Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 436
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • shumen
Кафе с Канела,аз и за рожденни дни нося само торта и сок.Подаръци за децата не нося.

# 121
  • София
За р.д. всеки прави каквото прецени. Ако не пращате свирки за децата, вероятно учителките ще ви обожават...

За помощта в тоалетната ще се изненадате колко е различно навсякъде и как някъде спират да помагат още в първа група... А този, който много настоява щерката му да е точно с чорапогащник, може да е добра идея да я научи да си го облича сама. 30 деца, за Бога, поне опитахте ли се да си го представите това!?!

# 122
  • Варна
Моята дъщеря е трета група и все още не може сама да си обуча чорапогащника. Точно с този мотив обяснявам всеки път отказа си да я пусна с рокля на градина, когато се примоли. Засега сме на компромисен вариант - туника с клин, него сама си го обува. Само мир да има Simple Smile

# 123
Децата вярно са различни, ама и аз съм оставила моето преди да стане на 3 да се бърше само в тоалетната. Не ме е застигнал Холивуд, ама дупето си е негово и само той ще си го пипа. Всякакви извратеняци има и той трябва да знае, че не е нормално друг да му пипа дупето. Съгласна съм и с това, което казва Зелено човече - има голяма разлика между това да му помагаш да се храни и облича и само ти да го храниш и обличаш.

# 124
Аз всъщност питах за имен ден, не за рожден. Ще се радвам някой да сподели ако има възможност. Simple Smile

# 125
  • Варна
За имен ден сме черпили само с кутия бонбони. Подаръци, чудесии... прекалено ми се вижда, все пак това е само имен ден. Не го считам за чак толкоз важен празник.

# 126
Ми то за мен няма разлика. Освен в това, че не се слагат свещички за тортата. Именният ден на моя син беше лятото в разгара на сборните групи, та го пратих само с бонбони. Иначе всичко, което решиш, е подходящо.

# 127
  • София
За имен ден бяхме носили бонбони + солети, ако не се лъжа.

# 128

Освен в това, че не се слагат свещички за тортата.

Торта за имен ден ?? - прекалено ми се струва, поне лично на мен. Торти, погачи....звучи ми като малка сватба направо, безумно ми е...

Кафе с канела, направи го, както го чувстваш.  Може някакви дребни сладки - така ще има и за децата, и за учителките.

# 129
Това казвам и аз - ако искаш да носиш торта, погача и т.н., носи, ако не - само бонбони. Както го чувства човек, така да го празнува, без значение дали е рожден или имен ден.

# 130
При нас е забранено да носим всякакви храни, независимо пакетирани или не. Торти, погачи, баници, сладки, барнита и бонбони - всичко е забранено. Сокове също. Само минерална вода носим. Та, рожденни дни и именни минават само с "изпяване" на песничка по случай повода. Не че го одобрявам, но друг избор нямаме, защото и госпожите отказват дребни играчки, дори конусовидни картонени шапки. Общо взето - все едно няма празник.

# 131
Балони няма как да откажат - децата много им се радват. създават и настроение за празничност винаги. Предлагам да са надути, че иначе ще им излезе въздуха на учителките да надуват Simple Smile

# 132
Да, това е хубава идея.

# 133
Искам да попитам какви тържества имате през годината. И с каква честота - 2 пъти годишно, 3 пъти годишно. За втора група става въпрос. Понеже научавам от родители на други групи, че децата тази седмица ще имат есенно тържество, а за нашата група няма никаква информация и госпожата като я питах, отрече, че ще имат тържество за есента. А пък се притеснявам да не крият информация, както се случи с тържеството през пролетта (месец май) на открито и детето остана без подкрепа, а аз не можах да споделя празника му поради безхаберие от страна на госпожите.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 09:57 от poems

# 134
Нашите го държат в тайна, съответно го крият от нас. Много ми е тъпо това. Накрая в предходният ден цвъкват една бележка на вратата и готово. Предполагам, искат да ни изненадат по този начин, но не мисля, че нито им се получава изненадата, нито пък е подходящо да стискат информацията и да са пестеливи...

По това време миналата година имахме нещо като открит урок на тема есен - присъстваха родителите, а децата нещо презентираха.
Тържество има за Коледа, после за края на учебната година през май някъде.

Общи условия

Активация на акаунт