Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 633
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Рая   Green Heart

А Хашимотото как се открива? Изследват се двата хормона ТСХ и кой беше още и при отклонения на специалист или как?

ТАТ и МАТ изследваш, то е веднъж само. Повече не се изследват ако нещо се намери.
Но то е генетично и има смисъл човек да се ръчка само при симптоми или при преки роднини с такова. Обикновено е по линията на майката, при мен за по-оригинално, нали трябва винаги да сме специални, е по бащина линия. Wink

# 331
О, ето  я Бо, къде ходиш лудетино. Виждам тук и навреме. Wink

# 332
А, то лесно. Ще го ръчна тогава при удобен случай.

Скоро да съм ти казвала, че съм ти фен, Бояно?

# 333
  • София
Рая виртуална прегръдка и от мен! Hug
Всичко ще бъде наред,успокой се,за да ти повярва дъщеря ти,че нищо и няма.
Единствено бих посъветвала след време да повторите изследването и да потърсите второ мнение.
За яденето у нас се яде едно и също ядене два пъти,особено ако е любимо.Понякокога получавам и откази.Тогава,който е отказал е свободен да си намери нещо от хладилника.Не карам никого на сила и не държа гладен/гладна.

# 334
А, да поплачеш от облекчение може. Давай, помага.

А Хашимотото как се открива? Изследват се двата хормона ТСХ и кой беше още и при отклонения на специалист или как?

При Никол я усъмни нещо на ехографа, тя лекува и свекър ми, при нас той е с Хашимото, беше пуснала ТСХ, той беше ОК, но пропуснала ТАТ и МАТ, днес пусна само тях. В кабинета мтого подробно ни обясни, че и да не са добре, е нещо, което се компенсира, не е опасно. Добре е да се знае при бременност. И така, после се чухме, като чу стойностите каза, че няма нищо страшно и засега нищо няма да пие, ще следим на 6 месеца и така

# 335
Айде, Райче, сипвай си! Време е, а и ти се полага!

# 336
Добра вечер!

Още веднъж благодаря за пожеланията. След преглед на подаръците, започна да мисли писмото до Дядо Коледа за да попълни липсите Simple Smile

Рая, всичко ще отмине. От дете /преди пубертета/ имам проблеми с ТАТ и МАТ, но точно в такива малки граници. Детските специалисти се впечатляваха - пиех и някакви хапчета - жълти, йодсъдържащи. След като навърших шестнайсет години ме прехвърлиха към специалистите за възрастни, които рекоха, че нищо ми няма и да си гледам живота. При бременност наистина е хубаво да се знае.

Житото за утре ми е сварено, сложих го да съхне и утре сутрин само ще го смеся с бискивтите и орехите.

# 337
  • София
Айде, Райче, сипвай си! Време е, а и ти се полага!

А така! Наздраве!

Джена, и аз чакам разказа за приятелката ти, че и аз съм с Хашимото Sad Аз се обзаведох с него след силен стрес преди 6 години. Моята наивност и "милата" ми свекърва имат принос за това Tired

# 338
  • Телиш/Плевен
Райче, аз си нямам понятие от тези неща, но видях, че момичетата вече са те успокоили и се радвам, че всичко е наред. Силна прегръдка от мен! Hug

Даун, благодаря ти! Hug

# 339
Няма да казвам Наздраве, пия чай. Simple Smile

Момичета, имам въпрос. Мога ли да изключа опцията да не виждам полезните мнения? По-точно кой е харесал даден коментар? Гледах уж в настройките, но нещо не се ориентирам. Embarassed Искам да знам дали е възможно просто.

# 340
Рая, пращам ти много прегръдки и от сърце се надявам (а и знам) всичко да се нареди, ще размине и това!

Включихме се в инициативата "Плюшено мече", приятели също се включиха.

# 341
Моите показатели бяха 57000 над нормата ( тук в САЩ скалата е различна), но така или иначе  много пъти над нормата. Оказа се, че са в резултата на инвитрото и на бременноста. Най- интересното беше, че в зависимост от цикъла ми, показателите се качваха и слизаха.
Бях много изненадана, и то при условие, че имам правени генетични изследвания в Германия. Които потвърдиха диагноза поставена в БГ като дете. Тестостеронът ми ( горната граница) е по-висока от нормалните нива. Организма ми е свикнал с това и за него това е нормалното състояние, но при всесени др медикаменти, хормони, се нарушава баланса.

Предполагам това се е случило с дъщеря ти Рая, все пак е в пубертета и хорамооните и се миксват, както им дойде на ум

# 342
  • Варна
Галена, благодаря за елхите, наистина са красиви. Даже изпитах гордост, че българските са къде-къде по-хубави от проскубаните китайски по базарите.
Но не мога аз да се откажа от истинко дръвче, поне не още. Щом изпопадалите иглички не ме отказват, не виждам какво би могло. Откакто прочетох преди години, че рязането на малките елхички е здравословно за гората, нищо не може да ме спре.  
А защо се извиняваш, че си писала в темата? Това е публична тема, дори някой марсианец може да се включи, ако има интернет. Laughing
Добре си дошла, ако ти се пише тук, няма ограничения, нито подбор на пишещите. Hug

newsm44. Но първо ще направя малко царска туршия.
Hug Исках да бъда полезна, защото точно такава по размер елха беше мечтата ми, а наистина са качествени и адски впечатляващи в залата им. Специално ходихме до Раковски за нея. Аз също винаги съм искала жива, но 2.50 м ще е ..., пък и трудно се намира.
Благодаря за гостоприемството, но сте такава разкошна компания, че всеки "външен" елемент ще е като кръпка.
 bouquet

# 343
Намерих си подаръка за рд. Ама аз без да искам. ММ ми е малко ядосан, че все пак още две седмици има дотогава 😆
Ами ... обичам си го 😊

# 344
  • София
Е,хайде да ти е честит,подаръка де!  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт