Априлчета 2017 - Тема 5

• 47 314
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ох, всеки път като пишете за тия кебапченца, ми се прияжда😂 Ще взема да си направя на мене си, за срамотите😶

# 586
Да. И на мен ми се преяжда хахах кебапчета скоро не съм яла, а и леща Grinning
На оранжевата ли казвате червена. Аз само от нея готвя (за нас) става много бързо.

# 587
  • Враца
mmmartity честита месечинка, ще пролази и ще проходи и няма да има спирка, ние в неделя правим 7 и не мога да я спра, минава през мен и продължава.
От няколко дни ръмжи и прави се едно и дразни нещо на гърлото и се смее, а баща и вика добре ли е Grinning

# 588
Ако нямаш пари за хляб, това са 35 хляба. Въпросът е ти защо го правиш?
Определено с 35 хляба няма как да гледаш бебе.
Аз го правя защото ми се полагат. Родила съм дете - български гражданин и мисля, че трябва да получавам помощ. Да, доходите ни надвишават позволеното, но според мен всички трябва да вземат детски, независимо от доход, семейно положение и т.н.
Решила съм да заделям парите в отделна карта и да ги спествям. Тепърва ни предстоят кръщене, рожденни дни и други събития изискващи повечко пари.

# 589
Днес водих бебка на консултация и ваксина-втори синфлорикс.През деня беше добре,но преди малко се разкиселиви много,премериха температура-37.3.Сложих чорапки с оцет и вода,кърмих я,мина около половин час,аз се чудя да давам ли Панадол,пълна доза ли да давам или половин,както каза ЛЛ.През това време тя заспа,премериха пак температура,36.9.И сега се чудя,че няма да я будя,няма,това ясно,Ами Панадол да давам ли,когато се събуди?Голяма съм паника, въпреки,че е второ бебе.
А днес ЛЛ ме учуди много и ще търся второ мнение-да слагаме трети прием хексацима другия месец,когато ще са минали около 50 дни от втория прием.Гледам имунизационния календар,между втори и трети прием има 3 месеца,втори прием на три месеца,трети прием на 6 месеца.При нея има забавяне заради бактериите в коремчето,ама какъв е сега тоя  зор за ваксини...Аз не се и усетих днес,че между двата приема на синфлорикс имаме 6 седмици, вместо 2 месеца,ама поставена е вече.И се чудя да не би пък затова да вдигна температура,при предишните 3 ваксини нямаше?А то сега и второ зъбче расте,дали е кумулативен ефект?Нали ви казвам паника съм си, знам.Пък мъжа ми супер спокоен чак ме дразни на моменти...

# 590
Нев,за ваксините не мога да се включа,но за температурата на бебчето не трябва ли да се сваля,когато е над 38?Нали за бебе до 37,5 е нормална Т?Дори на безконтактен термометър свети червено над 37,5. Или аз съм с грешка 🤔 Моето мече на няколко пъти съм мерила Т,когато ми се е видял по -топличък,било то от игра или нещо друго и 37,3 изобщо не го отбелязвам за тревожно и не вземам мерки.
Дано не се повишава повече Т на бебка 🤗

# 591
Нев, аз също знам, че до 37.5 не е нужно да се прави нищо. Не бих дала панадол на такава Т.
Марти, честита ви месечинка! Hug Във фейсбук за групите за ЗВБ ли имаш предвид или някоя друга. Аз нали си направих преди един месец точно заради ЗВБ и бебеносене, та засега само в двете гледам.

# 592
  • София
Нев, какъв е този календар, който гледаш? В официалния приемите на Хексацима са през месец, така пише и в листовката. За Синфлорикс е същото. Нищо притеснително няма в решението на личния ви лекар според мен.

# 593
  • София
Тъкмо това щях да напиша. Аз също четох навсякъде, че се поставят през 30 дни.

# 594
Гледам един имунизационен календар,който е напечатан в рекламна книжка на Памперс и пише,че е свален от сайта на министерството на здравеопазването.Листовките на ваксините не съм чела,ще потърся в нета да ги проверя, благодаря ви за информацията.
За температурата ще се следим тази нощ да видим как ще се движи.Напълно сте прави,че до 37.5 не се дава нищо,но аз съм си паника,та сложих чорапки с оцет и вода,заради ваксината.

# 595
  • София
Как давате чушките (който дава чушки)? Печени, обелени и на пюре?

# 596
  • София
Днес времето ми се вижда много хубаво, май ще се пробваме за един парк. Дано не стане като предния път, че още ми държи влага половинчасовия му рев!

Моят човек е обявил гладна стачка. Не е ял от 4 сутринта, не дава признаци на глад никакви. Аз ще се пръсна след малко. Обмислям дали да не го оставя днес на кърма и да скипнем пюрето, че положението е страшно...

# 597
Как давате чушките (който дава чушки)? Печени, обелени и на пюре?
[/quote
Дит,да давам сварена,обелена и на пюре чушка,на половинка,обикновено с картофи и моркови и/или тиквички.Малко разхлабват чушките,ако има такъв ефект да знаеш,че е от тях.
Бебка се успокои след ваксината,няма температура,но е кисела,тя е така от седмица,зъби никнат,досега нямаше,сега наведнъж са се подули четири долу и два горе и е кисела като лимон.А пък лиги текат..Засега изби първото зъбче долу, следващия се опитва да пробие,мажа с пансорал,колкото да си мисля,че нещо правя,ама май не помага.А за ваксините и интервала им на поставяне сте прави,през месец, намерих им листовките и ги четох, благодаря ви за информацията,че вчера така се бях планирала,та не се сещам да им проверя листовките.

# 598
  • София
Имаме зъб! Bowtie

# 599
Честитооо ! 🤓
Да се отчета от консултацията 74см 8,200кг + 2 ваксини (последните 👏)
Ново 20, да съм давала супа преди пюрето, а десерт кога !?!? Какъв е смисъла ?

Общи условия

Активация на акаунт