по математика (ходи от 5 клас). Обаче гледаме примерните задачи и там задачи с корени, а нашите са далече от тези уроци. Изглежда много са изостанали с материала, обаче трудно се ориентирам, защото нали се водят че са по нова програма. Та искам да попитам, вашите деца взеха ли коренуването? До къде сте с материала по математика?

Общи условия

Активация на акаунт