Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 174
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Моят можеше. Ама какво от това?

# 91
  • София
и моя можеше, научиха го още първата година в яслата.

в първа група искат сами да се обслужват всякак.

# 92
  • Варна
Е, не е съвсем така. Моят не можеше да си съблича и облича блузите, научи се по някое време в първа група.

# 93
Е, не е съвсем така. Моят не можеше да си съблича и облича блузите, научи се по някое време в първа група.

Това "по някое време" аз го разбирам към 3 г и половина. На дете, което няма 3 години, как може да му изискват такова нещо, се питам...

# 94
Опитват се да те манипулират. Не се поддавай. Нямат НИКАКВО законово основание за това тяхно изискване.
Кажи им, че се учите вкъщи, на ум им тегли една м@йна и гледай да сте здрави, другото са глупости  Peace

# 95
  • Варна
На дете, което няма 3 години, как може да му изискват такова нещо, се питам...
Ами не могат и действително е манипулация. Ще се научи, а дотогава не е голяма драма да му помогнат.

# 96
Очаквам скоро да изискват от ясленче момиченце самО да се сплита на вградена плитка след следобеден сън ...  Crazy Mr. Green

# 97
Хайде да ги видя какво могат да направят? Да го слагат да спи с дрехите ли? Или да го оставят голо. Кажи им добре и толкова. Когато се научи, тогава. Аз съм много за децата рано да се научат на всичко, ама не виждам драма и да не се научат.

# 98
  • Варна
И моята дъщеря не можеше. Научи се първа група в градината. Още на първата РС там ни обясниха, че в първа група се предвижда помощ в обличането и помощ в тоалетната, ако е нужно. Очаква се втора група вече сами да го правят.

# 99
Проблема не е на ум да тегля една майна на госпожата, проблемът е, че малкия разбира, че му изискват нещо, а той не може да го изпълни и се е травмирал вече. Онзи ден го водя с ръкавици, влизаме вътре и почваме да се разсъбличаме, да слагаме пантофи. Въпросната госпожа в същия момент стои на вратата и посреща децата, като коментира на родител как едно момиченце си облича дори чоропогащника само. Ние с малкия се поглеждаме и той решава, че трябва да показва, че е разбрал "темата". Тръгва да реве и да ми се кара, защо аз съм му махнала ръкавицата, да му я сложа отново на ръката, за да се мъчи, да си я махне сам. И като не може да си я махне сам, почва още повече рев и дърпане от градината. Искаше да чакаме госпожата да се прибере вътре, за да влезе той.

# 100
  • Варна
Душица. Обясни му, когато е спокоен, че има време да научи всичко. Че може да постигне всичко, просто трябва време. С госпожата обаче... не знам как бих се държала.

# 101
В такъв случай варианта е да го преместиш в друга градина. Ако искаш да се "караш" с госпожата, я попитай в коя точка на правилника на градината е записано това нейно безумно изискване ? Също разговор с директорката - излагане на случая и изискване да поговори с въпросната госпожа да промени поведението си - но това дали ще стане, зависи от това какви хора са и директорката, и госпожата. Гаранции няма. Остава вариант №1 с местенето.
Ако не си склонна на него, все още, за това те посъветвах на ум да им теглиш от онова, а разговаряй с детето - че няма проблем, да ти казва кога и дали го тормозят с нещо, че ще се скараш на госпожата, ако разбереш, че това се случва и т.н. и т.н. Да подковеш него...

# 102
Лошото на "карането" с госпожите е, че винаги детето го отнася по един или друг начин.... Cry Confused

# 103
Така е в повечето случаи, да. За това предложих наум...

Иначе една от нашите учителка е стойностен човек, дори и след разговор с нея - неприятен, не е променила отношението към сина ми. Оценявам го това.

От друга страна - не се поколебах пред музикалната "педагожка" да поставя ребром въпроса и да я попитам в очите някои неща. Не се страхувам, че ще рефлектира върху детето - да, тя ще се опита да го направи, защото е некачествен човек за мен, необичащ децата и злобна персона, но детето ми е голямо и ще ми каже при проблем, също разчитам на учителката, за която говорех горе  и на директорката...

# 104
Този път съм много съгласна с Тета. Децата след 3 могат да кажат при проблем, така че съм за опит за цивилизован разговор с учител, директор и при опит това да рефлектира негативно върху детето, ще им разкажа играта от претенции и оплаквания. Слава Богу и двете ни госпожи са страхотни и нямам проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт