Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за наличието на достатъчно училища за развитие на талантливи деца?
Какви са разликите между частните и държавните училища?
Какви са разликите между талант и интелектуален потенциал?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за наличието на достатъчно училища за развитие на талантливи деца?
Мненията са разнообразни. Някои смятат, че има достатъчно училища за мотивирани ученици след 7-ми клас, докато други твърдят, че търсенето на добри средни училища надвишава предлагането. Според някои по-голямата част от децата не са талантливи, амбициозни и будни; въпреки това други вярват, че талантите са разнообразни и за всеки има или няма подходящо училище.
-
Разликите между частните и държавните училища се крият в техните цели, управление и финансиране. Частните училища се фокусират върху изграждането на имидж, тъй като това е бизнес за тях, докато държавните училища имат традиционен имидж и силна конкуренция. В дискусията възникват въпроси относно академичните постижения на учениците от частни и държавни училища след завършване на гимназия.
-
Какви са разликите между талант и интелектуален потенциал?
Талантът и интелектуалният потенциал са различни. Например, някой може да е изключително умел в множество предмети, но да няма изявен талант. От друга страна, друг човек може да е много талантлив в определена област, като музика или спорт, но да има ограничени общи познания и умения в други области.
-
-
Какви са мненията за реализацията на завършилите езикови и математически гимназии?
Ще цитирам пак по памет Мецан (с негово разрешение, ако чете) "Аз като плащам една маса пари за ЧУ (при Ежко да се чете "АК"), съм убеден, че никъде другаде няма да получа същата услуга. Иначе защо ги плащам тези пари?!". Тази мисъл казва всичко за спора - не може да се очаква и психологически не е обосновано някой, който плаща толкова пари за АК, да каже, че има и други училища, които дават същата или подобна по качество услуга, но за без пари.