::Лидл - 109:: 1.11-1.12.2017

• 179 429
  • 1 591
  •   1
Отговори
# 705
Питам, защото 8 лв. ми се струва много ... или пък не е? Предполагам е за 4 порции?

# 706
  • София
Питам, защото 8 лв. ми се струва много ... или пък не е? Предполагам е за 4 порции?

На мен ми малее, детето ще я хапне на два пъти. За около десет лева правя голяма тава. Играчка си е обаче.

# 707
Може ли твоята рецепта? bouquet

# 708
  • София
Ние предпочитаме лазанята от 2 кг. Идеална е за едно хранене на нашето семейство. И е много вкусна.
И сама правя, но не си струва цялата играчка, понеже после за 10 мин. омитаме тавата.

# 709
Нещо не успях да видя 2 кг. опаковка..Пропуснала съм я. А корите стават ли? Те май са без варене? Стават ли за 1 готвене, и каква е горе долу цената?

# 710
  • София
Може ли твоята рецепта? bouquet

Класическа си правя, като тази например http://recepti.gotvach.bg/r-11721-%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD … C%D0%B5%D0%BB?l=1

Корите ги взимам от Кауфланд, тяхната марка в кутия.

# 711
Лазанята от 2 кг има една по специфична подправка, и не на всеки ще се хареса. В къщи предпочитаме от 1 кг, обаче си излизат 2 по-големи порции, и не ни стига само една, затова взимам повече когато е намалена.

# 712
Не разбирам защо смятате, че лазанята е голяма играчка Rolling Eyes -определено е по-бърза от мусака...

Ние не харесваме сос бешамел, и я правя с кашкавал..ако някой иска моята рецепта:
кайма, лук, морков(малко, не е задължителен), риган, сол, ч.пипер, кори за лазаня (от кутии-сухите; а когато има италианска седмица, онези от хладилната витрина Peace), домати на кубчета-повечко(на 500/600гр кайма-800гр домати); кашкавал.

Запържвам/задушавам лука,  моркова (ако слагате), после-каймата+подправките и накрая добавяте доматите.
В тава слагате малко от сместа, после ред кори-ред плънка-в/у нея ред кашкавал (настърган/нарязан) и така до края..поне 3-4 реда; оставяте най-отгоре само плънка; добавяте вода (за да се сварят корите), мятате във фурната на 180-200градуса, след 20-ина мин поръсвате обилно с кашкавал и след запичането му е готова. Peace

# 713
А пък аз дори го правя със сварени макарони, а не кори...снощи направих и да,по-лесно е от мусака, за която трябва да беля и режа картофи...Отгоре сложих една намалена моцарелка пак от Лидъл, вместо кашкавал...много добре стана и си хапнахме
Плюс това ползвах безглутеновите макарони от 2 лева, та лесно и евтино стана безглутеново ядене Simple Smile
Но пък доста се коментира и купува готовата лазаня, та все пак явно си е удобство. Аз съм взимала само еди път, преди години, и не бяхме очаровани.

# 714
  • София
И аз така я правя лазанята - без бешамел и понякога с макарони. Но също така като има промоция на лазанята взимаме и слагаме във фризера и ме спасява, когато съвсем го закъсам откъм време (или ме мързи Simple Smile).

# 715
А всички кори ли се слагат направо? Някъде четох, че се варят

# 716
Моя мъж повече я харесва с макарони. Аз слагам и сос Бешамел.
Ядох един-два пъти от Лидл и не ми хареса на мен лично лазанята им.
Но помня, че тук доста хора я одобриха

# 717
  • Перник
Някой от вас купувал ли е кафемелачка от Лидл? Знаете ли каква е мощността и има ли различни скорости/степени?

Ние имаме кафемелачката от пролетта. Скоростта е само една. За мощността трябва да погледна като се прибера. Ползвам я редовно, добре мели.
Ще ти бъда много благодарна, ако споделиш за мощността:hibiscus:
А само за мелене на кафе ли я ползвате или става и за ядки?

Ще я видя и ще споделя. Досега само за кафе сме я ползвали. Иначе първоначалната идея на мъжа ми беше да си мели чубрица в нея Grinning Но аз започнах да купувам кафе на зърна и го отказах Smiling Imp

150 вата е кафемелачката Simple Smile

Аз лазанята си я правя. Не сме пробвали готовата, но и ние ядем предимно със спанак, даже дребният разпознава, ако е със замразен спанак и отказва да я яде.

# 718
Благодаря ти, SvetlaKFlowers Hibiscus

# 719
  • София
Моя мъж повече я харесва с макарони. Аз слагам и сос Бешамел.
Ядох един-два пъти от Лидл и не ми хареса на мен лично лазанята им.
Но помня, че тук доста хора я одобриха

Направо си е пастицио това, без заливката. 😊

Корите не се варят, но им трябва течност - сос бешамел или вода.

Общи условия

Активация на акаунт