Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 435
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Моята дъщеря се радва на рождения си ден в градината повече отколкото на празника вкъщи. Явно им е голяма емоция. Щом и без това няма да е на датата отложи или подрани с ден и нека детето си има своя празник там.

# 616
Целта на тортата е детето да застане зад нея и да го снимат. да духне свещички и децата да му пеят.

После какво точно режат, дали от двете или само от едната - идея си нямам.
Ние сме имали рожден ден с друго дете в един ден. И двамата са минавали гореописаната процедура, но после в чиниите какво е имало-не знам.

# 617
В яслата на 3 г. като беше, се паднахме така с друго дете. Нямаше проблеми, сложили на голяма маса двете торти, снимки малко, танци после и така....

# 618
  • shumen
При нас досега не се е случвало да има две торти си мисля или поне аз не знам.
При нас за дните,който ще почиват искат веднъж бележка за ОЗБ и още един път извинителна за дните от 2.01.до 5.01.

# 619
  • София
Картонената торта е чудесно решение. При нея парчетата на отсъстващите деца се оставят по шкафчетата, а и не пречи на духането на свещта. Сладкишите вътре обикновено са промишлено опаковани и достатъчно трайни.

Децата са по-мъдри, отколкото очакваме. Често едно елементарно и навременно обяснение потушава ситуация, които ние, възрастните, обмисляме с дни, тровим се, премисляме и се чудим. Малко по-спокойно по темата с уникалността на детето и по-умерено натвърдяне на важността на празника му обикновено са от полза. От градината обикновено са достатъчно опитни - рожденикът е специален, пеят му песен, радват му се, пляскат му, някъде дори му подаряват книжка и т.н. Не знам дете да е било пренебрегнато, та ако ще и три торти в деня да е имало.

# 620
Аз давам подарък, който му връчват в ДГ. Нещо дребно е - книжка, моливи, количка.

# 621
  • shumen
При нас за рожденни дни подаряват книжки.

# 622
  • София
На моето за РД му подариха чаен сервиз за кукли. Беше много щастлива, въпреки че има няколко сервиза вкъщи.

И аз да се оплача. Върнаха ми я от Витоша с мокри крака. Ама подгизнали. Влезнал е сняг отгоре през ботушите. Вдигнал й се е панталона докато играе в снега. Тя по принцип сама си го оправя, има ластик, който опъва върху ботушите, но се е залисала. И съм далеч от мисълта, че учителките могат да видят с всяко дете какво се случва, но поне да ги бяха накарали да си сменят чорапите с резервните, които имат в раниците - не е нужно да им проверяват краката. Само всеки да се преобуе и ще избегнат подобни изцепки. Тя е била с тези мокри крака няколко часа - от Витоша са си тръгнали около 15 ч, вземаме я около 17 ч. Аз предприех мерки за предотвратяване на настинка, сега само носът й е малко запушен нощно време и чат-пат има сополче през деня, но си научих урока - никаква Витоша през зимата с ДГ, ако ще да ми се съдере от рев, че иска да ходи. Есента пак ги водиха. Тогава беше ОК.

А Дядо Коледа тази година им е занесъл по една играчка + сладки неща. Леко се разочаровах, защото миналата година книжките бяха прекрасни и се надявах и сега да е книжка. Но пък детето си харесва играчката, а това е важното все пак. Книжка ще получи вкъщи - сама си я поръча от стареца.

# 623
  • София
Ей затова не я пускам на Витоша и на никакви ски у-ща. Имам уплах от такива ситуации, пък и зима, рейсове, превози и т.н. Хич няма да ми е спокойно. Нито знам къде ги хранят тези деца, нито къде тоалетна ползват, нито къде и как може да се преобуе. Ама аз съм паника по начало и горките ми деца няма да помиришат ски у-ще. Та с мама на Банско заминават засега Stuck Out Tongue Winking Eye

# 624
  • София
Ей затова не я пускам на Витоша и на никакви ски у-ща. Имам уплах от такива ситуации, пък и зима, рейсове, превози и т.н. Хич няма да ми е спокойно. Нито знам къде ги хранят тези деца, нито къде тоалетна ползват, нито къде и как може да се преобуе. Ама аз съм паника по начало и горките ми деца няма да помиришат ски у-ще. Та с мама на Банско заминават засега Stuck Out Tongue Winking Eye

И аз съм паника. При първата екскурзия цял ден си мислех какви ли не щуротии, едва изкарах жива докато си я взема. Този път една седмица предварително се самонавивах как всичко ще бъде наред и е важно детето да е щастливо. Обачееееееееее вече КРАЙ. Тези мокри крака са ми обеца на ухото.

# 625
При нас досега не се е случвало да има две торти си мисля или поне аз не знам.
При нас за дните,който ще почиват искат веднъж бележка за ОЗБ и още един път извинителна за дните от 2.01.до 5.01.
за какво са им бележки като те затварят?

# 626

И аз съм паника. При първата екскурзия цял ден си мислех какви ли не щуротии, едва изкарах жива докато си я взема. Този път една седмица предварително се самонавивах как всичко ще бъде наред и е важно детето да е щастливо. Обачееееееееее вече КРАЙ. Тези мокри крака са ми обеца на ухото.
навън на двора не ги изкарват децата, обаче по екскурзии ги водят.
Иначе моето се е случвало да играе с мокри крака към 5-6 пъти, но е по- голям и като се приберат си слага други чорапи. Проблема беше, че слага панталона в ботушите, когато го научих да го дърпа отгоре вече няма мокри крака, а ластика е стегнат и не може да се вдигне лесно. Трябваше да кажеш на учителките да и погледнат задължително краката.

# 627
  • shumen
Лино,искат бележка за ОЗБ,защото не е ходил повече от 10 дни,а извинителна,защото от 2 до 5 ще имат сборни групи,но аз няма да го пускам.
Янгиз,аз затова зимата не го пускам по екскурзии от градината.

# 628
  • София
Трябваше да кажеш на учителките да и погледнат задължително краката.

Да, трябваше, но не предположих, че те няма да се сетят с 4-годишни деца поне да им кажат всички да си сменят чорапите "профилактично". Иначе ги помолих да й помогнат с обличането, ако не се справи с ципа на якето. С долнището се справя. Предвидливо я пуснах с гумените ботуши с ватирана подплата, за да не си намокри краката, а крачолите сама се сеща и си ги оправя когато играе с мен по градинките, но явно там не се е сетила. Учителките казаха, че задължително ще помогнат на всяко едно дете и помолиха да сложим дрехи за преобличане - това предполага проверка за мокри дрехи. Както и да е. Стават и такива фалове. Децата са малки, много са, явно е имало и известен хаос. Нормално е да се пропусне някое. Малкия дявол е. Радвам се, че се разминахме с нещо повече от хрема. А и аз си научих урока - Витоша само в сухо време.

# 629
Занесох аз тортата, последния ден от градината. Едната майка забравила за чинийки и я върнали да донесе, а аз занесох тортата, заедно с чинийки, точно когато тръгнали да режат другата торта. Така че ползваха веднага чинийките. За сметка на това, майката на другото детенце беше донесла едни парти шапки (които им раздадоха на тръгване), предполагам, че за "фейса" са били предвидени тия шапки. Големи уговорки с госпожата, за снимките... За късмет цяла сутрин нямаше ток в градината. Снимките са на тъмно. Една тишина, спокойствие, 15 деца в групата... Grinning Празненство без никаква музика. Трябваше да снимам поне тортата предварително. Татко му не можа да я види. И всъщност изяли цялата торта, с претекст, че другата торта била огромна, а всъщност тортата на другото детенце (от която ме почерпиха) беше ужасно тежка на вкус. Не знам децата как са яли и от двете торти (уж). Все пак съм доволна, че са харесали тортата ни. Simple Smile Утре ще режем баш рожденната торта. Весела Коледа на всички!

Общи условия

Активация на акаунт