Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 437
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Аз гледам да опаковам всичко по отделно и така се създава впечатление за много подаръци.

Например - взела съм шапка и ръкавици, които така или иначе щях да купя, но ги слагам като подарък, едно детско одеяло - също се опакова, книги 2-3 бр. също под елхата.... Mr. Green Peace

# 601
  • shumen
Натали,и аз действам като теб.Опаковам всичко поотделно,за да изглеждат повече.
Зелено човече,при нас сборните ще са от 2.01.до 05.01.Аз мислих,мислих и се отказах да го пускам в тях.Ще се менкаме и ще си го гледаме до 7.01.,че не искам за именния ми ден да имам болно дете.

# 602
  • София
Периодично ми излизат Фб мемъриз и с удивление забелязвам какви чудовищни количества подаръци са получавали децата... вярно, че 2/3 са декемврийчета, но пак е било потоп. От няколко години рязко намалихме всичко и мисля, че е по-добре така. Получават 1 подарък от Дядо Коледа - в градината. За р.д. - нещо дребно от нас и разрешавам на бабите по едно нещо. Толкоз.

# 603
Днес им е тържеството с Дядо Коледа в ДГ. Вълнение голямо... Mr. Green

Снощи беше на рожден ден без родители, та използвах времето за опаковане на подаръците за вкъщи.  Peace

# 604
  • София
Аз гледам да опаковам всичко по отделно и така се създава впечатление за много подаръци.

Например - взела съм шапка и ръкавици, които така или иначе щях да купя, но ги слагам като подарък, едно детско одеяло - също се опакова, книги 2-3 бр. също под елхата.... Mr. Green Peace

Охооо стар номер е това, браво и аз така правя, ръкавици, шапки с шал, книжки и т.н. Всичко в цветни хартии и под елхата, ония ден накупих заедно с ръкавиците и 10 чифта чорапки и за малко и тях щях да пъхна в пликове за под елхата. Grinning

Мен друго ме мъчи. А как процедирате с подаръците за роднинските деца? Аз съм разорена вече? И винаги се чудя.
Имам едни роднини в чужбина дето само скъпи неща пращат и ако не е рокля на Гучи, все едно не са купили нищо  Stuck Out Tongue Winking Eye опитвам се и аз да пращам скъпи неща но се разорявам всяка година, пък и техните деца имат всичко и съм 100% сигурна че не играят и 2 часа с тези играчки , нито ще носят дрехите.
Други роднини имам, пак близки, те пък винаги се пестят в подаръците, ама аз детето го обичам много и все подарявам и на него скъпи неща, ( то не може за едните да се харча, за другите нищо) , ама усещам родителите , че нямат възможност и ги притеснявам и тях да се напъват да подаряват, и все за моите нищо , за техните има подаръци. И почвам пък да се чудя колко е редно това.
Отделно за големите пак имам същите колебания, щото някои ни подаряват, ама не знам защо ни подаряват на нас и ужас. Оплаках се.

# 605
  • Варна
Не се филмирай толкова с подаръците. Грешно е да мериш - те подариха скъпо, трябва и аз на ниво. Както го чувстваш отвътре - щом обичаш детето купи му каквото мислиш, че е редно. И евтино да е, жестът е важен. И скъпа и евтина играчка или дреха все тая - играчката омръзва, ако ще златна да е, роклята омалява, ако ще от най-скъпата коприна да е шита.

# 606
Момичета, да ви се оплача. Вчера беше коледното тържество, т.е. Дядо Коледа минал, раздал подаръците, гледали коледен театър и толкова. Не са се снимали с него. Всяка година има снимки - една с Дядо Коледа и една обща на групата с него. Сега няма, незнайно защо. Детето беше разочаровано.

А, платили ли сте за снимка?

Аз имам няколко питанки:

1. След ваканцията, изследвания или бележки някакви трябва ли да се носят, в зависимост от броя на дните в отсъствие?
2. Как процедирате, ако се събират 2 торти за РД в групата в един ден? Тъкмо пуснах поръчката и се оказа, че друга майка била вече уговорила тортата за същия ден. То е момиченце, де. Има ли смисъл да нося въобще тортата, при наличие на още една? Sad
3. ДК тържеството е днеска. Тая сутрин закъсняхме и това беше причина да стана свидетел на виковете на госпожата към децата. Учителката беше супер изнервена, заради въпросното тържество и си го изкарваше на децата. Идеше ми да й кажа "я, по-спокойно". Все пак тържеството е за да се радват децата, а не за да им се карат. За коментар ли е подобно отношение?

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 13:28 от amy_nka

# 607
  • София
1. При нас бележка не искат за тези дни, а по принцип , ако е питането, за над 10 дни се иска бележка от личната че няма контакт със заразно болен ( но питайте дали за тези празнични дни ще искат при вас )
2. Торта си занесете, ще направят двоен празник, на всеки рожденик ще сложат торта и ще ги снимат ( примерно, ако такава е традицията), при нас торти не позволяват от години и така.....
3. Лошото отношение към малки деца винаги е повод за коментар, зависи обаче от случката и какво точно е казала или направила Г-жата

# 608
  • Варна
Не разбрах казуса за тортата. Ако има двама рожденика много ясно, че тортите могат да бъдат две, какво значение има за единия рожденик тортата на другия?

# 609
Не разбрах казуса за тортата. Ако има двама рожденика много ясно, че тортите могат да бъдат две, какво значение има за единия рожденик тортата на другия?

Идея си нямам как им празнуват рожденните дни в градината. Аз ще бъда ли там или само ще занеса тортата и ще си тръгна? Но, как ще разпределят 2 торти - на всяко дете по 2 парчета торта не е ли много? Идеята е всяко дете да има свой празник, два празника ми се струва пренебрежително поне за едното дете. Не знам, нямам опит...

# 610
  • Варна
Ами питай във вашата градина, във всяка е различно. В нашата също не са разрешени торти, само пакетирани неща. Така че няма проблем и 5 рожденика да се съберат. При вас щом разрешават торти предполагам, че ще отрежат съвсем малки парчета, така че да не им дойдат много на децата. Нищо пренебрежително не виждам в това да има два рождени дни в един ден, много по-пренебрежително ми се струва да отложиш или отмениш празника на едното дете, защото се дублирал с друг. Как ще му го обясниш, че на собствения си РД няма да се чувства специално, а ще честити на друго дете?

# 611
  • София
за многото торти не се притеснявай.
за децата е важно да духнат свещ, да им честитят, такива работи.
на рожденния ден на моето дете имаше много болни деца, тортата беше за 24 човека, децата бяха 7-8.
попитаха ме дали да върнат останалото, казах им ако е позволено да почерпят персонала, учителки, лелки, сестри.
и забелязвам че интереса на децата към тортата изчезва в момента, в който се разреже, поразбъркат в чинията и зарязват.

# 612
Зависи колко са големи. След 5-год. възраст ядат САМО торти и сладки по РД.

Моят снощи беше на РД без родители. Вземам го и го питам как е минало и какво е ял.
"Е, как какво - ми вика - торта и бонбони!" И аз:  Shocked "Само това ли?", " Ами, да, имаше и сандвичи, ама аз не бях гладен. Обаче току-що огладнях и искам да ям сандвич. Ще ми направиш ли?!?"  Rolling Eyes

ПС: Винаги давам почерпка за персонала - бонбони, кола, кафе. Тортите при нас са картонени.

# 613
Нищо пренебрежително не виждам в това да има два рождени дни в един ден, много по-пренебрежително ми се струва да отложиш или отмениш празника на едното дете, защото се дублирал с друг. Как ще му го обясниш, че на собствения си РД няма да се чувства специално, а ще честити на друго дете?

Ами, всъщност не му е рождения ден по дата (датата ще я празнуваме вкъщи), а и не знам дали на другото дете му е рожден ден по дата, или и двете страни просто целим да се "отпразнува" сред децата този индивидуален за детето празник.  

# 614
  • Варна
А, тогава може да отложиш с един ден примерно, ако си решила да черпите в градината, може и да пропуснеш. Аз реално тази година черпих за първи път, досега винаги е отсъствал около рождения си ден.

Общи условия

Активация на акаунт