Бебета, родени в чужбина - Нова тема!

• 55 877
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Илейн, все едно ми описваш Маги. Дай и само да се катери, да се пуска по пързалката в детския център и да яде пастели. Дечицата кротко седят и редят пъзели и мачкат пластелин, а моето диване е на пързалката или бърка кал на дървената кухня:)Книги купувам само от чарити шопове, поне да не ме е яд като ги гризе и къса ( вече не го прави толкова често, но все пак).  Аз мисля да и купя anatomically correct doll, ще мина през Smyths в сряда. Това ще и е подаръка, друго не ми хрумва. Мислех дървена тротинетка, но ми се струва че само ще се катери отгоре и и няма да я ползва по предназначение.
П.п. Добре дошли на новите мами и деца Simple Smile

# 106
И ние си патим с докторите. И аз не давам нищо при лека температура, веднъж беше вдигнала по-висока и тогава и течен аналгин и дадох. За под 38 не давам. Тя дори и без ясла, боледува през 2-3 сесмици, дори последното не можа да го изчисти 1 месец. Дори и антибиотик и дадоха накрая, 3 дни след като го спря и айде пак. Не ме притеснява, че има сополи или кашля, но при всяка настинка ми прави круп. Дори последния път викахме линейка, защото едва дишаше. И всеки път става все по-злеи по-зле. За по-малко от 6 месеца имаше 5 такива епизода, с последните 2 на стероиди. Докторите тук само и слушат гърдите, ако няма нищо си тръгваме и така до следващия път. Сега чакаме направление за педиатър, защото на мен ми се струва, че не есамо най-обикновена настинка.

# 107
  • USA
Уоу добре дошли на новите мами!
Въобще нямате изчитане,а само една седмица не съм влизала и 6 страници Simple Smile
Малкия ми син имаше рожден ден точно след хелоуин ,а тук е голямо нещо... Анджи беше малко настинала и все още точи сополи,но е на оправяне.
Ясли/градини и в Америка няма държавни и такова удоволствие би ми струвало (поне в нашия щат)около 2.500$ за целодневна с хубава храна.Аз имам 3 деца и ако трябва да работя,това означава 6 хиляди $ да заминават за детска градина на месец.Ами аз не мога да ги изкарам ,че да ги дам.Майчинството е 3м. но ако не си на трудов договор нямаш и тях.
Айа Купувам детски бои на крайола(тук са най-популярната марка) те се мият/перат,но все пак и обличам престилка и на масата слагам нещо.Купила съм специални чашки от които вода не се разлива или трябва много да се постараеш за да разлееш.Общо взето пазарувам така,че да не си създавам много работа в чистене после.
Имам годишен абонамент за детски музей и ги водя там всяка седмица.В стаята за арт откарват цял час.Лепят,рисуват,мачкат глина.. От към места за ходене не се оплакваме има много доволно и разнообразно,даже мисля прекалено чак до разглезване.
Гледам,че за раждането сте писали.То е много относително и зависи от много неща.С много приятелки  тук сме говорили на тази тема,но при всеки е разична практиката вероятно и доктора има големи заслуги за метода на раждане.Много лекари избират секциото като по-лесно предвидимо и по-добре заплатено,но моя опит е друг.Всичките ги родих нормално,но с епидурална упойка и не я сменям за нищо. Второто  третото не бяха по-бързо ,нито много по-рано от термина. С второто ми раждане се наложи предизвикване и благодарение на това,че първото родих естествено,не отнесох секциото. Бебето беше с увита пъпна връв 2 пъти през врата и ме задържаха в болницата защото тоновете му се губеха при всяка контракция. Разкритието ми беше нищожно,а контракциите като за напъване.Не ми пускаха окситоцин,но използваха други методи да достигна до разкритие,които всъщност бяха доста по-болезнени от контракциите. За да не се стресира бебето му вкарваха обратно течност тъй като бях с изтекли води и цялото ми раждане бях седнала защото във всяка друга поза се губеха тоновете му.Дваха ми кислород допълнително и 10 човека хвърчаха край мен през цялото време.Не знам дали не получих пълното разкритие от притеснение...Както и да е много ги благославях,че всичко мина естествено.
Ще се включа и по други теми скоро.

# 108
  • На остров
Кала винаги с удоволствие те чета!  Голяма енергия струи от теб!
Една позната тук е родила преди няколко дена госпожица 4 700 и 53 см. Като с видели на ултразвук че е голяма мома са и предложили секцио.  Тя е отказала.

# 109
Кала, и аз не знам как успяваш с всичко това да се справиш, че чак и да пишеш във форума. Възхищавам ти се! А цената на градините при вас е безумна...

Тук една блогърка август роди третото си дете около 5100. И това на земята или на дивана беше, не помня, у тях с две акушерки. Ама явно не са знаели, че е толкова голямо бебето, защото тя пише, че като и го сложили на гърдите се зачудила, че май е тежичък и едва дишала, и после като го претеглили мъжът и и казал, че е родила бебе-гигант. То направо си е опасно май толкова голямо бебе вагинално раждане извън болница, чудно как не са забелязали, че е голямо...

# 110
Моят бонбон последно две-три седмици преди раждането го измериха под 3кг и аз си викам ей сега като качи още малко и стане 3200-3400, пей сърце. Е 3970 се оказа, 54см. По-добре, че не знаех Kissing Heart Две в едно и ти сестра по съдба се оказваш, 46 часа пък при мен бяха от изтичане на водите до раждането, в 6 сутринта се почна с болезнени контракции и зачестяващи, викам си ей родих за 2 часа. Към 11 бяха на 5мин и дойдоха акушерката и дулата, аз сериозно се притеснявах, че ще родя у нас ама 3см разкритие. До вечерта така изкарах, те се прибраха да спят, аз скимтях цяла нощ и на другия ден ранния следобед се донесохме в болницата, 5см. Сядах, ставах, във вана висях, но накрая стигнахме до окситоцин уви и адът се отвори. Да е жив и здрав анестезиологът, чак заспах след упойката. Другия път може и да не се дърпам толкова. И искрено се надявам второто по-бързо да излезе Simple Smile Като ми каже някой, че имал дълго раждане 16 часа и ми идва и да се смея, и да плача Stuck Out Tongue Winking Eye

# 111
Моето се роди 4080. Изобщо не знаех колко ще е. Правяст само 2 скана за цялата бременност, през 12 и 20 седмица. После само с опипване на корема от акушерка до края и така се преценява в какво положение е бебето. Ако е рискова бременността, тогава правят сканове по-често. Но като цяло всичко си е оставено на природата.

# 112
Специално за скановете в Япония държат рекорд. На всеки 3 седмици до 35 г.с. , а после всяка седмица скан и тонове. Но аз не се оплаквам, така се чувствам по-спокойна. В крайна сметка, ще имам 2 деца, не 10, та да ми омръзне 😜

# 113
  • На остров
Сноуче то не се знае може и повече от 2 Simple Smile.
Вие до кога ще сте в Япония?
Маманорие как сте? По добре ли е Дечко? Даваш.ли пробитик?

Ние сме на път пак да се разболее...

Kala а колко струват училищата при вас?

Илейн много весели игри и успешен старт пожелавам на С.!

# 114
Две в едно, благодаря, добре сме.
Днес бяхме на контролен преглед. Предния път в паниката не съм разбрала правилно. ЦРП на Мони е било 165, при норма 5. Днес беше 55. Бяхме при нашия лекар и говорихме на спокойствие. Имаше и стажанти. Общо взето, тук се учат на нас. Постоянно има нови лекари, които си карат стажа  и си заминават. Търсят в интернет симптими и според тях поставят диагноза. Днес го попитах точно за пробиотик. Рови в интернет и заключи, че е малка. Попитах, дали не може да давам Биогая. Посъветва се с google и каза, че капките са подходящи за нея. В петък ни викат пак на контролен преглед.
Две в едно, не съм забравила за снимките. Просто тези дни ми беше много натоварено.

# 115
  • На остров
Високо ви е Црп не знам на български цялото му име тук се инфекциозна стойност.  Радвам се, че сте по добре!
Няма лошо в стажантите тъкмо свежа кръв. Иначе в лекарката професия всичко е на принципа проба грешка.
За снимките не е спешно, аз съм била само до ниво да е светло от 9 до 13.30 но някой ден ще новия мм за Трьомсо или Нарвик.

# 116
  • USA
Колко успявам с всичко,ще си покаже един ден ако от децата станат хора и майка им е с всичкия си Simple Smile
Форума го преглеждам докато ям,че ми е много скучно да правя само едно нещо Simple Smile
Училищата са ни безплатни от предучилищна до края ако децата са в дистрикта на който плащаме данъци. Данъците годишно са ни по 8 хиляди $.Предучилищната е половин ден,най-големия ми е в предучилищна и ако работех трябваше да му плащам половиния ден и на него... Не се оплакваме просто сме избрали по-удачния за нас вариант и за това и децата са с малка разлика,че да ги изгледаме на куп както се казва Simple Smile
Бабата удри по едно рамо та не сме съвсем без помощ.Пращам и гости от време на време та и на нея да не и е скучно или ако не съм успяла да сготвя като сме били на вън и ги карам да ги нахрани от време на време.Яденето ми е най изнервящата час.Не знам вашите капризни ли са,но моите са мега и това,че вчера са яли нещо и им е харесало,съвсе не означава,че днес ще го ядат. Точно за това намразих готвенето.
Сканове и аз имах много,но както писах и преди(водиха ме рискова) и не знам дали при нормална бременност са чак толкова много. Моите бяха като по калъп еднакви между 2.600 кг и 2.700кг и 48см. Последното до последно ме ръчкаха да ме индуцират,че е малко,пък то си беше съвсем като братята. Аз после като се родят добре ги угоявах и със спирането спираха и растежа на дебелина. Вечно ме питаха хората какво ям,че така ги угоявам  Simple Smile
При мен настинката размина и съм друг човек. Най-кошмарно е мама да е болна и то при мен след ражданията стана така,че се сдобих при настинка с ужасно главоболие и вместо нормално да ми потече носа или да ме боли гърлото аз умирам от болка в главата.
Моята мома с кукли не играе,нито с плюшки,не че ме учудва де.Тя както може да седи и да не мръдне час ако се е хванала с нещо,така и ако идем на детски център не мога да я стигна. Тротинетка има тя и вече я кара с две колела отпред и едно отзад. Има от батковците и балансиращо колело,но още едва стига до земята,та го прибрах за пролетта. С нищо от играчките за възрастта си не играе и всичко раздадох или продадох. Играе с каквото и големите. За Коледа няма да им купувам нищо голямо. На всички книжки,защото това е нещото което и тримата обожават и по нещо занимателно,но още съм в процес на търсене.За момчетата ми е ясно,но с Анджи съм много затруднена,защото имаме прекалено много неща.Може да си остане с книжката Simple Smile Лошото е,че и брат ми и баща ми ме тормозят да им избирам подаръци и от тях,та от там ми се налага да търся.
Ронка,дано го израстете това често боледуване! Малкия ми син беше страшно болнав до към 18м. Сега мисля,че е най-здрав от тримата. Мисля,че е от айрана дето постоянно пие Simple Smile

# 117
Две в едно, ако и второто ми дете е като първото - ще се моля да оцелея, а за трето няма и да помислям 😂 Много плаче моето. На ден няколко часа все още откарва в рев, търкаляне по земята, гърчене. Освен това е злояда, а и се буди от най-малкия шум. Добре, че приложих тренираното заспиване, иначе и там беше много тежко. Сега, ако може искам спящо, ядящо и самостоятелно дете, което да не влача за крака си 😁 Но най-вече да е здраво, пък и да е като кака си - пак ще се справя.

Мамаорг, това което казваш е потресаващо!!! Как няма да знае какво е пробиотик??? Как ще търси в Гугъл??? Ама и стажант да е!!! Шокирана съм! Тук не знам как е с държавните доктори - много прртупват и не обясняват, но иначе май си разбират от работата. Моят не го заменям за никой ❤

Кала, ти си майка героиня!

Ние ще оставаме тук поне още 1,5 г., а има шанс и за още 3 г след това. Никак не ми се иска, но тук успяваме да спестим много пари, които в Европа няма да можем. Сега си купуваме апартамент във Варна, а после трябва да си вземем и по-голям в Рим. В Рим цените на имотите са космически. Целим се в диапазона от 1 млн евро за апартамент с две или три спални... Та трябва да пестим. Но ако му удължат договора на ММ, ще поискаме от фирмата да плаща детска градина на децата от 3г за Софи и 2г за малчо, а не както сега - от 5г...

# 118
Сноуче ти на 9 месеца ли беше писала, че сте приложили трейнинга за сън? Колко време плака най-много Софи? Четох ревюта и нещо на първо четене радикално ми се стори, то си е CIO в смекчен вариант, но вече ще умра от изтощение с тия приспивания по час и нещо. Отделно вечер понякога е ОК, но други нощи по 3 пъти за по 20мин реве и се приспивания. Вече си мисля, че е по-добре няколко дни повечко рев и да се свършва, то и бебето има нужда от непрекъснат сън.

# 119
Кала, и мен много ме радваш с всяко виртуално включване, надявам се догодина и на живо да ти се порадвам!

За играчките, моето последно време много играе с топка, ритаме из вкъщи, подаваме си я с търкаляне с ръце или крака. Друго, с което се занимава е един камион, на които отделните части се махат и слагат с отверка и болтове. Не че може да върти болтовете или отверката, но се опитва и така се занимава дълго, но аз трябва да към до него и да му обръщам пълно внимание. Почна ли да чета списание (дори седнала до него), почва да мрънка и плаче. В детските кътове, където ходим, много се играе с влакове и паркинги на няколко етажа, по които се пускат колички. Та за това коледният подарък от нас ще е вероятно паркинг, а по-късно и влак. Но и кукли много харесва, носи разни бебета нагоре надолу и повтаря бебе или бейби. То това ще е от баба и дядо.

За спането по метода на Сноуче: ние го приложихме като беше на 10 месеца. Първата нощ плака най-дълго, около половин час, втората 5 минути, третата само 1-2. Скоро след това заспиваше веднага без да издаде звук и не се будеше цяла нощ (11 или 12 часа). Но след това имаше и периоди на регресия, дъбови, скок в растежа, нови умения. Наскоро писах, че се буди, но от няколко дни пак спи по цяла нощ. Така че вероятно пак е било период.

Сноуче, а ти какво бебе си била? Аз съм била много спокойно до година, но след това голям инат, всеки помни как съм плакала на земята по парковете като не е ставало моето. И Р. За сега е като мен. Спокойна първа година, но от няколко месеца почна тръшкане и рев.

Общи условия

Активация на акаунт