Бебета, родени в чужбина - Нова тема!

• 55 881
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • На остров
Аз бих се радвала ако има метод по който да спи цяла нощ не ми пречи приспиването но това буден през нощта.
Сноуче така е, много се спестява като експерти така че се възползвайте максимално.
Ама и ние с камион гаражи и топки си играем. Вие в Сащ ли ще се местните?
Кала съглсна съм с всичко казано за плюсовете от деца с малка разлика, само където човек и много да иска не се явяват децата по поръчка.

# 121
Здравейте!

Ема заспива бързо и сравнително лесно, но се събужда да се кърмим и особено сега като й никнат зъби по 100 пъти. Вече се изморявам много и се замислям да започвам да я отбивам, но не е лесно решение.
И да се включа по темата с играчките - и тя има много и играе само с няколко неща, много обича книжки и да строи кули с кубчета. За Коледа мисля да й подарим някоя книжка и има една играчка - танцуваща панда. По детския канал Панда тя много обича да гледа интервалите, когато анимационен панда маха с ръка и танцува и тук има дискове с детски песнички на Панда и приятелите му. Тя много харсва песничките и мисля, че танцуващата панда ще й хареса.
Кала, с 3 деца съ сигурна, че не е скучно, но не е и лесно. Аз с едно понякога се виждам в чудо, а с 3 само мога да ти кажа, че си страхотна мама.
Какви вкусотии приготвяте за Коледа? Приготвяте ли българските традиционни ястия?

# 122
Ние за празниците ще сме в България и там със сигурност ще ядем традиционните гозби.

Кубчетата и книжките също са от месеци любима занимавка, но има достатъчно за сега и няма да купуваме нови.

А иначе методът не е (само) за заспиване, а за спане по цяла нощ. Идеята е, че трябва да могат да заспиват, за да може и през нощта като се будят, пак да заспиват сами. Иначе и моят заспиваше лесно на гърда, но сред това се будеше n-пъти и търсеше пак гърда.

# 123
  • Дания
Задължително ще сме на традиционни български гозби по Коледа.
Предната Коледа се заканихме, че повече няма да оставаме в Копенхаген по празниците и хоп, тази година чакаме бебе в края на ноември. 😬 Никъде няма да тръгнем с новородено, така че тази Коледа всички идват при нас. Цялото семейство на мъжа ми, семейството на брат му и баба му. Голяма маса ще сме😬Задължително ще направя капама, пълнени пиперки, баница и питка(питката я поверявам на баба му, че е голям майстор). Другите неща да ги мисли свекито. 😉
Кажете ми малко повече за този метод за заспиване? Как да го потърся в гугъл за да прочета повечко информация?

# 124
  • Истински се вижда само със сърцето.
И ние за Бъдни вечер ще имаме традиционна вечеря, зелеви сармички, пълнени сушени чушки, боб, питка, тиква и така Simple Smile
На 25 ще печем телешко.

Даниш гърл то не останало до раждането Simple Smile - леко да е  Hug

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 22:09 от Илейн :)

# 125
  • На остров
мойто чаве хич не се вълнува от книжки, само прах ми събират.
Правя лозови сърми, понякога тиквеник или баница.

Моето дете през нощта се буди изправя се в леглото, аз ставам взимам го ляга при нас и заспива директно.
Дайте пак името на книгата да я потърся тук все нещо полезно мога да науча.

# 126
При нас моментът със заспиването сама определи успеха на спането цяла нощ. Както каза Айа уж ако заспят сами като се разбудят през нощта пак могат сами да се "приспят". Аз затова и още като заместих вечерята спрях категорично да кърмя преди лягане. То и вечерята беше в 19, а лягането в 19:30, та си знаех, че глад определено няма. Та затова и си мисля, че толкова рано сама си отказа нощните кърмения, тя не беше гладна и не търсеше храна като се събуди и от там и не искаше гърда/шише. Обаче много време я приспивахме с люлеене на ръце и в резултат трябваше посред нощите по 1-2 пъти да люлеем, понякога и по час, направо в чудо се бях видяла особено като натежа. Та когато успяхме с измислен от нас малко по вдъхновение от прочетени неща из интернет метод да я научим да си заспива сама се оправиха нещата. Сега ни будят само зъби или болести или понякога някой кошмар. Но като цяло Мила я слагаме в леглото около 19:30-20:00, заспива си сама не знам точно кога, но до половин час максимум някъде и си спи до 8. Така е вече почти година.

Книгата и аз ще я потърся за Елия, че и на нея ще и дойде редът.

А за Бъдни вечер нямаме традиционни ястия обикновено, защото сме при свекитата немци. Липсват ми, но като порастнат децата и си празнуваме сами у нас ще ги въведа, сега ние сме на гости обикновено и се съобразявам с домакините.

# 127
  • Дания
Даниш гърл то не останало до раждането Simple Smile - леко да е  Hug

Мерси много! ❤Чакам с такова нетърпение. С термин 20ти съм, но се надявам да дойде по- скоро. По преценка на лекарите трябваше вече да се е родила, но тя изобщо не дава сигнали, че ще излиза скоро. 😊

# 128
Danish girl, аз в 32 седмица лежах за задържане в болница, че уж имах контракция, накрая преносих и родих след термина. Така че и при теб може да е така. Последните дни и седмици нетърпението е най-голямо, но ти препоръчвам да използвате времето за вас - вечеря навън, кино, срещи с приятели, защото след раждането всичко ще се върти около бебето. И се заспивай и си почивай добре.

Книгата е The sleep easy solution
https://www.amazon.de/gp/aw/d/0091923778/ref=pd_aw_sbs_14_1?ie=U … pID=416V52P%2BIeL

# 129
  • USA
Дениш гърл леко и бързо раждане! Аз бих зарязала цялата кухня на родата щом очаквате бебече Wink
ТРапезата ни съвсем не е традиционна ,защото ако е такава означава никой нищо да не опита или почти нищо. В годината правя веднъж боб и това е на Коледа.Децата не го обичат на мен също не ми е любим.Правя пълнен чушки с ориж,та това е единственото което те ще оптат от традиционното ядене.Правя салата която ще се яде,питката се изяжда и другото са дребни нещица които по скоро се ядат повече от децата като плодкчета и ядки.
Сноуче,има баланс в природата. Simple Smile Казвала съм ти и преди,че най-големия ми беше точно като София,та да не кажа и по-тежък случай.Дете с много страхове,бягаше от всеки който го доближи,пищеше от всеки внезапен шум или по силен такъв.С тоалетната беше голяма драма точно заради потресаващите шумове,които и аз едва издържам,но тук всички обществени тоалетни са такива. Сега като някой каже браво на теб ,че си успяла с бебето толкова рано,все казвам,че нямам аз такива заслуги,росто тя има друг характер. С мм все се шегувахме,че ако и второто е като първото ,от къщи няма да изляза,а то беше ангелче.Само да помирише колата и заспиваше,заспиваше сам без никакъв проблем и такава драма с тоалетните не сме имали.  Чувам често и констатацията,че децата ми са били извънредно кротки,че сме се решили на 3,но не ми се влиза в подробности и само махам с ръка.Това какво е детето по характер,не е причина да имаш или не повече.Те се променят много с възрастта и броя на децата.Най-големия ми е толкова мило ,грижовно и отговорно дете,че сега като се връщам на зад и си спомням за бебешкия му период,все едно говоря за друго дете.
При нас изпадаха листата тези дни и пада голяма игра.Два дни по ред събираме листа в двора и пак ги разпоиляваме от скачане и зариване в тях.Толкова много им се радвам как играят,че ми напомня моето детство.

# 130
  • Дания
Благодаря ви, момичета!😊😊😊

# 131
За Коледа обикновено ходим на топло, но преди две години като бях бременна си бяхме У дома. И тогава за първи път усетих културни различия с мъжа си. Казах му какво ще е менюто - сарми, бобена салата, питка, туршия и все подобни постни ястия. А той ме пита А риба? Няма ли да има риба? Направо се изцъклих, защото дори и хората, които не ядат постно на Бъдни вечер, обикновено ядат месо, а не риба. Но се оказа, че в Италия ядат риба 😂 Не съм се сърдила, приготвих риба и бяхме щастливи и двамата. Но страшно много ми липсва истинска българска Коледа с манджичките на мама ❤

Айа, била съм същата като София - от раждането си до 3г съм огласяла квартала. Още се носят легенди за мен в блока на баба ми... Софи много прилича на мен по характер. Дано бебето да се е метнало на баща си - той е бил кротък и добър 😁

Даниш, леко раждане! Чакаме благата вест 😘

# 132
  • Дания
Благодаря много, Snowche! 🙏🏼

# 133

Snowche, аз затова попитах за гозбите по Коледа. Тук също ядат риба на Бъдни вечер и морски деликатеси - миди, скариди, салата от октопод и т.н. и на мен много ми липсва българската традиция. Но както някой друг каза, когато прекарваме празника на гости, се съобразяваме с домакините. Все пак има шанс тази година да се събираме в нашата къща и може да приготвя по малко от българските ястия, за да си угодя на душата и да опитат и португалците, въпреки че те не са много отворени към експерименти.

Danish girl, леко и безпроблемно раждане!

# 134
  • Дания
Мерси, ol4o. 😊 Ще ви се похваля, като дойде бебето.
При мен е голям плюс, че и двамата сме българи. Не постим преди Коледа, така че готвя и месо за Бъдни вечер. По принцип съм голям кулинар любител и обожавам да си прекарвам времето в кухнята. За миналата Коледа бях направила 270 сладки за колегите ми на работа. 😬Просто експериментирах тази и онази рецепта и те станаха прекалено много, но беше добре. Работех в Уницеф и целият ни екип е международен. Имаме няколко датчани и всичко останало е от Кения, Занзибар, Гана, Румъния, Гренландия, Пакистан, Италия, Сирия, абе люде от всякъде. 😁Та за всеки от тях имаше подходящ вкус бисквити. Тази година да му мислят кой ще ги храни по Коледа. 😁
Прави сте, че май ще е най- добре да поверя приготвянето на трапезата на свекито, бабата и етървата. Аз ще се крия в спалнята с бебето. 😬Сега ми се е паднало!😉

Общи условия

Активация на акаунт