Великобритания - Тема 72 Късно Есенна към Коледна

• 77 833
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Moving to England from the EEA or Switzerland
The NHS operates a residence-based healthcare system and not every person is entitled to free NHS treatment in England. Provision of free NHS treatment is on the basis of being ordinarily resident and is not dependent upon nationality, payment of UK taxes, national insurance (NI) contributions, being registered with a GP, having an NHS number or owning property in the UK. Ordinarily resident means, broadly speaking, living in the UK on a lawful and properly settled basis for the time being.
https://www.nhs.uk/NHSEngland/AboutNHSservices/uk-visitors/movin … from-the-eea.aspx

# 106
di_p  аз смятам съвсем скоро да слагам украсата. И без друго ще сме в Бг първите 2 седмици на декември, а искам да и се порадвам малко повече. Ние имаме лампички отвън (с тях ще изчакам да не ме сметнат за луда комшиите). Повечето къщи около нас също слагат и става едно такова хубаво и коледно.

# 107
При нас започва голямото палене на огньове и непрекъснатите фоерверки...

# 108
А започнахте ли да купувате коледните подаръци? Аз днес взех подарък на  ММ . Започвам от рано, да не оставям в последния момент и да се изнервям.

# 109
Тази година още се мотая с подаръците. Не мога да ги измисля.А и вече съм с ограничен достъп до магазини та ще видим как ще ги съчетая нещата.

# 110
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние подаръци за нас няма да взимаме, за детето нещо дребно, колкото да има нещо под елхата. И без това при нея интереса се задържа за 10 мин. Има само 2 играчки коита са и фаворит и играе с тях.                             

# 111
  • постоянно
Аз приключих с Коледните подаръци ! 😂

# 112

Браво!

# 113
  • До хладилника, който обичам

Браво!
Основните взех още юли Mr. Green

# 114
Някой компании са стриктни и спазват буквата на закона, други са по лежерно. Нямам обаче идея как се процедира, ако нямат паспорт ( това е само документ за пътуване) или нямат шофьорска книжка.
Оригинал на акт за раждане плюс  доказателство за адрес (сметка за комунална услуга, писмо от кансъл, банка, job centre, NHS) поне три допълнителни документа всички на един адрес . Поне в нашата компания е така. Системата не ти позволява да продължиш е регистрацията преди да се качат всички документи.

Последна редакция: нд, 05 ное 2017, 01:15 от G&B

# 115
  • Bristol
G&B, в нито един от изброените документи от теб не пише какъв гражданин си и съответно няма информация за ограниченията ти за работа в страната. В акта за раждане пише просто кога и къде си роден и кои са родителите ти. Да не говорим че на нито един от тези документи няма снимка. Освен ако аз нещо пропускам Confused

# 116
  • някъде
Какви документи трябва да се подготвят /преведат/легализират, заминавайки за Англия/Шотландия на семейство с дете?

# 117
G&B, в нито един от изброените документи от теб не пише какъв гражданин си и съответно няма информация за ограниченията ти за работа в страната. В акта за раждане пише просто кога и къде си роден и кои са родителите ти. Да не говорим че на нито един от тези документи няма снимка. Освен ако аз нещо пропускам Confused
Постът ми касае само англичани, които нямат паспорти и никога не са имали. Те нямат ограничение все пак и ако адресът и имената на всички документи съвпадат, компанията смята, че са ОК. Досегашният ми опит с хора без паспорт се отнася само до европейски граждани от страни-членки на ЕС, при които личната карта + останалите документи е достатъчна. Не съм срещала други без паспорт.

# 118
Здравейте на всички мами на Острова!

Присъединявам се и аз към вас, тъй като съм бъдеща мама People Baby, живееща в северната част на страната. Има ли някои от вас, които са в района на Ливърпул?

Поздрави Smiley

# 119
Привет! Вече сме в Англия от около две седмици и утре започваме работа. Вълнувам се. Но и ми е много тъжно и мъчно за малкия, направо нямам търпение да си го взема... Като се сетя, че имаме да изплащаме заем 40 хиляди в България и като знам, че трябва да стоим цяла година Без момчето ми за да го изплатим направо ми призлява. Чудя се какъв вариант да измисля за да е тук и да не тъжим. Ще работим с мъжа ми за 7,50 паунда на час, за 1000 паунда на месец чисто. Освен да гледам за втора работа и да действаме по-бързо.... Другото, което съм намислила е мъжа ми и брат му да изкарат някакъв курс за мотокар примерно за да взимат поне повечко пари. Ако имате някакви идеи или дори за работа от вкъщи Хелпп

Общи условия

Активация на акаунт