"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 33

• 36 903
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
  • София
При редовен цикъл, отрицателни тестове и преглед, който показва задържан фоликул, не бих се надявала.

# 406
Алексче, при 28 дневен цикъл, тестът щеше да е положителен вече. Дори и пикът на ЛХ да ти е чак на 16ти ден и овулацията ти да е на 17ти или 18ти ден, пак тестът щеше вече да отчете, ако има бременност. Причината за закъснението явно е задържания фоликул.

# 407
Аз не се надявам по принцип, за момента говоря. Прегледа изобщо не го смятам за такъв, защото "Нямам време" и "Стерилна си" след спонтанен аборт не ми св връзват. Не за първи път имам киста, знам как се чувствам. Да си с една тръба, и два яйчника означава почти всеки месец да имаш кисти, които се изчистват. Когато станат големи, дискомфорта е ужасен, и дори се вижда подутото място Simple Smile
И пак казвам-не се надявам в момента, но се чудя дали не ми става лошо от нея, което ми звучи абсурдно.
Надявям се някоя девойка, сблъскала се с моя загадка вдясно да пише

# 408
Happy_mommy, съгласна съм. И пак - задържан фоликул след настъпила овулация ми е странно, не че е невъзможно, ако са били 5примерно Grinning

# 409
Момичета за първи месец си правя тестове за овулация. Първият ми беше отрицателен на 11 ден , след това два с ясна хубава черта и един пак с бледа за това и не направих последния. Днес от скука реших да го направя и имам бледа черта... Как да тълкувам това?

# 410
  • София
Благодаря, ами освен да ги пия щом няма да навреди...макар че каза,че лигавицата е дебела....не попитах колко мм....но явно да се презастрахова, ако е станало нещо ...да се закрепи..
Aз бих попитала дали не може само утрогестана вагинално, без дуфастона. Пускала ли си прогестерон 7 дни след О? Нисък ли е? По принцип няма проблем да се комбинират тези две лекарства - едното е през устата, другото вагинално, но не е ок и двете да са през устата заради черния дроб. Дуфастона е доста слаб като цяло, утрогестана не е.

Ludichka - тестовете за О са положителни, тогава, когато втората черта е точно толкова наситена, колкото и контролната или дори по-наситена. Ясна втора черта може да има, но да не е същия цвят като контролната.
Тестовете се правят до от отрицателен през положителен до отрицателен.

# 411
Аз не се надявам по принцип, за момента говоря. Прегледа изобщо не го смятам за такъв, защото "Нямам време" и "Стерилна си" след спонтанен аборт не ми св връзват. Не за първи път имам киста, знам как се чувствам. Да си с една тръба, и два яйчника означава почти всеки месец да имаш кисти, които се изчистват. Когато станат големи, дискомфорта е ужасен, и дори се вижда подутото място Simple Smile
И пак казвам-не се надявам в момента, но се чудя дали не ми става лошо от нея, което ми звучи абсурдно.
Надявям се някоя девойка, сблъскала се с моя загадка вдясно да пише
Явно доста неща не са ти ясни. Няма как да имаш две овулации в рамките на няколко дена! Дори да имаш, то тогава трябва да ти дойде 12-14 дена след овулацията! Топченцата, които си видяла са яйцеклетки, което си е съвсем нормално и за се вижда подуто от киста, то тя трябва да е доста голяма!

# 412
Не само. Когато си доста слаба дори и не толкова голяма се вижда като подутина!

# 413
Както съм написала -първата е веднага след М, което се пада 6ти ден, другата ми е на 16тия ден. На 28дни ми е М. Както и написах, че не е всеки месец. Десет дни разлика. Дали е възможно или не, факта че е доказано при мен си остава. Този месец вече минах О, съмнява ме да съм в О... никога не ми е закъснявало с повече от 2дни заради въпросната киста или неспукан фоликул Simple Smile И да, повечето пъти си личи, защото съм слаба, и да стават големички. Това, което видях не е О. Да не мислите, че след 4години по доктори не мога да видя вече и сама? Още повече, че уж бях на лекар, сигурна съм че щеше да ми каже " О, ама ти си в О, каква М чакаш!Рано е!" Simple Smile
По-скоро се уплаших да не е гроздовидна, или кухо яйце, защото е нарастнало прекалено много за тези дни. Съмнява ме заради киста да имам сутрешно гадене и да повръщам. Не е за първи път... както и все още нямам ПМС Simple Smile
Благодаря отново за нормалните мнения, момичета.
Лека и хубава вечер! И успех Heart

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 22:27 от allexcheto

# 414
Колко голяма? Дай ми размери.

# 415
Ако този коментар е към мен- не зная. Не ми казаха. А аз нямаше как да видя, ходя си без очила, когато не съм на работа. Тук правят снимки, но не ти ги дават, дори в картона си не съм ги виждала, може би ги изхвърлят. Simple Smile

# 416
Кистата трябва да е доста голяма за да си личи отвън! Киста от 5-6 см няма да си личи външно, независимо колко си слаба!

# 417
Моята беше 5 см и си личеше . Въздържай се от подобна категоричност когато не говориш от личен опит.

# 418
Благодаря, ами освен да ги пия щом няма да навреди...макар че каза,че лигавицата е дебела....не попитах колко мм....но явно да се презастрахова, ако е станало нещо ...да се закрепи..
Aз бих попитала дали не може само утрогестана вагинално, без дуфастона. Пускала ли си прогестерон 7 дни след О? Нисък ли е? По принцип няма проблем да се комбинират тези две лекарства - едното е през устата, другото вагинално, но не е ок и двете да са през устата заради черния дроб. Дуфастона е доста слаб като цяло, утрогестана не е.
Ами док. ме попита как предпочитам утрогестана (вагинално или перорално) каза, че нямало значение и аз предпочетох да ги пия - в крайна сметка сега пия сутрин и вечер по един дуфастон и един утрогестан...
Не съм пускала прогестерон, защото аз всеки месец съм на дуфастон след ОВУ и мисля, че няма да покаже реално, ако пусна...
А странно всеки месец по време на ову започва тази болка ниско долу (като ПМболка) и продължава чак до идването на самия цикъл - това нормално ли е, от лекарствата ли е....?!

# 419
  • София
Нормално е

Общи условия

Активация на акаунт