Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 178
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • shumen
Моети не можеше да се съблича само в първа група.Помагаха му и сме нямали драми затова.
То сега може,ама друг е въпроса,че се мотка сто часа.

# 106
При нас също се появи проблем с една от учителките. Оказа се, че нарича детето ми с обидни думи. Anguished  Не очаквах подобно поведение от педагог. Тази седмица съм бясна и на двете учителки.  RageЕдната обижда и травмира детето. Другата е със следната случка - отивам да взимам детето, то излиза за да се преобуе и тръгнем, но ме пита дали може да си изяде плода който получават по програмата за безплатни плодове, които получават. Казах добре, но да отида и да си го измие, детето ми се връща след малко ревящо защото госпожата не била разрешила, а в същото време друго дете от нейната група излиза с извития плод и почва да яде Angry

# 107
  • shumen
Адриа,при нас пък,ако искат да го ядат госпожата ги завръща и подканя да си го измият.
При нас пък вчера едната госпожа ми каза,че детето ми не можело да рисува и не познавало добре цветовете.Ами аз художник няма да го правя.

# 108
  • София
Мами, я кажете, вашите деца на 2 г и 10 м. знаеха ли да се преобличат сами? "Госпожото" ме изуми с поредното си изискване.

Да, без чорапите. Малките са ми декемврийчета, 1 група са почнали на 2 г. 9 мес.
На родителска среща в 1 група са молили да се оставят децата да се обличат сами у дома, защото се оказа, че повече от половината дори не знаят какво и как да правят и до момента ВИНАГИ са били само и единствено обличани. Стоят като мумийки и чакат да бъдат облечени. Знаят само да провират ръце в ръкав. За мен това нито е нормално, нито е правилно. Да, никой не очаква да се справят с всичко, но и е напълно нередно да се запуснат така. Ще ви спестя за храненето коментарите, защото мисля, че няма да успея да скрия възмущението си.

# 109
Ама разбира се,децата трябва да могат да се обличат,събличат,да се хранят сами.Ако може и урока сами да си научат.Последната простотия,която чух беше,че учителките нямало да помагат на децата в тоалетната,за да не ги обвинят родителите в сексуален тормоз.... 

# 110
  • Варна
Холивуд ни застигна Joy Joy Joy

# 111
  • СОФИЯ
В началото на първа група ,учителките имаха големи очаквания спрямо децата,предполагам заради това ,че са били с предучилищна група преди това.тези неща ги изяснихме впоследствие през годината.няма как да очакват дете на 3 години да се справи само с някои неща,като ходене в тоалетна и след това да се обслужи само или да си връзва връзките на обувките.иначе за хранене и обличане съм съгласна ,че трябва да могат и сами,моето дете иска да ходи с чорапогащник и рокляи и се научи да се облича сама.не очаквам помощния персонал да помага на 25 деца ,помагат на по - малките.

# 112
Всъщност в длъжностната характеристика на лелите влиза точно това- да помагат на децата при тоалет, обличане, хранене. И в наредба го видях вписано също...

# 113
  • shumen
Тете,така е,но една леля на 25 деца няма как да обърне внимание на всичките.
При нас са 22 деца каза госпожата вчера и не можела да помага на всичките.Затова искат и от нас да съдействаме за ученето и у дома.

# 114
  • sofia
Всъщност в длъжностната характеристика на лелите влиза точно това- да помагат на децата при тоалет, обличане, хранене. И в наредба го видях вписано също...
Да, на лелята - т. нар. помощник-възпитател, а не на учителите. В техните длъжностни характеристики пише съвсем други неща.

# 115
Писала съм лелята. Наясно съм на кого какво пише в дл.характеристика, чак до запетайката.
Въпросът е, че има човек, предвиден да помага!

# 116
Така е,има човек,който е длъжен да им помага....а и нали затова са там,да ги учат. Децата не са еднакви,някой са по-сръчни,други не чак толкова...

# 117
  • shumen
Зиг-Заг,при нас госпожата сама каза да не разчитаме само на тях,а да съдействаме и ние,защото били 22 деца и нямало как да помогне на всичките.

# 118
Естествено,че никой не разчита само на тях...всеки се занимава с детето си вкъщи...друга беше идеята

# 119
Здравейте,
Детето ми скоро ще има имен ден и се чудех как се отбелязва повода в детската градина (тя е за първа година в детска). Намерих информация за рождените дни, но не и за имените.
От някои майки в града разбрах, че носят подаръци за децата в пликче или в картонени кутийки по тертип на картонените торти + погача, кафе и бонбони за персонала. Това с погачата ми се вижда малко пресилено, аз по-скоро си мислех за бонбони за персонала и някакво малко подаръче за децата, но какво?

Общи условия

Активация на акаунт