Априлчета 2017 - Тема 5

• 47 544
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз от дневното спане съм много доволна (с изключение на днес). След закуска спи по час и половина и след обяда пак толкова. Днес обаче господин киселяк след обяд спа два пъти по 20 минути ..през останалото време мрънкаше.. Нощния режим обаче нещо се промени. Буди се сутрин към 5.30 и едва издържа да лежи до към 6.30-7.

# 181
Пате,и аз имам такава случка с хранене и то с майка ми.Лятото,тя с баткото и бебка на една пейка на сянка,аз на опашка за сладолед,отнасям им сладоледа,баткото си яде тихо и кротко,аз докато извадя шише вода,тя набутва на бебка в устата лъжичка сладолед.Няма да ви казвам на какво я направих,Ами да не мислите,че се затрогна,никак даже,само ми се хили доволно с една физиономия тип прекарах те.И буквално за секунди успя да го направи,докато извадя бутилка вода,не можах и капачката да махна даже,а бебка беше тогава с колики ужасни и говоря и обяснявам,не,аз не съм права,превземам се и това е.
Ето и днес,бяхме у тях за ваканцията,обядваме,и тя пак посяга да бута в устата на бебка,ама този път я изпреварих,какво мислите щеше да й даде-кисело зеле,защото било много полезно,повече от тоя щурав пащърнак,думи нямам...

# 182
  • София
Що така изтрещяват тия хора, от възрастта ли, чудя се? Ей ни нас - здрави, прави, отгледани деца! Могат значи! Бас ловя, че ти не си хранена на 6-7 месеца с кисело зеле, ама а де?

# 183
И аз винаги споря за същите неща със свекърва ми.
“Сега що не и даваш кисело мляко с бисквити?”  И аз само правя няква физиономия и гледам да си прехапя езика. Обяснявам спокойно, за глутена, бисквитите и киселото мляко. И тя пак  “аа едно време как далавала на децата си, гледай какви големи били станали...?
Но и аз съм сигурна че с годините изпаткват  (с извинение за израза). Че се дават бисквити с мляко да, ама на по голямо дете. Явнл тези бебешките неща се забравят.

# 184
Давала съм и аз кисело мляко с бисквити,ама след една година и шест месеца...И то млякото го квасех аз,че това в магазина е само с име кисело мляко.
С възрастта наистина нещо им става,баткото като беше на възрастта на бебка,такива изпълнения не е имало,сега се виждам в чудо.Ето например,като ни изписаха от родилното и майка ми сто пъти ми каза да осолввам бебето.Ало,това да не е сланина,та да го соля,ама иди се разбери.Добре,че сме далече,то няма поле за действие,само тия две случки,които писах по-рано е успяла,и то втория път днес я спрях.
Вчера една моя близка с дете на две години ми каза,че като било на възрастта на бебка,му слагала в пюрето целина и много му харесва,и сега също добавяла в манджичките му(тя му готви,не е на детска кухня).Някоя от вас пробвала ли е до сега да дава целина,и ако да как се приема от бебчето?Ароматна е много,та се чудя.

# 185
  • Велико Търново
Аз досега само копър от подправките съм слагала, купих вчера резене, но забравих да отрежа за пюрето, но пък целината си е типична за нашите ширини подправка, не е червена (нали цвета се свързва с алергенност), така че не би трябвало да е проблем едно резенче.

# 186
И аз не съм давала целина, но е добра идея да пробвам. И  без друго мислех да пробвам да и правя супа, тя вече яде достатъчно зеленчуци. Искам да разнообразя. Видях че се продава безглутенов кускус, мисля да го сложа вместо фиде Wink някаква такава експериментална супа ще правя Grinning
А да се оплача писна ми да я пряобличам през ноща и съответно тя се буди, айде приспивай пак, заради изпуснат памперс !!! Вече цяла седмица постоянно е мокра.
Вие сменихте ли памперсите? На мен май ми е наложително Thinking

# 187
  • София
Аз съм на памперс 4 от 3 месеца , до сега не съм имала случай да пропусне. Освен, ако не се наака мнооого.

Вчера гледах целина и се замислих дали не мога да го пробвам, понеже аз обичам и си мислех, че може и да му хареса някога като започне да яде зеленчуци.

Марти, не знам  при теб как е но с тоя карфиол се озорихме. Може и да съм го преготвила ...ама той като го хване и стиска и го разпльоква между пръстите си ( а иначе изгледжа много подходящ за държане). В крайна сметка успя да хапне малко и направи такава физиономия на отвращение....Явно човека просто не иска зеленчуци не е до начина на поднасяне...

Чудя се домати и чушки кога мога да давам...

Вашите (имащи зъби деца) тракат/скърцат ли със зъби? Аз понякога имам усещането, че ще ги счупи от тракане...да не говорим, че ме хапе по ръцете и ми остават белези. Добре че не хапе докато суче,че направо не знам...

# 188
Здравейте,аз ви подведох с целината,след 10-11 месец може да се дава,днес проверих от една позната диетоложка.
Червени чушки редовно давам в пюрето,обелени се,защото не се усетих,че може да алергизират и ги набутах преди две седмици,добре,че няма реакция.
Домати не съм давала,защото разхлабват,а бебка и без тях си е дрисла:blush:

# 189
  • Враца
Лили, при мен беше същото докато не преминах на памперс 4.
 И аз се интересувам от кога може чушка и домат.
Снощи вдигнах дозата на млякото на 230мл и малката спа цяла нощ спокойно, вечеря в 19:30 и сутринта в 7 и половина изяде само 160мл,но и вчера сутринта яде малко, но пък след 2 часа и давам около 100гр плодово пюре и не изглежда гладна. Днес е много сънлива и не знам на какво се дължи. Ще ходим и на консултация по късно и от сега съм на тръни за ваксините Sad

# 190
  • София
Целината, доматите и червените чушки - след 10 месеца. Зелени чушки - към осми. Придържам се към по-неутрални зеленчуци в началото аз, за всеки случай.

# 191
Нелегална, на колко хранения е бебчо?  Аз давам по 160 мл.   Днес времето е чудесно за слънчеви бани Trollface

# 192
Да и аз знам за доматите, червените чушки  към годинката, а зеленкте скъм 8/9.
Памперса ми е 4ка отдавна и 3ките така май ги смених, че ми пропускаха. Май май нищо че е 8.200 ще купувам 4+, не знам дали много пиша или заради това, че много мърда, но така не може да е мокра и да я сменям дрехи всяка вечер.
Нелегална спокойно колкото е по-голямо детето по-лесно приема ваксините!
Дит радвай се, че не те хапе Simple Smile моята няма зъби ама хапе здраво, вече имам чувството че ми загрубяха зърата от нея Grinning Излезнат ли и зъби, аз май ще се ориентирам лека полека към замразените запаси кърма и това ще е. Не си го представям как ще боли ако захапе Stuck Out Tongue Winking Eye

# 193
  • София
Аз установих, че му пропуска нощем, когато спи по корем. Така всичкото пишо се събира концентрирано на едно място, а и той притиска с тежестта си и в резултат е мокър. Ако спи по гръб, почти никога нямам пропуск.

# 194
Тя спи много на ляво, и винаги от ляво е мокра. И аз реших, че там всъщност е лепенката и няма памперс затова може би. А те самите памперси вече не обгръшат от страни хубаво, защото има шкембенце хаха

Общи условия

Активация на акаунт