Априлчета 2017 - Тема 5

• 47 545
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Мами, кога започнахте да давате закуска, след заместено следобедно хранене ли?
Имам и един тъп въпрос, как приготвяте бульона? ЛЛ ми каза да го правя все едно правя супа, да слагам лук, морков и т.н. и да давам от бульона 50 - 60мл.преди пюрето, за да си изграждал малкия хранителни навици. Какво мислите?

# 196
  • София
Не разбирам как точно бульонът спомага за изграждането на хранителни навици. Иначе е полезен, особено животинският.

# 197
И аз не го разбрах това? Даваш само бульон ли?
Аз слагам бульон като си правя пюретата за да има естествена мазнина вътре и да станат по рядки. Но преди пюре ?
А за закуска още не давам не е стиганала до там.

# 198
Бульона да го яде преди пюрето, все едно е супа и да стане двустепенно меню. Поне аз така го разбрах. Но ми се стори странно, затова реших и вас да питам. Иначе аз също мисля да слагам бульона направо в пюрето.

# 199
  • София
Аха, разбрах. Ами, не знам какво да ти кажа, може би зависи от семейните ви навици. У нас двустепенно меню така или иначе не се яде, тъй че не виждам защо да уча бебето си на това.

# 200
Еми ако искаш пробвай, то детето ще си покаже. Но те сега са на три/четири часов режим това за двустепенното меню не важи ли за по нататък? Ти си прецени как ще ти яде, да не стане да му напълниш корема с бульон и после чакай да яде пюре.

# 201
Благодаря, Белинда и Лили. Ще му слагам бульон в пюрето, че то иначе докато се наяде ще дойде време за следващото хранене. Grinning

# 202
  • Враца
Алиса, сутрин и вечер пие мляко и през нощта де.
Биха ни ваксина днес, размерите са и 8.450кг и 70см на 6 месеца, дадоха ни направления за кръв и урина и за ехография. Ще започваме и месните пюрета и кисел, за зъбките каза, че имаме още време

# 203
Задължително слагам по едно- две кубчета бульон в пюрето, а ако е месно и повече, за да се смели добре месото 😊
Вчерашната тема за нахалните ни роднини, я допълвам от днескашна случка 😀 Откакто малкия се обрина по- лицето не го бършем,а го почистваме с потупване с лигавника. Отиваме на гости при моята баба и дядо, естествено баба ми веднага го взема и го разнася, капна лигичка и тя взема кухненска хартия, избърсва си ръката и след това устата му.... направо полудях..... а до преди 3мин. говорех за обрива ни и как го пазим 😐 

# 204
Поздравления, майки за възможността да се справяте успешно със отглеждането и да ви оставя време за споделяне на трудностите и за търсене на решения по други проблеми!

При нас времето така лети, че докато приготвя пюрето(след 9ч. сутринта) и изчакам бебето да го приеме, става обяд. Следва опит за приспиване и лека дрямка за него, докато аз изчезна за малко за да обядвам или да си взема душ; дрямката ѝ свършва, почват подскоци и игра, настане вечер и месец изгрее, отиваме с таткото да я къпем, накърмя я и така заспива за през ноща.
Идеята за свободно време вече е избледняла, а къде отидоха индивидуалните потребности като отдих, прическа, като дори не мога да стигна до фризьора да ми оформят косата?!

Вие какво успявате да свършите за деня, освен грижата около децата? Имате ли време за себе си-как сте стигнали до това удоволствие? Бебефоните помагат ли? Писукат ли зареваване на детето?

# 205
Здравей, Лора!
Видеобебефонът е инвестиция, която ти се изплаща в пъти! Не съм и подозирала, че ще бъде такова удобство, и като си помисля, че щяхме да вземаме аудио..чак се ядосвам.
Относно свободното време - много страдам от това, че не изглеждам като преди, но някак си, като ще седим вкъщи цял ден, и ще отидем наблизо, на тихо и самотно място до вкъщи да се поразходим, няма да виждаме хора, и не виждам смисъл да се гримирам от сутринта и правя прическа. Вечер, преди да се прибере мъжо, отделям време пред огледалото, за приличен вид, парфюмче, по-хубави (и не изпръскани с пюре  Grinning) домашни дрехи  hahaha Иначе събота и неделя, когато си е вкъщи, винаги мога да изляза с приятелки, да отида на фризьор и т.н.

# 206
  • София
Относно бебефона...моя не е видео , обаче съм много доволна. Ама то и апартамента ми е малък, та дали ще ида до съдедната стая или не, все едно..Виж на на морето в къщата ми беше досадно да се качвам постоянно до горе да проверявам, ама в крайна сметка, търпи се.
Свободно време имам винаги, когато поискам (майка ми живее близо и се пенсионира преди няколко месеца). Никога не съм била лъскава мацка, така че грижите за външния ми вид не са ми толкова, че да се усеща липса на време.
Колкото до излизане с приятелки...те повечето отдавна не са в БГ, пък тези които останаха, баш сега имат деца. Не си падам по ходенето по заведения, било то дневни или нощни (просто съм се находила кат' мома). И сега хич не мога да се оплача от нещо.

# 207
Много ми тежи това, че вече нямам свобода както преди, често и поради тази причина изпадам в депресивни състояния. Тъй като съм на доста млада, моите приятелки все още нямат деца и излизат когато искат, а аз винаги съм с хиляда перипети, за да отида на кафе. Болно ми е че прекратих висшето си, липсва ми безгрижието.ММ ми помага много, когато не е нощна смяна, той става за хранене. Майка ми е при нас и винаги го взема след работа. Много си обичам детето, но мразя да съм майка. Нещо като гадна работа, със супер яки колеги 😀

# 208
  • София
Нямам никакво време за себе си, но не ми пречи чак толкова. Трето дете ми е, така че много добре знаех какво следва, като се хванах на хорото😁 Освен това, ако трябва да съм честна, повече време ми изяждат грижите за батковците, отколкото бебето. Имам седмокласник и един крайно несамостоятелен третокласник, така че буквално 2/3 от деня ми минава в готвене, пране, проверка на праразкази и разлагане на многочлени. И кърмене😂 Туй то.

# 209
  • Велико Търново
Един глас и от мен за видео играчката, от седмица го имаме и вече няколко пъти спасява положението, особено последните дни, защото два зъба едновременно се белнаха отдолу. Вчера единият проби, но честите приплаквания, въртене и внезапно чудене все още са налице. Дълго време се колебах дали да купим, преди не съм ползвала, но сега сме в по-голям апартамент и плачът не винаги се чува навреме.
Иначе съм се разделила с бебе за шест месеца два пъти по около час и то през това време бях вкъщи да донаготвя и подредя. Тежи ми, но всички покрай мен са заети, а белчо вече е болезнено привързан към мен, разпознава другите членове на семейството и не иска да се храни или заспива с друг освен с мен.
И при мен краката въпреки годините си е много зависима от мен, всеки ден преподавам наново урока по математика, английски, понякога и рисувам, моделират и всички екстри на модерното ни образование.

Общи условия

Активация на акаунт