Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 175
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте!

Ч.Н.Г.! Само хубави неща да се случват на деца и родители през следващата една година!

Днес я заведох на ДГ за пръв път след празниците. Сестрапа я нямаше. Групите са сборни. Филтър НИКАКЪВ. А аз чак сега се сетих, че те май ще искат контактна бележка. Сигурно сестрата щеше да ми я поиска, ако беше там сутринта, но учиелката нищо не каза, а аз къде блеях вчера като ходих по друг повод при ЛЛ, че не се сетих  бележка да взема . Confounded

# 631
  • Варна
И нашите са в сборни. За бележки никой нищо не казва. Децата са много малко, което ме навежда на мисълта, че има доста болни.

# 632
Нашите не са сборни, поне така каза госпожата вчера. Ако днес са малко, утре може и да ги съберат.

# 633
  • София
Не са сборни.
Едва отлепи да отиде вчера на градина
10-тина дни си казват думата и почна да се пазари да не ходи още от вечерта преди това.
Аз едва станах, тя едва стана, каката остана у дома, че бяха ваканция. Малкото- горкото, с рев, едва ли не, отиде.

# 634
  • София
Със събуждането и моето имаше проблем. За пръв път сега по време на ваканцията започна да спи до след 8 ч. Откакто се е родила е била ранобудна и най-късно в 7 ч ( но обикновено още в 6 ч) е бодра и готова за деня. Порадвах се и аз на повечко сън няколко дни покрай нея, но тази сутрин трудно я събудих. Положението беше спасено от това, че й напомних, че днес приятелката й също ще е на градина (беше болна прец декември и на моята много й липсваше, все за нея питаше). Стана само, за да си играе с другото дете. Не знам утре какво ще правя обаче с това събуждане.

# 635
Без бележка, защото ваканцията е точно 10 дена. Бележка искат при отсъствие 10+1 ден....тоест НАД 10 дена ☺

# 636
В нашата ДГ има бележка точно кои дни се извиняват служебно, т.е. няма нужда от бележка. Имаме филтър на вратата, даже сестрата ги връща, ако тръгнат да влизат направо. Peace

# 637
Извиняването е едно, контактна бележка-друго☺
И при извинени отсъствия, ако те са над 10 дена, бележката за липса на контакт със заразно болен, е задължителна.

# 638
  • София
Без бележка, защото ваканцията е точно 10 дена. Бележка искат при отсъствие 10+1 ден....тоест НАД 10 дена ☺

Супер! Значи спирам да се ядосвам. Bowtie

# 639
  • Варна
Ако детето е заведено днес за първи път не стават ли 11 дни? Аз броя съботите и неделите, затова. Според мен днес би трябвало да искат бележка.

# 640
  • София
Нашите бележка не щат, Те с треперещ глас ме питаха дали ще идваме между празниците. С надеждата , да не идваме!!! Че сега ще ме затрудняват с бележка, Дет се вика, услуга правя че няма да мъкна дете в 2та дни и те също да си отпочиват. Не, че нещо против тях, ама така си е. Предпочитат да не сме там.

# 641
Вярно си е, ама то е разбираемо и аз предпочитам да не работя двата дни. Ама, ако се налага..... Whistling Crossing Arms

# 642
И нашите по същата причина не искат бележки. Естествено няма как 100 % от децата да ги няма, ама има разлика дали ще работят една леля и една госпожа или няколко групи.

# 643
  • София
И нас така ни подпитваха. Бях я записала за сборни групи на 28 и 29-ти, но се смилих над тях и я отписах. Разбирам ги, човешко е, но моето имаше кой да го гледа, обаче други родители нямат избор. Обаче пък горката ми щерка  побесня затворена вкъщи с баба си и дядо си (аз работех по презниците повечето дни) и натрупа толкова много енергия, че накрая взе да я избива във висша степен на непокорство. Извеждах я когато не бях на работа, но пък нямаше нито едно дете в квартала по площадките и пак й беше скучно, искаше да се прибираме да четем книжки и да гледа филмчета, сама не й се тичало навън. Та моето едно дете на тях едва ли им е спасило идване по празниците (видях, че имаше доста записани за сборни групи в тези два дни) , но за детето не беше много ОК това положение.

# 644
  • София
Честита Нова година и от мен!
При нас са сборна група до 8ми. Мойто от 30ти официално е с варицела. Педиатърката ни не беше в София,а тези в спешния център,с който работи идея си нямаха какво да правят. Дадоха ми един амбулаторен лист. Обадила съм се на госпожата,че е болен. Ама нещо друго иска ли се от мен? Моля да споделите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт