Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 438
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Зависи от тържеството. Имат едно, което е за пред родители, и други, които са си вътрешни - за Денят на Народните будители, за Коледа, Баба Март, Първи юни. Откритите уроци са отделни - те при нас са само за допълнителните дейности.

# 136
За мен също е тъпо. И затова попитах сутринта в прав текст, ама отговорът беше "Няма да има". Пък детето ми каза, че щяло да има изненада. Дали е открит урок или тържество важна ми е своевременната информация. А ми е важно да знам предварително, защото работя на график и ако в съответния ден съм до по-късно на работа, да помоля за смяна в работния ми график своевременно.

# 137
А може просто 4-та група да правят нещо и другите групи да гледат. При нас има и такива 'тържества'.

# 138
За мен също е тъпо. И затова попитах сутринта в прав текст, ама отговорът беше "Няма да има". Пък детето ми каза, че щяло да има изненада. На мен ми е важно да знам предварително, защото работя на график и ако в съответния ден съм до по-късно на работа, да помоля за смяна в работния ми график своевременно.

И аз съм като теб. Не обичам изненадите, еле пък като става дума за детето ми - тогава полудявам направо.
При нас наистина го държат в тайна, убедила съм се лично, дори карат децата да не казват и да не издават нищо! вкъщи, което за мен е недопустимо и не го приемам по никакъв начин. !!! Stop
Спомням си как в яслата имах наглостта да попитам в каква роля е моето дете и ауууу...няма да казвам какъв "отговор" получих и как бях натирена в девета глуха.

Понеже моето не е по празниците и тържествата и обикновено ги пропускаме съвсем съзнателно, не си давам много зор да "изправям" обърканата им система  Mr. Green

# 139
  • София
Баткото за 4 години имаше две тържества, малкия за сега е имал едно пролетно в първа група.

# 140
Тете, ама на детето му харесва да пее и танцува, изобщо да се изявява пред публика. Наваксваме с такива изяви по други мероприятия, но не искам да се чувства смачкан и без подкрепа. На въпросното майско тържество (с пропуснатата информация за него) бабите от квартала ми разказаха, че е пял и танцувал с желание и е търсил познати лица в публиката. А тези дни ми разказа, че ще имат тържество, но било тайна, щяло да има изненада и госпожите били казалаи да не разказват. А после има цупни, че не сме се интересували. И изобщо съм набрала скорост за някакви простотии, но добре че директорката се ангажира с последния случай.

# 141
Честно, не им разбирам криворазбраната логика на тез даскалЯ, честно!

В такъв случай щях да ги питам до откат - сутрин, вечер, сутрин, вечер...докато не разбера какво ще става. Naughty Заставам на вратата и не мърдам и на йота, докато не ми отговорят в детайли...

# 142
Да, това с изненадите е "страхотно". В този ред на мисли, вас информират ли ви кога има театър, за да сте подготвени с дребни пари или ви казват в последния момент. Защото при нас театърът се пази в тайна и ако нямаш точни пари в конкретния ден, детето ти остава с лелята в групата, а приятелчетата му отиват да се забавляват. Което е ужасно за всички.

# 143
  • София
При нас театъра го обявяват 2,3 дни по-ранно. Случвало се е обаче да гледат без предупреждение и да ни искат пари в същия ден. Наскоро взимам детето докато бях на работа, т.е. с ръце в джобовете. В ДГ ми искат 3 лв., защото в същия ден гледали. Казах им, че нямам, защото съм отскочила от работата. Гледаха ме доста изумено.

# 144
При нас винаги има плакат окачен на видно място за кукления театър.
За сметка на това, със снимките за календарите е доста неорганизирано. Тази сутрин беше стълпотворение, тъй като не беше ясно на кого трябва да се дават парите.

# 145
Ааааааааааааааааа, че как, щом става дума да се събират пари, казват една седмица предварително, като всеки, подчертавам - ВСЕКИ! божи ден до театрото се напомня и сутрин, и вечер, да носим пари...щот нали..там театро щяло да има JoyJoyJoyJoy
Какво питаш ти направо, казват и песен пеят даже....за паричките Ill

Аз обаче нарочно и целенасочено също им правя изненадка, по техен почин, и ги държа в напрежьонка - давам парите сутринта в деня на театрото...

# 146
При нас първа и втора група даваха думички за учене за тържествата, сега детето каза, че там учат и ще е изненада.Но датата я знаем от миналата седмица - на 20ти. Когато го вземам вечер се чува, че репетират нещо, припява си песнички и така. Иначе в първа група сме присъствали на едно тържество, тъй като много боледуваше. Втора група на 2 и на 3-4ри открити урока. Един по английски, другите с техните си госпожи и цялата група. Сега, в трета група, това ще е първото тържество, не са имали и открит урок до момента. За театър, при нас винаги е последния петък на месеца, не е трудно да се предвиди.

# 147
  • Варна
Ние май имаме само тържество за 8 март с родители. Останалите си ги правят сами.

Относно театъра - поне два дни предварително има плакат във фоайето и с големи букви пише цената. Случвало се е учителката да плати за моята дъщеря, а аз после й давам парите, защото примерно е била болна и сме я завели на деня на театъра, а съм нямала точни пари.

# 148
Естествено,че никой не разчита само на тях...всеки се занимава с детето си вкъщи...друга беше идеята

Именно. Всяко дете си има различно темпо. Моето не че няма желание, просто не може, не е стигнало до това ниво, и като не може нещо сам да направи, се сърди на себе си и на мен ако реша да му помагам. Госпожите би трябвало да се ориентират по рисунките, кое дете на какво ниво е. Гледам рисунките на всички деца, изложени върху гардеробчетата... Ми, има деца знаят да оцветяват кръг и квадрат, ябълка и круша в 1-ва група. Гледам на моето рисунките - произволни драсканици из някоя част на листа. Купих му моливи и книжки за оцветяване, да го пробвам вкъщи. Оказа се, че той въобще не знае и все още не може да държи молив. Хваща го с двете ръце в юмручета и натиска в една точка. Най-малък е от групата и ако има деца на почти 4 години, които оцветяват фигури, моето като няма още 3 - си губи буквално времето, опитвайки се да направи нещо, което не може.

За театъра - на нас май в последния момент ни казват. Тази сутрин ми казаха, а театъра бил утре. Само не разбрах, извън градината ли излизат за театър?

# 149
  • София
при нас театрите са си в градината, събират всички деца в салона.
не съм сигурна че чуват и виждат нещо от театъра, ама каквото такова, доволни изглеждат после, слушам как разказват като ги вземаме.

за оцветяването и моливите е добре да се почне по-раничко. още в първата година в яслата моето го бяха научили да държи молив, във втората крушите и ябълките не бяха проблем.
в първа група вече рисуваха, не оцветяваха  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт