Бременост и счупен термометър

• 2 457
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, днес счупих термометъра и една сива течност изтече от него( предполагам живак, до сега не бях чупила термометър, не съм сигурна дали е и живачен тъй като отдавна е купуван). Сложих ръкавици събрах я с хляб и почистих с сода и вода. Оставих да се проветрява стаята и излязах. Бременна съм в 18 с. Питането ми е дали има риск за бебето и на някои случвало ли се му е такова нещо?

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 16:32 от Не се сърди, човече

# 1
Не ,няма риск

# 2
Стаен термометър ли беше ?до колкото съм чела , живака става на топчета , които се пръскат , а не е течност.ако е бил стаен  най-вероятно е оцветен спирт

# 3
Стаен термометър ли беше ?до колкото съм чела , живака става на топчета , които се пръскат , а не е течност.ако е бил стаен  най-вероятно е оцветен спирт
Не беше стаен, а такъв за мерене на температура от тези стъклените!

# 4
  • над кукувичето гнездо
Ако настилката, върху която се е изсипал живакът, е с пори, фуги и т.н., трябва да посипете мястото със сяра, която след това да съберетесъс спринцовка или нещо от сорта. Отпадъците трябва да се затворят в плътно затварящ се контейнер с вода и не трябва да се изхвърлят на обичайните места, нито в канализацията, защото може да се утаи и да се изпарява от там, а именно изпаренията са опасни. Не знам обаче на кого трябва да бъдат предадени тези отпадъци.

# 5
Ако настилката, върху която се е изсипал живакът, е с пори, фуги и т.н., трябва да посипете мястото със сяра, която след това да съберетесъс спринцовка или нещо от сорта. Отпадъците трябва да се затворят в плътно затварящ се контейнер с вода и не трябва да се изхвърлят на обичайните места, нито в канализацията, защото може да се утаи и да се изпарява от там, а именно изпаренията са опасни. Не знам обаче на кого трябва да бъдат предадени тези отпадъци.
Падна върху ламината. Всичко мисля че събрах.

# 6
Как изглеждаше това сивото?

Да ти кажа като деца сме си играли с живака, че и в ръка го държахме и ей ни на - още сме тук  Peace

# 7
  • Варна
Как изглеждаше това сивото?

Да ти кажа като деца сме си играли с живака, че и в ръка го държахме и ей ни на - още сме тук  Peace

Да, дори сме чупели умишлено, защото беше забавно.
От кога е тази истерия? В термометъра има пренебрежително малко количество Rolling Eyes

# 8
  • Варна
Откакто забраниха живачните термометри май. Действително количеството живак в термометъра е нищожно, да не говорим, че и аз мисля, че щом е течност е било спирт, галий или каквото е там, но не и живак.

# 9
  • Варна
Откакто забраниха живачните термометри май. Действително количеството живак в термометъра е нищожно, да не говорим, че и аз мисля, че щом е течност е било спирт, галий или каквото е там, но не и живак.

В една тема засякох съвет да се извика Гражданска защита, заради счупен термометър и останах доста озадачена.

# 10
Абсолютно! От количеството живак в термометър няма начин да се отровиш. Със сигурност го знам от свекърва ми, която е химик. Не знам защо хората така са наплашени.

# 11
  • над кукувичето гнездо
Защото, ако не се събере живакът както трябва, той ще си се изпарява, а това му е опасното...

# 12
Изпаренията от един термометър не са достатъчни, за да отровят човек. Както казах вече свекърва ми е химик, обяснила го е това на много хора. Правила е стотици замервания в апартаменти с разпилян живак, няма опастност.

# 13
  • Варна
Абсолютно Simple Smile Представете си колко живак има в един термометър, каква част от него може да остане несъбрана и каква пък частичка от нея ще се изпарява.

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 21:38 от Месечинка виторога

# 14
  • Варна
Свободния достъп до всякаква информация има и лоша страна.

Общи условия

Активация на акаунт