Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 609
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 255
Когато съвсем ме е хванал мързела взимам нещо от топлата витрина или поръчвам за вкъщи. Или излизаме да хапнем навън. Друго си е да ти дойде готова, топла и вкусна храна. Laughing

# 256
Аз това не го мога, Тоня.  Не мога да държа детето гладно,  нито мога да я карам да яде нещо което не иска.
Затова си бия главата и  измислям начин да се намери вариант.  Simple Smile
Цвети, с дете е друго,  не винаги става без да има малко хабене на нерви. Добре, че съм спокойна натура, не крещя, не избухвам, дори мъжа ми се учудва на моето биволско търпение.  Wink

# 257
Рая, стиснат палци и от мен.

Подкарахте го Коледно вие с тези елхи Simple Smile.

При нас се яде по два пъти едно ядене, а ако е подходящо за замразяване, замразявам и става за спасяване на положението.

Сесили и аз не обичам цирк от дете. Дори на Цирк дьо соле не отидох.

Лаленцето ли писа, че има изпити? Стискам палци.

Ренко, да минава бързо варицелата.

# 258
Ша, знам. Макар да нямам деца все още. Затова и не давам акъл. Мога само да предполагам как бих реагирала. Но както виждаш и сред големите има не малко претенции за ядене. И не само. Laughing

# 259
Ша, моите често не ядат 1ядене 2пъти. Винаги има вариант да ядат някакъв сандвич или нещо на скара. Също пържени, варени яйца.
Изобщо не си тровя нервите да ги мъча, нито пък мога да кажа - ако не ядеш това, няма да ядеш нищо.
Не виждам възпитателен елемент в цялата тази работа.
Случвало се е дори да не опитат каквото съм приготвила, а аз примерно съм се занимавала 1-2часа.
Ами ще го ядем възрастните и толкова.

# 260
Ако съм приготвила нещо, което аз съм решила, не ми е драма да не яде. Да с  оправя, обаче, ако поръча нещо, аз го сготвя и то е ок за ядене, няма такъв филм - не го искам.

# 261
  • постоянно
За мен пък има възпитателен елемент и той е да се цени труда на другия в семейството.  Peace

Не бих била щастлива , ако дори не си направи труда да опита. Ако не му хареса - fair enough .

Децата стават и растат капризни относно храната именно , защото им се угажда прекалено много.

Лично мнение ,всеки вижда възпитанието през различни " очила "

# 262
  • Ямбол
Хем хабиш нерви, хем цял ден се шляеш. Нещо сбъркано има ми се струва.

# 263
  • Варна
Докато не се изяде едната манджа друга не готвя. Който не ще, стои гладен. Това е. Разбирам да си седя цял ден у дома и да ходя по капризи, но аз работя и нямам време да готвя по сто манджи за всеки вкус. Образно казано. Иначе и аз се старая да готвя по малко, горе-долу за две яденета да стигне. На дребната й отстъпвам, ако каже, че нещо не й се яде, само като е болна.

# 264
her_76, аз съм преценила дали примерно ми се занимава тази вечер да готвя нещо засукано, или не. Не държа децата да ми оценяват кулинарните "подвизи".
Случва се да готвя неща, които съм сигурна, че няма да ядат. Точно защото са деца. А децата предпочитат по-обикновени и на вкус и вид храни.
За тях приготвям друго, или ядат сандвич, или нещо останало от обяд.

# 265
Ох, Мари,
Искам доказателство за очите  Laughing
Дясно око- в долната част ириса е с кафяво петно.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 10:10 от bubanka

# 266
  • Варна
О, Марче, да не се окажем близначки с теб. И аз имам такива точки в очите. Петна или както ги наричаш Wink

# 267
Не мога да видя кафявото петно. Не съм срещала хора с различни очи. Признавам, че ми е любопитно.
Но очите на Мари са хубави.

# 268
Хай, то за мен си е петно, щото е по- голямо от точка. Иначе дъщеря ми е с лееека разлика в цвета на очите.
Цвети, окото е дясното, но на снимката е в лявата част. Забелязва се, но защото аз знам че е там.

# 269
  • София
Ша, май не стана ясно, че давам опции - да седи гладна или да яде каквото има налично вкъщи.  Wink Ако не е гладна, много ясно, че няма да яде, но ако е гладна си избира, например мляко с бисквити, пържени или варени яйца, сандвич. Но тепърва да забърквам нещо трудоемко, защото на принцесата не й се нрави поднесеното, няма как да стане.

Мари, забелязах веднага това, което наричаш петно. Много е яко да има разлика между двете очи.  Grinning Стига разликата да не се изразява в разногледство.

Общи условия

Активация на акаунт