Великобритания - Тема 72 Късно Есенна към Коледна

• 77 813
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • ENGLAND
Момичета, знам, че някои от вас са омъжени за англичани. Свикнаха ли те с българска кухня или по-скоро вие свикнахте с английската? Grinning

Ние още от началото сме на разделно хранене, всеки си яде неговото. Аз ям съвсем малко от английската кухня, месо не ям, та избора ми е малък. Когато се случи да готвя все е нещо българско, английско не мога, мъжа ми винаги го яде и харесва, ама почти тинейджъра е все на английска храна и малко на българска. Но пък мъжа ми работи на смени, детето на училище и по обед не се засичаме, а само някои вечери.

# 61
  • някъде в орбита...
Момичета, знам, че някои от вас са омъжени за англичани. Свикнаха ли те с българска кухня или по-скоро вие свикнахте с английската? Grinning
Нямам мъж англичанин. Но съдейки по приятелите ни си е чисто въпрос на вкус. В едно обаче всички са съгласни - дреболии няма да пипнат та ако ще в злато да са натопени Joy  И почти всички обичат пълнени чушки (с каквото и да са, не само ориз) Wink

Ralexandru, в такава възраст мен ме спасяваха групите в детския център. Почти всеки ден имаше тематично нещо организирано, отделно имаше група за кафе - събирахме се просто да си говорим с другите майки, без някаква програма.

# 62
  • До хладилника, който обичам
Black pudding и други неща с дреболии и карантии имат. Аз ям карантия, но черния пудинг или не го приготвих правилно, или си беше гаден, никой не го яде у нас.
Нямам мъж англичанин, но приятели англичани харесват българската кухня много, аз от английската ям почти всичко също.

# 63
  • постоянно
ММ е Англичанин и в общи линии яде всичко Българско , което направя- скара , боб  с наденица или бекон , яхнии всякакви, обожава мусаката, пиле с ориз ( на моята майка , моето не го долюбва   Mr. Green) , баница и всякакви тестени закуски обича. В общи линии яде повечето неща  с нчкой изключения заради зеленчуците , на който не  е фен. Салати - освен руска - не яде!
Английско - рядко готвя най- много шепърдс или котидж пай ако ми се занимава , по-лесно ми е да направя мусака .

Готвя много Италински неща , които научавам от колеги. Къри също правя , но рядко.

Преди много години бяхме на гости в БГ на едни приятели  в Балкана и те бяха подредили една маса  с вкусотии - имаше дроб сърма , език в масло  , дробчета и какво ли още не. ММ излапа половин чиния език , после като се прибрахме ми каза " Това месо , което беше до мен беше много вкусно " Хм , езика искаш да кажеш ?  hahaha

Хахаха опули се  Sick защо не съм му била казала , той не обичал  Joy ( Правежи )  Mr. Green

# 64
Съпругът ми обича много българската кухня. Яде всичко с удоволствие - от салатите до десертите, с изключение на шкембе-чорба (и аз не я обичам). Другото нещо, което не харесва, и след първия опит не е повторил, е боза.

# 65
  • постоянно
Оо да Боза и айрян - Тц и у нас.  Hug

# 66
Оо да Боза и айрян - Тц и у нас.  Hug

А, айрян харесва много, ама бозата... И децата не я харесват, а аз много обичам и като сме в България с кеф си купувам и си я пия и нямам конкуренция за нея. Виж, за толумбички - за секунди свършват !

# 67
  • Оптимист по принуда
Благодаря за отговорите, момичета Hug Приятно ми стана, че споделихте Blush. Беше ми интересно. Явно всеки различно се 'сработва' с бекграунда на другия.
Важното е, че всеки е щастлив по своему.

Ралександру, явно си силна жена и ще се справиш, вярвам.

Миа, браво за изпита.

Сладкия картоф само веднъж го харесах - на пръчици, запечен, но така го бях удавила в подправки, че той самия нямаше да се познае Joy  

# 68
Местим ЛЛ. Бланките са нови и за всички искат европейска здравна карта. Ако ще правите това упражнение скоро, да си ги носите, че аз сега пак трябва да се връщам.

# 69
  • Истински се вижда само със сърцето.
Интересно аз местих ЛЛ преди месец и нищо не са ми искали, късмет. Ако не се осигуряваме в БГ как очакват такива карти ....

# 70
  • Оптимист по принуда
И аз това се чудя. 
Цитат
Residents of the United Kingdom

Entitlement to an EHIC is based on insurability under EU law, and not on a person's nationality. This applies to all EEA countries. The UK operates a residency-based healthcare system, which means that insurability is generally determined by residency and not by the past or present payment of National Insurance contributions or UK taxes.
If you are ordinarily resident in the UK and not insured by another EEA country, then you are likely to be considered to be insured by the UK under EU law and, therefore, will be entitled to a UK-issued EHIC. You will need to provide the necessary evidence when applying
Т.е. може да кандидатстваш от тук.

# 71
Тукашните английкси ще им нося следобеда. Дамата на рецепцията сама каза, че бланките са отскоро. Има си и графа да отбележиш, ако нямаш такава карта.

# 72
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ясно, така или иначе ние вече сме записани, но е полезно да се знае.

# 73
Миналата събота бях дежурна в болницата, още с влизането ми в системата излезе като важно съобщение , на пациентите от EU да се иска здравна карта ПРЕДИ приемането, и ако нямат, да се насочват към специално създаден екип ( имат си тел. Номер, стая, и т.н.).

# 74
  • някъде
Това означава ли, че ако някой напуска Бг и отива в Англия трябва да си направи тази здравна карта в България? И ако спре да се осигурява в Бг ще важи ли картата?

Общи условия

Активация на акаунт