За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 138
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
100 мл прясно мляко, 200 мл олио (млякото да не е от хладилника, на стайна температура), кафена лъжичка сол (равна), лъжица (или лъжица и половина) оцет, аз слагам на върха на лъжичката куркума, това е по избор. И с пасаторчето дърпаш отдолу нагоре. Като престои малко се посгъстява, та не прекалявай с избиването Simple Smile

# 646
100 мл прясно мляко, 200 мл олио (млякото да не е от хладилника, на стайна температура), кафена лъжичка сол (равна), лъжица (или лъжица и половина) оцет, аз слагам на върха на лъжичката куркума, това е по избор. И с пасаторчето дърпаш отдолу нагоре. Като престои малко се посгъстява, та не прекалявай с избиването Simple Smile

Аз я правя по същия начин, но вместо оцет слагам лимон. Добавям и малко горчица, куркума не слагам.

# 647
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Някой беше споменал рецепта за млечна майонеза. Бях я записала ,но нещо съм я изгубила..

виж рецептата на Лабрекс  - майонеза без яйца

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg11785493#msg11785493

# 648
  • София
Оглеждам се за нова рецепта за кекс във кръгла форма с дупка... но се питам дали неотделянето на жълтъците от белтъците не добре?
https://www.osata.eu/recepti/deserti/lesen-keks-s-kiselo-mlyako/html/

# 649
  • София
Оглеждам се за нова рецепта за кекс във кръгла форма с дупка... но се питам дали неотделянето на жълтъците от белтъците не добре?
https://www.osata.eu/recepti/deserti/lesen-keks-s-kiselo-mlyako/html/
Лошо си формулирал въпроса и не мога да го разбера, но вероятно питаш дали може яйцата да не се разделят, а да са цели, ами не, не можа, така няма да се получи хубава височина и пухкавост на кейка. След като така е зададена рецептата, спазвай я. Има и други модели кейкове, които са с цели яйца, ще си избереш.

# 650
Страхотни сте Flowers Hibiscus толкова много идеи и всичките интересни. Lima ,благодаря Flowers Hibiscus. С твоята рецепта веднага се захващам.

# 651
Не е страшно дори млякото да е от хладилника, аз обикновено направо от там го сипвам. Слагам 100мл мляко, 200 мл олио и по половин чаена лъжичка сол и лимонена киселина. Понякога добавям чесън ако искам да е чеснова. Ако я овкусявам с нещо друго, обикновено го слагам след като е готова - горчица или някакви други подправки. Всичко се сипва в тесен и висок съд и пасаторът се спуска на дъното и се изтегля бавно нагоре, след като на дъното се е захванала вече майонезата но ако сте правили друг вид майонеза, това си го знаете.
Хубаво е да престои някое време в хладилника след като се направи, особено ако е овкусена с нещо допълнително, за да се смесят добре ароматите.

# 652
Стана супер майонезата Simple Smile
Благодарности на Lima:hibiscus:

# 653
Стана супер майонезата Simple Smile
Благодарности на Lima:hibiscus:
Радвам се! Flowers Hibiscus Simple Smile

# 654
  • here and now
А колко време е годна за консумация тази майонеза?

# 655
Няколко дни в хладилник без проблем, повече от 3-4 дни не се е задържала при нас и не мога да кажа за повече.

# 656
  • Пловдив
Да питам...домашно мляна кайма от свинско имам,довечера ще купя и телешко и ще я смеся-после в пакети и във фризера...Въпроса ми е дали овкусявате преди замразяването или не..?

# 657
Аз не овкусявам, директно във фризера.

# 658
Аз също, най-добре след това.

# 659
Аз да споделя относно майонезата без яйца. Не знам защо ми хрумна да пробвам със зехтин, не с олио и разбира се не се получи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт